reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Asia, ja kupuję mrożony szpinak, w kulkach - paruję i blenduję. Właśnie Drobina wsuwa z ziemniakiem ;)

LeRemi, odpowiednik połowy małego słoiczka to i Drobina zjada. Czasem i cały. No to spoko :) Tylko pić ją muszę nauczyć. Pediatra mi nic nie poradziła - mam próbować i tyle.

A właśnie - pediatra nam dziś powiedziała, że jak Aniela skończyła 5 mies., to powinna już jeść mięso! Chyba jej się coś pokręciło. Mięso nie jest po 6 mies.?

reklama
Strasznie mało te Wasze dzieci jedzą. Pół małego słoiczka? Fifol to taki pojemniczek 220 na jedno posiedzenie wpiernicza...

k8, no to Fifol z kolei dużo :-).
LeRemi, Olivka jest jeszcze za mała, żeby jej wszystkie zwykłe mleczne posiłki czymś zastępować albo do nich coś dodawać. Na prawdę starczy jej na razie samo mleko przynajmniej 3 razy dziennie. Dodaj do jednego mlecznego posiłku kaszkę czy kleik, do tego obiadek bezmleczny, a te trzy jej zostaw.
ewa, no mięsko w szóstym miesiącu. Tymek od miesiąca wciąga dania z indykiem, cielęcinką czy kurczakiem :-). Teraz powinien zacząć pół żółtka co drugi dzień, ale na razie nie mam porządnych jajek. Nic mu się nie stanie jak dostanie troszkę później. Na razie zacznę od przerzucenia kaszki manny z obiadku do butli na noc.
asia, szczepienie mamy chyba o 15:00, więc jeśli bym miała być to wolałabym chyba później do Ciebie podjechać. Ale jak Tobie pasuje i jeśli w ogóle chcesz :-p.

O patrzcie, to mi się coś pokręciło. No dobra, to w takim razie czas się wybrać po kurczaka. Koleżanka mówiła, że może nam królika od swojej mamy podrzucić, więc chyba się do niej po niego uśmiechnę :)

no to nieźle :) ale goni go zawzięcie!

edit:
ćwierć ziemniaka zjedzone. szału nie było, ale zainteresowanie owszem. dziob otwierany regularnie na powitanie łyżeczki. do tego po wszystkim 2 łyki żywca (wody, nie piwa) - pierwszy raz wodę me dziecko przyjęło, tak się chyba tym ziemniorem zatkało. no i dobitka 90 mm ;)

Ostatnia edycja:
K8 ale Fifi jak był w wieku Tolki, to był mniejszy, no nie? więc Młoda wygrywa, Weronika może lepiej, że bez masełka macie jeść ;-)

dała kleik z jabłkiem Ninie, odruch wymiotny taki, że myślałam że serio pawia puści, wyrzuciłam wszystko, jutro na obiadek zrobię ziemniaczka właśnie, może ona musi bez smakowe jeść :dry:

reklama
Do góry