reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

mój ciągnie z niekapka (AVENT) aż furczy,
dzięki niemu sam trzyma sobie butelki no i za nic nie pozwoli nam żebyśmy mu trzymali kubek czy butelke,
czuję się tak trochę, jakbym już "przestała" karmić dziecko:-D
ale kubek używamy bez tego dodatkowego uchwytu do trzymania...;-)

reklama
Piotrek też raczej niekapka gryzie zamiast pić i czasami przez pomyłkę coś tam pociągnie ;-) Jak chcę, żeby się porządnie napił to muszę zakładać smoka

Ignac się nauczył pić z niekapka dopiero jak miał ponad rok. Nie pękajcie. Zresztą podobno niekapki też wcale nie są takie dobre, bo dziecko musi naprawdę zdrowo pociągnąć żeby coś poleciało (próbowałyście?), oczywiście jest to praktyczne bo można dać dizecku picie i ono nie wyleje na siebie i wszędzie dookoła, ale tak to już chyba lepiej uczyć też pić ze słomki albo z kubka-kapka :) Chociaż na kubek kapek chyba za wcześnie.

Aga

u nas butla :) co do niekapków ogladalismy Mamo to Ja i tam nie polecali niekapków, my mamy pierwsze próby picia z gwinta- nawet udane :) ale to przez to ze zapomniałam butli i kupowalismy wode dla maluszków

reklama
pyzuncia dlaczego nie polecali niekapków?
Maja pije tylko z niekapka albo łyżeczka, tylko że z niekapkiem mm wygodę bo sama sobie od tygodnia wkłada do buzi i pije:)

Do góry