reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków

mozesz spokojnie dorzucic troszke ryzu do zupki moj Fabian je go juz od ok miesiaca.teraz nawet mu wrzucam brokuly,kalafior,makaron i nawet groszek

reklama
bo Amelka nie chciala wogole pic zadnego mleka Byla calyczas na tym nutriprem2(dla wczesniakow) to pila mi po 90-100ml co 4 godziny.Jak bylam z nia w polsce to pediatra polecila mi bebiko2r i tak jej posmakowalo ze od razu zaczela pic po 150ml.Wiec juz nie chcialam kombinowac i przywiezlismy bebiko.Chyba zagadam teraz w polskim sklepie zeby mi sprowadzali bo nie bede jezdzic specjalnie do polski.

witam.jasne ze tak.popros koniecznie.ja tez jak chcialam kaszki dla malego to mi przywiezli.pozdrawiam i zycze milego dnia.

Aniela ze sloiczka najlepiej haha.Zartowalam.Jak mango jest bardzo dojrzale to spokojnie wystarczy zmiksowac najlepiej z bananem.A melon to pojecia nie mam zielonego.

Dziewczyny,kurka wodna tesciowa mnie ciśnie zebym Amelce budyniu nagotowala ze to juz czas najwyzszy.A ja sie boje.Nie za wczesnie jeszcze na krowie mleko?Co myslicie?:confused:

elmaluszku ja juz podaje krowie mleko od jakiegos czasu bo moj Dawid na sniadanie je mleko z płatkami kukurydzianymi a budyn dawala mu moja mama jak był młodszy na mleku modyfikowanym ale nie wiem jak to robila.

Dziewczyny, mam pytanie- teoretycznie dziecko do roku powinno poznać już wiekszośc smaków, ale ja sie boje trochę. co i jak dajecie w stylu np. kiedy można podac parówkę czy miesko. czy moge dac takie jak ja jem - z przyprawami? bo produkty glutenowe to po ukonczeniu 9 czy 10 miesiaca zycia?

reklama
Dziewczyny, mam pytanie- teoretycznie dziecko do roku powinno poznać już wiekszośc smaków, ale ja sie boje trochę. co i jak dajecie w stylu np. kiedy można podac parówkę czy miesko. czy moge dac takie jak ja jem - z przyprawami? bo produkty glutenowe to po ukonczeniu 9 czy 10 miesiaca zycia?

Ja na razie podaję tylko mięsko drobiowe, raz dostał rybę, i ze dwa razy jajecznicy ociupinkę jak my jedliśmy. A tak to ziemniaczki z sosem, też z naszego obiadu, a dzisiaj dałam mu kurczaczka z naszą przyprawioną pomidorówką. Ja myślę, że dorosłego jedzenia z umiarem można podawać. Oczywiście nie dasz np. kurczaka na pikantnie, ale ziemniaczki z sosem, czemu nie..
Co do glutenu, to ja już od jakiegoś czasu daję, abo zwykłą bułkę do gryzienia, albo biszkopty...Chyba mu nic nie jest, tzn. nie wiem ciągle co to jest ta czerwona "kaszka" na policzkach:baffled::confused:

Sorga, najprawdopodobniej w ten weekend będziemy w Pyrzycach. Daj znać jak będziesz miała ochotę się spotkać. Pozdrawiamy:-)

Do góry