reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
cały weekend nie zaglądałam a tu tyle stron napisanych:szok: po przeczytaniu stwierdzam że wątek "rozszerzanie diety" jest zbyt kontrowersyjny dla majówek....
jedyne co do tego napiszę to że wypowiadając się nawet w nerwach to zważajmy na słownictwo bo chwilami na prawdę nie fajnie się czytało:baffled:

ja na razie tylko cyc więc póki co nie mam co wam tu pisać;-) pozostaje mi podczytywanie:tak:

Gabrys je 6-7 butelek mleka na dobe po 120 ml co 3 godziny, okolo 600-750 ml na dobe mu wychodzi w zaleznosci czy wypije cale czy nie
od polowy wrzesnia tez zaczne mu podawac marchewke i jabluszko - tylko ze chyba u mnie nie ma tego oddzielnie w sloiczkach tylko z dodatkiem czegos, jutro jak bede w sklepie to popatrze jakie dania w sloiczkach maja od 4 mc

Ostatnia edycja:
mi dzis przyszły rozne ulotki ze szpitala i darmowe słoiczki i soczki dla małej:) i o rozszerzaniu diety pisze od 4 mies. :)
z reszta to każdego indywidualna sprawa kiedy i co wprowadzi :)

Róznie mowią raz ze od potem ze po...na tych wszystkich słoiczkach jest po skonczonym 4 miesiacu:tak: Ale tak jak piszesz Pieszczoszka każda robi jak uważa i dla mnie to jest ok:tak:

Ali dzis zjadl marchewke z jabłkiem:-) decyzja zapadła taka a nie inna:-D jutro powtórka :tak:

reklama
Pieszczoszka na początku to myslalam ze pekne ze smiechu:-D az sie popłakałam:-D Za nic w świecie nie mógł zrfozumieć jak to sie dzieje ze nie ma butli przed oczyma a jedzonko jest w buzi:eek::laugh2:
I miał taka mine jak by nie wiedział co z tym zrobic, zostawic czy połknąć:tak:
Potem sie rozkrecil i jak skonczylam podawac to az sie biedactwo rozplakalo:sorry:

A jak karmisz Laurke? dokładnie chodzi mi o sposób podawania:-D Jak jedzonko trafia do buzi?;-)
Jesli macie jakies fajne/przydatne sposoby to chetnie poczytam. :tak:

Do góry