reklama
truskafffka
Fanka BB :)
fajny wątek
u ans uśmiechy często też się pojawiają podczas snu i jedzenia
mała wydaje z siebie dużo dźwięków..zwłaszcza podczas jedzenia, a to chrumka, wzdycha, piszczy cichutko.. czasem tez podczas spania mamy niezły ubaw jak mała zaczyna z siebie dźwięki wydawać, niby twardo śpi.. a "gada"..po tatusiu
i ma silne nogi, mocno się odbija, zwłaszcza jak się wkurzy
u ans uśmiechy często też się pojawiają podczas snu i jedzenia
mała wydaje z siebie dużo dźwięków..zwłaszcza podczas jedzenia, a to chrumka, wzdycha, piszczy cichutko.. czasem tez podczas spania mamy niezły ubaw jak mała zaczyna z siebie dźwięki wydawać, niby twardo śpi.. a "gada"..po tatusiu
i ma silne nogi, mocno się odbija, zwłaszcza jak się wkurzy
Deizzi
Od dwóch dni posiadamy nową umiejętność. NA początku myślałam że to przypadek ale teraz widzę że to celowe. Facet panuje nad prawą rączką. To znaczy nie dokońca ale potrafi ją za każdym razem włożyć do buzi (około 20 razy w ciągu dnia) JAk chcę tego dokonać to oby dwie rączki przyciska do brzucha, nogi do góry i buzia otwarta i buja się z boku na bok (tak delikatnie) i w końcu piąsta ląduje w buziuli. Zawsze prawa.
ale fajny wątek
Ja jestem pod wrażeniem rozwoju dzieci i dopiero teraz zrozumiałe jest dla mnie stwierdzenie ,,upływający czas widać po dzieciach".
Kornela juz od jakiegoś czasu podnosi główke, teraz nawet potrafi ją dośc długo utrzymać, nóżki też ma silne i długie po tatusiu- odbija się nimi mocno, uśmiechów każdego dnia jest więcej, zwłaszcza rano jak jest taka wypoczęta mocno i robiąc psikusowate minki ślicznie się uśmiecha, gada i gada po swojemu i z ogromną uwaga słucha jak się do niej mówi, wstawiając co jakiś czas usmiech. Macha łapkami , nóżkami, dziś zauważyłam,że nóżki podnosi bardzo wysoko więc może niebawem stópki znajdą się w buzi. Dziś raćzką zaczęła nieudolnie chwytac moją rękę kiedy jej robiłam króliczka nad twarzą). Pojawil się tez pisk) krótki pisk jak się domaga zwrócenia uwagi.Rączki od 2 dni wędrują do buzi za to nie może nauczyć się ssać smoczek)
Co do skoków, to faktycznie jest zauważalne, świetnie ,że ten filmik został dodany- uspokaja niedoswiadczone mamy)))zwłaszcza, nie mówiąc o maluchach ( dziś nawet mój mąż w nocy stosował rady) mimo wszystko 3,5 h snu i ,,mały głód" rozbudzał Nelę)
Ja jestem pod wrażeniem rozwoju dzieci i dopiero teraz zrozumiałe jest dla mnie stwierdzenie ,,upływający czas widać po dzieciach".
Kornela juz od jakiegoś czasu podnosi główke, teraz nawet potrafi ją dośc długo utrzymać, nóżki też ma silne i długie po tatusiu- odbija się nimi mocno, uśmiechów każdego dnia jest więcej, zwłaszcza rano jak jest taka wypoczęta mocno i robiąc psikusowate minki ślicznie się uśmiecha, gada i gada po swojemu i z ogromną uwaga słucha jak się do niej mówi, wstawiając co jakiś czas usmiech. Macha łapkami , nóżkami, dziś zauważyłam,że nóżki podnosi bardzo wysoko więc może niebawem stópki znajdą się w buzi. Dziś raćzką zaczęła nieudolnie chwytac moją rękę kiedy jej robiłam króliczka nad twarzą). Pojawil się tez pisk) krótki pisk jak się domaga zwrócenia uwagi.Rączki od 2 dni wędrują do buzi za to nie może nauczyć się ssać smoczek)
Co do skoków, to faktycznie jest zauważalne, świetnie ,że ten filmik został dodany- uspokaja niedoswiadczone mamy)))zwłaszcza, nie mówiąc o maluchach ( dziś nawet mój mąż w nocy stosował rady) mimo wszystko 3,5 h snu i ,,mały głód" rozbudzał Nelę)
anka26_x_07
Mama Laury :)
Dzis na wizycie dostalam kiszeczke do reki gdzie pisze ze dzieci moga spac 5 do 6h maxymalnie. Wiec mamusie nie stresowac sie
Kania78
...
Aleksp Gabi też anty-smoczkowa ;-)
Ania moja w dzień tyle nie śpi a w nocy max 5 h.
Gabi jak zrobi kupę to od razu krzyczy i przebiera nogami.
Silna jest bardzo, odpycha się nogami, nogi w górze albo wysztywnia przy ubieraniu pieluchy.
Umiejętnie mnie obsikuje albo osrynka :-)
Ania moja w dzień tyle nie śpi a w nocy max 5 h.
Gabi jak zrobi kupę to od razu krzyczy i przebiera nogami.
Silna jest bardzo, odpycha się nogami, nogi w górze albo wysztywnia przy ubieraniu pieluchy.
Umiejętnie mnie obsikuje albo osrynka :-)
Deizzi
_Alfa_
Moja Laura namiętnie pcha rączki do buzi, dziś się uśmiechnęła, wiadomo - ja tam uważam że meeega świadomie :-) Ale w 3 tygodniu to chyba za wcześnie. Chociaż rozbroiła mnie tym Rozpycha się nóżkami jak coś chce, na przewijaku, w łóżeckzu, skopuje kołderkę tym sposobem
co to za książka?Jeszcze o tych skokach tu jest każdy opisany Zobacz załącznik 551207Zobacz załącznik 551208
i rozwój sychomerytoryczny w poszczególnych miesiącachZobacz załącznik 551209
reklama
Podziel się: