reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Michas bomba, nawet \Julka sie smiala i patrzyla wielkimi oczami:-D, bedzie miala z niego dziewczyna pocieche tak jak i z Dominika - lubia chlopaki porzadek:tak:
Mateuszek super, zabawa byla chyba przednia, Mateuszkowi sie podobalo bardzo niewiem czy tata mialby tyle sily zeby dluzej tak synka zabawiac

reklama
rany w czym on sie huśta... w torebce na prezenty, czy może źle widzę :-D:-D:-D
Sposób dobry, skoro się udało

rany w czym on sie huśta... w torebce na prezenty, czy może źle widzę :-D:-D:-D
Sposób dobry, skoro się udało
Lorien ... nie w torebce na prezenty :-D:-D:-D ... taka by chyba nie wytrzymała :-D;-), ale w takiej torbie na zakupy z Carrefoure'a
... "mądra" mama wpadła na ten pomysł, a Matiemu się spodobało :sorry2::sorry2: ... no nie kupili wyrodni rodzice dziecku huśtawki, to muszą je w torbie husiać :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D;-)

Lorien ... nie w torebce na prezenty :-D:-D:-D ... taka by chyba nie wytrzymała :-D;-), ale w takiej torbie na zakupy z Carrefoure'a
... "mądra" mama wpadła na ten pomysł, a Matiemu się spodobało :sorry2::sorry2: ... no nie kupili wyrodni rodzice dziecku huśtawki, to muszą je w torbie husiać :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D;-)

Czyli pomyslowi rodzice zawsze zaoszczedza a dziecko ma radoche jak na hustawce :-D:-D tylko pozazdroscic!

Xmamuska to nie moja fasolka :-) tylko mojej kochanej sister :-) ja mam ostatnio doly i zero cierpliwosci, czasami mysle ze nie nadaje sie na matke bo nerwus jestem straszny, i jak narazie odechcialo mi sie robienie drugiego potomka :-(

Karlam a ja zobaczyłam suwaczek i w szok się wbiłam:-D i odrazu z gratulacjami wyskoczyłam:cool2:

poza tym zaklada sobie recznik czy obojetnie jakie ubranie na glowe i wedruje po calym mieszkaniu udajac ducha,obija sie o wszystkie mozliwe sciany i robi HUHU-HUHU:-D:-D:-D
nauczyla sie przekrecac programator w automacie:angry:,wogole wszelakie nakretki to dla niej zaden problem,niedawno wysmarowala sie kremem Nivea,a ostatnio wlaczyla mi piekarnik na 200stopni i se poszla:wściekła/y:,brak slow:angry::angry::angry:.......i zlosci sie do potegi jak tylko cos nie po jej mysli i zaraz placze:wściekła/y::wściekła/y:

No i to samo - zakłada na głowę co jej w łapki wpadnie i chodzi po domu i tak śmiesznie warczy i tak jakby się troche bała, bo podskakuje i kopie nóżkami a potem z impetem ściąga z głowy i się śmieje
:baffled:

DuchY:-D:-D:-D:-D:-D:-DSwietny pomysł...niezle sie mozna uśmiać czytając te Wasze pościki.Gratki dla Smerfetek za bujną i jakże podobną wyobraźnie:tak::tak:

najlepiej opanowal spryciaz wychodzenie na korytarz, znalazl na nas sposob, na korytarzu mamy swinke morska i skubany wie ze normalnie na korytarz nei wyjdzie to wymyslil sobie ze bedzie zanosil swince ogorka i tak kilak razy dziennie ciagnie nas do lodowki, pokazuje na ogorka, ja kroje kawalek, daje mu do lapki i on juz maszeruje w strone korytarza zadowolony ze wyjdzie z mieszkania :-) sprytnie co nie?;-)

Rzeczywiście spryciula z syneczka jak nic:tak::tak::tak:

Mateusz też uwielbia harce na łóżku ...

U nas to samo-szalenstwo na całego

Nuci sobie pod nosem, gdy w bajce ktoś śpiewa ... ale tylko takie spokojne piosenki, bo Baby Lily nie chce nucić, przy niej tylko tańczy :-D
[/quote]

ja tez bym chciała tą piosenkę, nawet nie wiem jak brzmi ale duzo tu o niej mówicie...kiedyś gdzieś ja znalazłam ale chyba nie byłam jeszcze zalogowana i nie mogłam jej sciągnąc....Tikus da się to jakoś załatwić???

A z ostatnich "nowości" to mówi:
"ała" i pokazuje np. na gorący kaloryfer, włączony piekarnik albo takie małe lampki w łazience,

"uuuu ..." jak się go pyta jak płacze pan w książeczce i przykłada wtedy jedną rączkę do oczu i ....
"bam" ... na bam, gdy coś spadnie lub na "Bambi", które ma na DVD ...gdy chce oglądać tą bajkę przynosi ją do mnie i mówi "mam ... bam" :-D:tak: i ciągnie mnie do TV ... słodko to wygląda strasznie :-):tak:, ale coś za bardzo naszemu dziecku spodobała się ostatnio telewizja, tzn. bajki które ma na DVD :dry:, więc postanowiliśmy wczoraj, że przez dzień będą schowane tak by ich nie znalazł, a wieczorem będzie sobie wybierał którąś i pozwolimy mu oglądać jakieś 15-20 minut ... a jak wygląda teraz u Was sprawa z TV dziewczynki?

u nas nie ma oglądania telewizji ani bajek:no: Dla Klaudii są za nudne i pozatym ona musi sie cały czas ruszać.Z jednej str chciałabym żeby sobie na chwilke usiaddła i spokojnie obejrzała...ale z drugiej może i lepiej bo z książkowych wiadomości wynika ze najlepiej żeby dzieci nie ogl. Tv do 3 roku życia:cool2::confused::happy2:

Justynka ja pomimo że urzęduję tu od początku styczniówek też nie mam baby lilly i chętnie zachomikowałabym do kompa, tylko że z tych styczniówek 2006 nie dam rady ściągnąć. Może założymy chomika i też powkładamy swoje rzeczy, co Wy na to?

Emilka bajek raczej tez nie ogląda, ale podobają jej się piosenki - np jedna z bajki małe zoo mam na płytce, przy tym potrafi siedzieć pół minuty :-D
No a jak usłyszała Donald Marzy z kabaretu pod wyrwigroszem, to skakała i klaskała, tak jej się podobało. mam nawet nakręcone, ale chyba nie wrzucę, bo mi komp szaleje.

ja tez bym chciała tą piosenkę, nawet nie wiem jak brzmi ale duzo tu o niej mówicie...kiedyś gdzieś ja znalazłam ale chyba nie byłam jeszcze zalogowana i nie mogłam jej sciągnąc....Tikus da się to jakoś załatwić???

Justynko kochana ... my mamy oryginalną płytę DVD z teledyskami. Sebastian powiedział, że możemy spróbować skopiować ją na płytkę DVD, jeśli nie ma tam jakichś strasznych zabezpieczeń lub spróbować zgrać to na dysk twardy, a potem przegrać dla Ciebie na płytkę tak abyś mogła ją odtwarzać na kompie ... jeśli uda nam się to zrobić, prześlę Ci moją kochaną Ewunią :-):tak:.

A tak ogólnie, to ja uważam, że te kawałki Bebe Lilly są koszmarne :sorry2::sorry2: ... takie disco polo hehe :-D:-D:tak:;-)

Lorien ... ja na chomiku nic jeszcze nie umieszczałam, więc nie wiem jak to działa, ale mogę się "naumieć" :-D:tak:, wiem że na pewno pliki w formacie mp3 i avi da się tam umieścić, ale czy całą płytkę DVD to nie jestem pewna ... ale jakby co mój mąż mnie oświeci :cool2: ... chyba :blink::-D

reklama
Lorien z tym chomikiem to jest świetny pomysł:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
U nas Donald Marzi tez robi furrore:-D:-D:-D:-D:-D.

Tikuś jak zwylke nie zawodna:tak::tak:;-).A piosenki nie muszą nam się podobac tylko maluszkom
A odnośnie nauki to ja też sie pisze...
A Tikusiu Twój maz infomatyk więc co zaproblem z oświeceniem:-)

Do góry