reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Gorgusia ja nie pomogę bo ja będe na HA robić, ale tak na mój rozum to uważam że jak Kacperek taki wrażliwi brzuszkowo, podobnie jak mój Tymek, to może bezpieczniej będzie osobno mleko osobno kaszki.

A ja dziś drugi dzień dałam zupkę kalafiorową i już nie podeszła tak jak wczoraj, jadł ze smakiem ale do 80ml, potem już się wściekał. Zrobiłam mu herbatki owocowej w kubku 360 i wypił piękniem widac że mu się chce pić po tym obiadku. Ale po pół godz i tak wszamał całego cycka:dry:
Dawałam mu ze zwykłego niekapka to coś tam pił ale jednak ten 360 dużo bardziej mu podchodzi. Miałam po Majce jeszcze nieużywany bo ona w ogóle nie czaiła o co w tym chodzi. Więc nieuzywany pozostanie.

a z tym kminkiem to i ja myślałam czy nie dodać do kalafiora bo właśnie działa p/wzdęciowo ale po wczorajszej zupce kupa elegancka, brzuszek go nie bolał więc jeszcze czekam z przyprawami.

Jutro chyba szpinak będzie. Tylko nie wiem jak go ugotować, pomożecie? Ja zawsze sobie robię taki z czosnkien, jogurtem greckim, a taki świeży to nie wiem jak ugotować, ile? Normalnie wrzucić do wody z tą marchewką, pietruszką, ziemniakiem?

reklama
gosia, ja paruje ale możesz wrzucić mrożony do tego co gotujesz tylko na koniec bo szpinak jak dynia potrzebuje chwili, mojej podszedł szpinak. Świeży myje, i wrzucam na parę i chwila, masełko i jest.

gorgusia, może przeczekać i znów spróbować żeby się nie zraził?

Kurdem a ja się boje trochę tych rosmanowkich produktów po tej ostatniej aferze.

k8libby, masz jakieś doświadczenia z kaszkami baby sun?

Mieliśmy tą kaszkę, bardzo smaczna, nawet na samej wodzie :) Titek wpierniczał zadowolony :)

Asia, kaszek Baby Sun nie mieliśmy, ale mieliśmy owocowe słoiczki, bardzo smaczne, nawet M smakowały :)

K8 pisałaś coś o jakiejś fajnej książce dot. żywienia niemowląt, prześlesz mi? :biggrin2:

Irisson czyli z glutenem macie te same zalecenia co my, ekspozycja po 7 miesiącu przez dwa, potem już normalna ilość :tak:

Emka
ile tego wapna podajesz dziennie? Mojego szkraba wysypało na brodzie i policzkach, też nie wiem od czego :confused: Wczoraj kupiłam wapno, na razie czekam aż samo przejdzie. I smaruje często kremem specjalnym - emolium.

Ale super z tymi chrupkami, też dzisiaj kupię :-)

do dziewczyn co mają wysypkę, ja na Niny jeszcze trądzik niemowlęcy dostałam krople - fenistil, to jest na objawy schorzeń alergicznych skóry, układu pokarmowego, alergii pokarmowych, bez recepty to jest, ja Ninie dawałam jak miała 8 tyg. zeszło ładnie po 3 dniach :tak:

reklama
irrison, właśnie spojrzałam w komentarze i miałam napisać, że w takim razie nie będe chyba kupować. Szkoda bo ma fajne te kaszki

Do góry