reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych Pociech

Na poczatku sie usmiechal z zamknietymi ustkami a teraz to tak jak by sie smieje :D Główkę ma silna ale to juz od urodzenia, teraz coraz duzej ja utrzymuje jak lezy na brzuszku. I coraz to inne dzwieki z siebie wydaje :) Bardzo lubi wszystko obserwowac, nawet mata do lezenia sie zainteresował.

reklama
ehhh u nas tez piekne usmiechy do mamusi, tatusia i siostry. Fajnie sie smieje a Laura zachwycona.
nie wiem czy moge naopisac ze sie obraca z brzucha na plecy ale zrobil to 2 razy. Pieknie gaworzy, nie trzeba nawet do niego mowic i sam lezac sobie rozmawia, czasto jak lezy na macie. Chyba mu sie spodobala papuda i slonik bo non stop do nich nawija:-D Raczki- dlonie coraz rzadziej zamkniete.

Kania u mnie Ethan tez laduje rece wiec mu wciskam smoczek bo smoczek potem mozna zabrac a rak czy palca juz nie:-D:-D

Gratuluję postępów :)
Zazdroszcze Wam tych uśmiechów. Maja uśmiecha się bardzo rzadko, a jak już się uśmiechnie to tylko do cyca ;)

My od dzisiaj robimy swiece :)) Chyba Ethan bedzie zabieral sie za poznawanie nog i od jakiegos czasu oblizuje swoje raczki.
Nic tylko czekac kiedy zacznie wkladac nogi do buzi:-D

Moj Maluszek tez pieknie sie rozwija, jest barrrdzo silny, taka "zyla", glowke pieknie trzyma, usmiechy rozdaje na prawo lewo :-) uwielbia kapiel, masaze no aniol na ziemi :-D

Od wczoraj synek zaczyna chwytać świadomie. Najpierw skupia wzrok na swoim celu później po łuku idą dwie mocno zaciśnięte piąstki i gdy już jest to paluszki prawej rączki się rozchylają i bum do buzi zdobycz :)

Uwielbia też telewizor wykręca głowę na kanapie żeby go widzieć. A w wannie zaczyna moim zdaniem świadomie chlupać nóżkami. Bierze je do góry i bach do wody i taki nieśmiały uśmiech przy tym.

U Nas uśmiechy są od rana do wieczora i uwielbia "gadać" zwłaszcza w trakcie jedzenia, ssie, ssie po czym odrywa głowę patrzy na mnie, uśmiecha się i zaczyna gaworzyć. Wydaje różne dźwięki, piszczy no i telemaniaczka. A i widzę że jak je to coraz więcej ją rozprasza rzeczy, gadanie, tupanie itd. Matę uwielbia, pozawieszałam jej grzechotki to łapie, dotyka i się śmieje. Jak jest podekscytowana to macha rączkami w górę i w dół. Zaczęła się przyglądać swoim rączkom, dłoniom, skupia na nich swój wzrok i wkłada do buzi.

reklama
Kania u nas to samo:-D:-D:-D
Deizzi z tym skupianiem to moj ma ulubiona zabawke na macie najpierw sie wpatruje w papuge zaczyna sie do niej usmiechac a na koniec zaczyna ja lapac:tak: smiesznie to wyglada:sorry2:

Do góry