reklama
Asienka-moja tez na pepti- kleik ryzowy mamy z Nestle, i kukurydziany tez z Nestle-mala je uwielbia i od poczatku żadnych problemów nie mamy
Dziewczyny-moja pediatra kazała Nam wprowadzic gluten z chwila kiedy mala bedzie miala 5 m-cy ,czyli wynikałoby ze od dzisiaj-kurcze boje sie a jak jest u Was z wprowadzaniem glutenu?
Natomiast warzywka i owoce dopiero za jakies 2 tygodnie- wyszła z załozenia ze skoro mala przybiera to nie mam jej za szybko czegos innego podawac.
Widze ze wiele młodszych grudniaczkow juz je wiele innych rzeczy, a moja nadal mleko i te kleiki
Dziewczyny-moja pediatra kazała Nam wprowadzic gluten z chwila kiedy mala bedzie miala 5 m-cy ,czyli wynikałoby ze od dzisiaj-kurcze boje sie a jak jest u Was z wprowadzaniem glutenu?
Natomiast warzywka i owoce dopiero za jakies 2 tygodnie- wyszła z załozenia ze skoro mala przybiera to nie mam jej za szybko czegos innego podawac.
Widze ze wiele młodszych grudniaczkow juz je wiele innych rzeczy, a moja nadal mleko i te kleiki
inka85
Mamusia Aleksego
aga ja wczoraj na wizycie usłyszałam że mam podać Młodemu gluten w postaci kaszki za 3tyg- czyli będzie miał wtedy 4mce i 3tyg.
nadal daje mu owoce i rano próbowałam kaszkę jabłkową ale zjadł tylko troszkę ale w ogóle cały dzień mało je po tym szczepieniu.
jutro może spróbuję dać mu jakiś obiadek
nadal daje mu owoce i rano próbowałam kaszkę jabłkową ale zjadł tylko troszkę ale w ogóle cały dzień mało je po tym szczepieniu.
jutro może spróbuję dać mu jakiś obiadek
żabcia_tbg
Maciusowa Mama
Mła my zaczynaliśmy rozszerzanie diety od jabłuszka i mały nie grymasił na inne mniej słodkie smaki za to mleczko mu przestało chyba smakować.
W ogóle mamy problem z mlekiem bo mały zjada ostatnio 90-180 ml i nie zależnie ile zje po godzinie półtorej ulewa dość duże ilości i nie wiem co to może być. Od położnej dowiedziałam się że widocznie się przejada bo na wadze dobrze przybiera a mnie martwi to ulewanie bo to jest takie z żołądka z kwasami czuć.
W ogóle mamy problem z mlekiem bo mały zjada ostatnio 90-180 ml i nie zależnie ile zje po godzinie półtorej ulewa dość duże ilości i nie wiem co to może być. Od położnej dowiedziałam się że widocznie się przejada bo na wadze dobrze przybiera a mnie martwi to ulewanie bo to jest takie z żołądka z kwasami czuć.
moze powinnas mu zageszczac mleczko, to przestanie ulewac, lub szybciej przejsc na mleko 2, wtedy pokarm jest bardziej tresciwy i moze nie bedzie sie przejadal;> nie wiem sama. My mamy przejsc na NAN2 jak Lena skonczy 5 miesiecy czyli za nie cale 2 tygodnie.
lysa_d
Fanka BB :)
Zabcia mozesz mu materacyk podniesc zeby mial pod katem, ja ostatnio ksiazke wsunelm pod i bylo idealnie, moj nie ulewa ale jak mial katar to bardzo pomoglo
Moze tez sprobuj zminic mleko? SMA stay down jest np dla dzieci ktore ulewaja, moze to pomoze? Z tego co wim, kiedy dzieciom wprowadza sie nowy pokarm, ich refluks po przez nowe pokarmy moze wlasnie takie cuda wyprawiac bo jeszcze sie ten odruch doksztalca. Tak wiec staraj sie trzymac Maciusia w pionie przynajmniej 30minut po posilku, karm mniej a czesciej, mozesz tez kupic tzw wedged pillow wlasnie dla takich maluchow.
A tak poza tym to czy, ktorys pediatra powiedzial ile dzieci w tym wieku powinny pic mleka jak juz sie prowadzi staly pokarm? Chodzi mi o to ile plynow i mleka jest potrzebne, czy jezeli no dziecko bedzie tylko pilo 400ml mleka dziennie i powiedzmy 100ml herbatki to bedzie ok? Czy za malo?
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
A tak poza tym to czy, ktorys pediatra powiedzial ile dzieci w tym wieku powinny pic mleka jak juz sie prowadzi staly pokarm? Chodzi mi o to ile plynow i mleka jest potrzebne, czy jezeli no dziecko bedzie tylko pilo 400ml mleka dziennie i powiedzmy 100ml herbatki to bedzie ok? Czy za malo?
Łysa, na opakowaniu mm jest napisane, że w 4 m-cu 900 ml mleka. Natomiast w schemacie żywieniowym Nestle dla 4 m-ca to samo, a w 5-tym mam tak: 5 posiłków po 180 ml, czyli:
* 4x mm
* 1x zupa - przecier jarzynowy
* skrobane jabłko lub sok - 50-100g
Herbatka nie jest wliczana jako posiłek. Sprawdzałam kiedyś jej zawartość kaloryczną i jest niewielka, więc pewnie to jest powód.
* 4x mm
* 1x zupa - przecier jarzynowy
* skrobane jabłko lub sok - 50-100g
Herbatka nie jest wliczana jako posiłek. Sprawdzałam kiedyś jej zawartość kaloryczną i jest niewielka, więc pewnie to jest powód.
żabcia_tbg
Maciusowa Mama
łysa u nas Maciuś cały czas śpi na poduszce klin i ma pod kątem. Dzięki za podpowiedź ze zmianą mleka jak się nic nie poprawi to zmienimy mleko na to SMA.
reklama
Podziel się: