reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
(.)(.)

Ja jak na razie podałam marchewkę ze słoiczka Gerbera, nie bardzo jej smakowało. Pluła troszkę, ale jadła bez entuzjazmu,
Wczoraj i dziś dałam jabłuszko Hippa, chyba nawet jej posmakowało, troszkę zjadła.

Mała zaczęła mi wstawać w nocy nawet po kilka razy na cycucha, myślę, że może się nie najada przed snem. Podawała może któraś z Was Sinlac przy karmieniu piersią???
Zastanawiam się, czy nie zacząć jej podawać na noc.

(.)(.) - ja mam takie, jak ktos ma jędrniejsze to ma (*)(*) :)))

annte
- ja od jakichs dwóch tygodni tez mam cyrki z młodym wieczorem i w nocy. Przez 4 miesiące jadł 1 cycka, teraz je dwa i zaraz głodny. Zaraz po cycowaniu jest luz - nie drze sie, więc chyba najedzony, ale bardzo szybko głodnieje. Dziś był problem, bo on czasem lubi godzinkę po zasnięciu wybudzić się na dojedzenie - wybudził się, a ja nic nie miałam mu do zaoferowania. Jak on ryczał... W końcu coś tam wyciagnał - jego płacz działa bardzo dobrze na produkcję... Leszek poleciał do sklepu, jestem już po 1 Karmii i zastanawiam się czy 2 nie obalic - boję się co bedzie jak się młody na cycka obudzi.

Jutro po południu ide do przychodni zważyć małego - jestem coraz bardziej pewna, że trzeba mu coś więcej niz (.)(.) dawać - ale nie dam mu ziemniaka w nocy przeciez, musze jakieś mm wymysleć, a przy jego skazie/alergii... Musze się umówic na wizyte do pediatry i podszkolić się w tej dziedzinie - sama nic mu nie nie wymyslę. Będę pytać o ten Sinlac też.

moj Stasiek dostal wczoraj pierwsza marchewke z ogrodka ugotowana przeze mnie i musialam mu dac wiecej niz planowalam bo az piszczal jak mu chcialam zabrac :) najlepsze byly proby ssania lyzeczki ale ogolnie radzil sobie bardzo dobrze :) bylismy dzis u pediatry i mowi ze jak Maly tak chetnie zajada to zeby mu dawac i w takich ilosciach jakich chce.
narazie mam troche swojej marchewki, jablek i dyni wiec bede dawala robione przeze mnie a pozniej mam zamiar hippa kupowac. i pani doktor tez juz kazala kaszke podac.

(.)(.)

Ja jak na razie podałam marchewkę ze słoiczka Gerbera, nie bardzo jej smakowało. Pluła troszkę, ale jadła bez entuzjazmu,
Wczoraj i dziś dałam jabłuszko Hippa, chyba nawet jej posmakowało, troszkę zjadła.

Mała zaczęła mi wstawać w nocy nawet po kilka razy na cycucha, myślę, że może się nie najada przed snem. Podawała może któraś z Was Sinlac przy karmieniu piersią???
Zastanawiam się, czy nie zacząć jej podawać na noc.
Podawałam ,ale Kubusiowi.

(.)(.) - ja mam takie, jak ktos ma jędrniejsze to ma (*)(*) :)))

annte
- ja od jakichs dwóch tygodni tez mam cyrki z młodym wieczorem i w nocy. Przez 4 miesiące jadł 1 cycka, teraz je dwa i zaraz głodny. Zaraz po cycowaniu jest luz - nie drze sie, więc chyba najedzony, ale bardzo szybko głodnieje. Dziś był problem, bo on czasem lubi godzinkę po zasnięciu wybudzić się na dojedzenie - wybudził się, a ja nic nie miałam mu do zaoferowania. Jak on ryczał... W końcu coś tam wyciagnał - jego płacz działa bardzo dobrze na produkcję... Leszek poleciał do sklepu, jestem już po 1 Karmii i zastanawiam się czy 2 nie obalic - boję się co bedzie jak się młody na cycka obudzi.

Jutro po południu ide do przychodni zważyć małego - jestem coraz bardziej pewna, że trzeba mu coś więcej niz (.)(.) dawać - ale nie dam mu ziemniaka w nocy przeciez, musze jakieś mm wymysleć, a przy jego skazie/alergii... Musze się umówic na wizyte do pediatry i podszkolić się w tej dziedzinie - sama nic mu nie nie wymyslę. Będę pytać o ten Sinlac też.
No właśnie ja już tak miałam od dawna .Mała się najadała ,że aż jej uszami wychodziło ,a po godzinie -dwóch była głodna.W efekcie non stop leżała przy cycku.
Po prostu dzieci już więcej potrzebują sycącego jedzenia ,bo dojrzalszy brzuszek więcej trawi i szybciej.:tak:
Dlatego zdecydowałam się na podawanie przed snem posiłku bezmlecznego ,ale sytego i spokój mam na 4-5 godzin .
Spokojnie można podawać Sinlac lub kaszkę ryżową robioną np: na owocach .Ja właśnie zamiast podawać sam deserek to robię go na kaszce i mam kolację dla małej.Nie podaję w ogóle MM ,bo nie ma takiej konieczności.
Sinlac lub kaszkę ryżową można też na swoim ściągniętym mleku.
I nadal będziecie wyłącznie cycować ,bo nie podajecie mm.:tak::tak:

(.)(.) (ja nie mam duzych Flaurka :-p)

No ja nie wiem co z Waszymi dziecmi... Moj obalal od urodzenia dwa cycki do dna a teraz jeden. Ja tam nie narzekam bo 8kg w 4miesiacu to kiedys trzeba zwolnic, zeby na pierwsze urodziny nie bylo 16kg :szok::-D Niby kazdy dziec to indywidualnosc ale zeby az takie roznice o 180st. to az dziwne :eek::-D Wasze chca wiecej, moj mniej... Grunt, zeby na zdrowie wyszlo :happy:

U nas drugi dzien z glutenem. Zdecydowalam sprobowac podac na wieczor, bo niby niewiele, ale zawsze cos dodatkowego w brzuszku przed spaniem. Robertowi tymrazem niezbyt smakowalo. Dwa raze na czubek lyzeczki moze polknal, a tak to zaciskal usteczka. Ale i tak ladnie pospal :) wczesniej od 18:30 do 22, potem probowalam ta kaszke bezskutecznie podac i na to oczywiscie cyce i pospal do 2. Ciekawe jak dalej bedzie...

Piersi to ja mam konkretne, ale mleka tak srednio, nigdy nic. Ie tryskalo, wiec chyba ((.))((.)) bedzie najlepszym symbolem ;)

reklama
Do góry