reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
marisamm - nie wiem, jak jest u Mysio ale u nas wstawanie o 10 odbywa sie takim sposobem, ze dziec zasypia po polnocy :wściekła/y:

Ja mam tylko dwa osobiste zastrzezenia do BLW:
a) moj dziec jeszcze nie siedzi
b) zanim dziec usiadzie i sie oswoi z jedzonkiem to troche potrwa a ja mam watpliwosci, czy samego (de facto) cyca mu az na tak dlugo (szacuje 2-4 msc) wystarczy :baffled:

Wikasik - mnie sie tez BLW z BARFem kojarzy :-)

My po drugim obiadku. Dzis w menu byl kurczak i arbuz :) Mam niespodzianke filmik dla was - o tym jak wszyscy polubilismy BLW, wszyscy tzn. Robert, rodzice i ... pies ;)

https://picasaweb.google.com/victor...ngBobasLubiWybor?authkey=Gv1sRgCP3Znq7CqNPSDg

:-D:-D:-D:-D
dobrze, ze Niuniowi coś zostało..
ale fajnie sobie dziamgoli to mięsko... :))
Boziuuu... u nas tak zimno a on na golaska prawie...aaaaa:growl::growl::growl: zazdraszczam!

kugela- to nie fajnie, już chyba wolę pobudkę o 7; chociaż ja i tak koło 12 dopiero zalegam do wyra, ale przynajmniej coś z wieczoru mam

Wikasik - Wigor jest bezczelny :-D:-D:-D Nina by chyba zarobila swist scierka kolo uszu za taki numer :-p

Widzisz, bo ja tak na prawde nie mam zastrzezen do samego BLW tylko do owocnego wdrozenia metody w przypadku mojego cycoholika :-p Z "technicznego" punktu widzenia papki moge podac ale on ich za nic nie chce. A BLW mu sie podoba ale jest wlasnie ta trudnosc z niesiedzeniem. Jakos trzeba bedzie wypracowac rozwiazanie, tylko jeszcze nie wymyslilam jak ;-)

No coz.... nie wiem, co mu odbilo, jak byl szczesniaczkiem, to ze 2-3 razy ukradl mieso z talerza na stole, ale potem nauczylismy go, ze sam nie moze sie obslugiwac. Dzis cwaniaczek wybral najslabsze ogniwo - ja bylam po drugiej stronie stolu, a Wojtek na moment odszedl. Robert sie jakos specjalnie nie przejal, a pozniej ostatni z trzech kawalkow sam zrzucil na ziemie. Ciekawa jestem jutrzejszej kupki, bo dzis rano byly widoczne brukuly, a miesa dzis troszke polknal choc obrabial tylko jeden z trzech kawalkow, arbuza tez polykal, ale to glownie sok.

Nina pierwsza kradziez zaliczyla na starym mieszkaniu. Nie wolno jej wtedy jeszcze bylo wchodzic na kanape. A ona odczekala az poszlam zmywac (wiedziala, ze troche mi to zajmie), poszla do duzego pokoju, wziela orzecha (wloskiego) ze stolu, usadowila sie na kanapie, orzech miedzy lapki i dawaj go obrabiac. Smiac mi sie z niej chcialo ale sie przemoglam i w celach pedagogicznych dalam bure:-p

Nie wiem, czy kolor kupki Roberta sie zmieni ale jej zapach prawdopodobnie tak i to na niekorzysc :sorry2:

reklama
Wikasik Robcio super sobie radzi!!! i masz racje jako ze on nie zna papek instynktownie reaguje na duze kawalki! niepomyslalam o tym- logiczne!

Kugela twoj pies wabi sie nina?? :-D:-D to sie annte ucieszy :-p:-p

Sluchajcie podajecie miesko codziennie do obiadkow????

Ja dzis dalam malemu kaszke o smaku bananowym!!! wrzucilam poprostu do kaszki troche pociamkanego widelcem banana- smak bananowy- bede dalej tak robic :) moze komus sie ten pomysl przyda;-) niby proste a jakos tak kupuje sie czesto gotowce;-)

Do góry