reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

bosh Dziewczyny moja oliwia nie chce pic wogole nic a ni soczkow ani herbatek ani wody :/ na zatwardzenia ktoras radzila ta kaszke ryzowo-kukurydziana bifidus z nestle, u nas sie sprawdza no i frutapura bananowo-jablkowa tez dziala :p Oliwia znowu dostala jakiegos uczulenia, sadze ze od szpinaku, chociaz nie mam pewnosci czy winowajca nie jest por/seler/pietruszka (niepotrzebne skreslic) wogole zaszalalam i dalam jej sprobowac takiego sloiczka na 6 mc gdzie juz sa wieksze kawalki i o dziwo moja panna radzi sobie z kawalkami bezproblemowo O_O

reklama
Co do tych biszkoptow i glutenu, to wyczytalam ostatnio, ze dzieci bez alergi ( skazy bialkowej) moga go (gluten) dostawac od 6 miesiaca zycia :szok:. Przezylam szok, bo wszyscy dookola podawali mi, ze po roku. No ale ta informacje wyczytalam w ostatniej gazetce dzieciowej ( na 90% bylo to "Mam dziecko", ale glowy nie dam, za duzo tego jest :no: ).

Na tvnstyle w "Mamo to ja" podawali, że jeśli dziecko nie ma skazy to można dawać gluten już od 4 miesiąca:dry: a w innym odcinku pediatra mówił, że od 10 m-ca. I bądź tu mądry i nie zaszkodź dziecku. Ja na wszelki wypadek jeszcze się wstrzymuję.

Aph Ja też czytałam tą gazetę i ten artykuł i też byłam w ciężkim szoku :szok: Jak będę na szczepieniu w przyszłym tygodniu to zapytam pediatrę co ona na ten temat sądzi. A ostatnio nawet czytałam, że można już dzieciom w 6 miesiącu podawać kaszkę manną :baffled::confused:

A JA ZNOWU MAM PROBLEM MALY MI NIE CHCE JESC MLEKA :wściekła/y:NASZ JADLOSPIS WYGLADA TAK O 7 MLEKO O 11 MLEKO Z KASZKA O 14 OBIADEK POL DUZEGO SLOICZKA O 16.30 OWOCE POL SLOICZKA MALEGO O 18 MLEKO O 10 MLEKO Z KASZKA MIEDZY POSILKAMI PODAJE MALEMU DO PICIA WODE SOCZEK I HERBATKI :tak:ALE ON OD TERZECH DNI NIE CHCE JESC MLEKA O 18 WOGOLE NIC TAK TO WYGLADA JAK BY BYL NAJEDZONY:confused: NIE WIEM CO ROBIC CZY ZMUSZAC GO DO JEDZENIA TEGO MLEKA CZY MOZE NIE I DAC MU ZA TO CALY SLOICZEK OWOCOW:eek:JAK MYSLICIE?

Filip tez wcina wszystko, ale nie lubi szpinaku i samych jabłek tez nie za bardzo.

dziś pierwszy raz sama ugotowałam mu jedzonko. nałozyłam do słoiczka po daniu Hipp i zjadł cały taki słoiczek:-D:tak:

Dziewczyny z tym glutenem to jest tak ze przeprowadzona osttanio jakies badania i stwierdzono ze gluten mozna podawac od 5 miesiaca zycia..........no i po prostu lekarz zorientowany w nowinkach zezwoli na tak wczesne podawanie glutenu a kto jest bardziej konserwatywny badz nie slyszal o tym powie nie............mysle ze troszke potrwa zanim lekarze beda proponowac mama podawanie gluten od 5 m..............u ans wszytsko musi nabrac mocy urzedowej........:confused2:

reklama
Od kilku dni zaczęłam podawać Antosiowi zupki z mięskiem, bo do tej pory jadł tylko jarzynowe i zauważyłam, że ma po nich zaparcia:-(. Może związane jest to z tym, że on bardzo mało pije, jak myślicie? Próbowałam dać mu soczek jabłkowy ale nie przepada za soczkami, jedyne co pije to herbatki i to w bardzo małych ilościach. Nie wiem już co mu dać na te zaparcia.
A czy jabłka gotowane rozluźniają stolec?

Ostatnio Nadia miała zaparcie i moja mama zmiksowała jej świeże jabłuszko i za dwie godziny była kupa! U nas najlepiej działają jabłuszka surowe.

Do góry