reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

u nas Maja czasem je cos z naszego meni tylko nie przyprawione jak nasze jedzonko :)
ma wersje light

dziś jadła swoje jedzonko ryż z marchewka pietruszka śliwką i mieskiem ale jej smakowało:)

reklama
karola a moze maluszek sie zadrapał sam tak mocno? nie mam innych pomysłow. u nas tez zaparcia sie znow zaczęły i ne wiem od czego. jedyne, co ostatnim razem je wywołało to były banany, a teraz podałam mu je tydzien temu i nie wiem czy one mogły znow namieszac, ale kupy ni ma juz chyba 5dni. poczekam do 7 i wtedy czopek.

Kurczę, to długo nie ma, mój wczoraj wieczorem wreszcie zrobił kupę, ale to za sprawą buraczków, które razem z m. w biedaka wcisnęliśmy:-) Może też spróbujesz?
A z tymi oczkami, to nie ma możliwości, że się zadrapał, bo to pękło właściwie na moich oczach, moja ciotka twierdzi,że to może być objaw alergii, a jedyne na co ją mógł dostać to groszek, bo chyba nagle na włoszczyznę nie dostałby uczulenia:confused:
Dziś m. ugotował brzdącowi zupkę, a mały zachwycony nią, zjadł chyba ze cztery łyżki wazowe:-D:-D

My frutapury nie próbowaliśmy (czym się to różni od słoiczkowych deserków?), za to jemy deserki Gerbera jabłko ze śliwką, mały je uwielbia.
Z wprowadzaniem nowości u nas też ostrożnie, ostatnio doszła słoiczkowa cielęcinka, rybki nawet nie próbuję, za to zauważyłam, że jak daję małemu produkty w kawałeczkach (banan, ziemniaczek) to w kupce potem też są w kawałeczkach. Aha, dałam kiedyś małemu skórkę do memłania, to ją prawie całą zjadł :-)
No i ostatnio pochłania mi straszne ilości zupki, tak otwiera buzię, że nie nadążam podawać. A dziś wreszcie zrobiłam zupkę z buraczkami i zjadł mi pełną miseczkę 250ml i moimi ziemniaczkami poprawiał.
Marti a czym u was przejawia się alergia? Bo sama nie wiem w końcu czy u nas synuś jest uczulony na to białko czy nie. Ostatnio skórka na nóżkach jest ładna, a ja testuję jedzenie nabiału.

a u nas debiut drugiego dania robionego przez zdolna mamę (czyli mnie) piers z kurczaczka ziemnieczki marcheweczka i pietruszka - mały wcinał az mu sie uszy trzasły- no i jeszcze sam pakował widelec z jedzonkiem do buzi :)

kacper tez dostaje coraz częsciej nasze jedzenie, normalnie przyprawione jak dla nas, bo az sie trzęsie za nim. oczywiscie swoje dania tez dostaje.

Marti a czym u was przejawia się alergia? Bo sama nie wiem w końcu czy u nas synuś jest uczulony na to białko czy nie. Ostatnio skórka na nóżkach jest ładna, a ja testuję jedzenie nabiału.

Kiedyś, na samym początku, miał straszne 24h kolki, problemy ze skórą, sucha itd, uda az szorstkie, no i policzki czerwone i suche. Później jak przeszliśmy na mieszankę mlekozastępczą to wszystko minęło, no a jak ostatnio robiliśmy ekspozycję na białko to od razu z dnia na dizeń skóra na policzkach czerwona i sucha sie zrobiła :-( To samo po żółtku :-:)-:)-(

Ja na razie boje się podawać nasze żarcie małemu ale coś on niechętnie ostatnio mleko czy kasze je. Np wczoraj o 16 wypiął się na kaszkę i dizś tez mało jadł. A jak dałam chrupa to wpierdzielał.

ja dzis serwowałam malemu jabłka z cynamonem i makaronem (słoiczkowe) tak nim wzdrygało jak jadł ze myslałam ze chory ale spróbowałam tego deserku i az mnie podzuciło - kwasne strasznie. Mały uciekał wykrzywiał sie wiec dałam mu spokój i wiecej niedawałam

reklama
Do góry