reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Ewa to tylko się cieszyć, że Drobina wszystko pochłania i tak jej smakuje :tak: No i chyba niedługo będzie czas na zmianę pseudonimu? :-D

Karolina miałam pisać to co Ewa, daj Oli coś nowego, już jej pewnie na sam widok miseczki niedobrze się robi ;-) U nas ostatnio 2 dni była dynia z ziemniakami, potem dwa dni szpinak z ziemniakami i od wczoraj znów dynia z ziemniakami bo z indykiem i dzisiaj mały już był trochę wkurzony :-D Zresztą mu się nie dziwie, sama bym była :-p

U nas jutro też buraczek, byłam dzisiaj w eko sklepie, który niedawno odkryłam i Pani mi sprowadziła świeże warzywka :-) I też niedługo spróbujemy brokuła, bo jeszcze nie jadł.

reklama
irisson, oczywiście, że masełko do buraczka, jak robię buraczki na ciepło, to tylko z masełkiem.
Ja kupiłam brukiew, pokroiłam, bo wielka i zamroziłam. Dziecko już jadło brukiew, marchewka i dynia, a dzisiaj zrobiłam słodkiego ziemniaka, brukiew i dynia. Dziecko jest zachwycone, wpiernicza aż miło. Zjadł dzisiaj 120 warzywek i 100 owoców Baby Sun - truskawka, jabłko, banan. Od lutego chyba zrobię podejście z mięskiem. Zacznę chyba od ryby, mam pięknego pstrąga od teścia złowionego.

A wogule, to w przyszłym tygodniu, przychodzą do mnie koleżanki i robię im prezentację Aventa z degustacją :p i każda dostanie słoiczek mojej roboty na wynos :p Nie są przekonane do zakupu i nie wierzą jakie to super ustrojstwo :) chyba powinnam jakiś bonus od Philipsa dostać :p

Kacper je póki co ciągle marchew, ziemniak,pietruszka. Dziś dalam 1/2 słoiczka,bo zakorkowany i się boję. Zwazylam go i wychodzi mi,że waży 8kg:szok: We wtorek szczepienie to dokładnie go zważe,bo te 8kg to dużo mi się wydaje...

gorgusia, mój 8500, nikt nas nie przebije :) ale najlepsze jest to, że on nie wygląda na grubego. Pućki ma, ale wałeczków na ciałku nie ma :)

ewa jak to zrobiłaś,że Aniela do snu nie potrzebowała Ciebie,cyca? :-) U nas taki scenariusz to marzenie :baffled:
cornelka, a mogę wiedzieć gdzie ten eko sklep się znajduje?:zawstydzona/y:

Dziewczyny mam zrobionych ok 20 słoików musu z dyni + dynia z jabłkiem. Dziś otworzyłam pierwszy słoiczek dynia + jabłko i zobaczyłam pleśń, otworzyłam drugi i to samo :wściekła/y:, 3 słoik był czysty. Jak myślicie mogę podać go Lence, czy wszystko wyrzucić? :-(

asia, pasteryzowałaś? niestety do tego trzeba się bardzo przykładać, słoiki muszą być sparzone no i trzeba gorącą papke nakładać a potem z 10 min gotować. Ja mam w zapasie nie więcej niż 4 słoiczki, bo właśnie boję się, że jak za długo poleżą, to jakaś pleśń może się wdać, bo gdzieś w procesie, coś źle zrobię... Myślę, że jeśli pleśni nie ma i pachnie normalnie i smakuje normalnie to możesz dać nic poza sraczką jej nie dopadnie ;)
gorgusia, znajomych synek, sąsiad z porodówki, urodził się 4200 a teraz ma 7800, więc o chyba nie ma reguły :) my z 3750 startowaliśmy :)

Właśnie ja tego nie robiłam, dostałam od takiej Pani od M z pracy. Ona mi to dała gdzieś w październiku ale wiedziała,że Lence dam to dopiero gdzieś grudzień-styczeń więc chyba spasteryzowała :dry:. Jakoś głupio mi zapytać ;/

reklama
Do góry