reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszczep wargi i podniebienia

Witam kobietki. Jestem w 31 tyg ciazy. Właśnie zarejestrowałem się na waszej stronie, ponieważ potrzebuje porady. Tydzień temu na badaniu usg 3d wyszło że nasz mały Piotruś będzie miał rozszczep wargi i podniebienia. Niestety nie wiemy jakieś wielkości dowiemy się w piątek na usg u naszego lekarza prowadzącego. Pisze do was po to aby się dowiedzieć czy ktoś może urodził dziecko z taką wada ? Pomoże mi w kwestii karmienia , opieki, pomoże wybrać dobrą klinikę po porodzie do operacji. Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedzi :).

reklama
Witam kobietki. Jestem w 31 tyg ciazy. Właśnie zarejestrowałem się na waszej stronie, ponieważ potrzebuje porady. Tydzień temu na badaniu usg 3d wyszło że nasz mały Piotruś będzie miał rozszczep wargi i podniebienia. Niestety nie wiemy jakieś wielkości dowiemy się w piątek na usg u naszego lekarza prowadzącego. Pisze do was po to aby się dowiedzieć czy ktoś może urodził dziecko z taką wada ? Pomoże mi w kwestii karmienia , opieki, pomoże wybrać dobrą klinikę po porodzie do operacji. Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedzi :).
Poproszę koleżankę która kiedyś tu zaglądała na forum by się do Ciebie odezwała. Ma dziecko właśnie z taką wadą, teraz już roczniaka. Z tymże oni mieszkają poza Pl ale na pewno więcej pomoże niż ktoś bez doświadczenia w temacie

Hej. Mam bratanka, który urodził się z obustronnym rozczepem wargi i podniebienia. W tej chwili ma prawie 3 lata jest wesołym i mądrym chłopcem. Przeszedł 3 operacje w IMiD w Warszawie i po rozczepie coraz mniejszy ślad.
Pamiętam, że bratowa miała dobry laktator, podwójny medela swing i odciągała młodemu mleko. Karmili go butelką Habermana bez większych problemów raczej. Mały spał na poduszce klinie. Jest pod stałą opieką logopedy i ortodonty i rozwija się jak inne dzieci w jego wieku, a od września idzie do przedszkola.
Wiem, że brat i bratowa należą do jakiejś grupy na fejsbuku o rozczepach i bardzo dużo stamtąd czerpali rad i wsparcia. Spróbuj poszukać tej grupy.
A, i mojego bratanka operował dr Surowiec. Zrobił naprawdę dobrą robotę.
Wszystko będzie dobrze, wiem, co mówię :)

Witam,
Tez dowiedziałam się ze moje dziecko bedzie ma rozszczep wargi i podniebienia, do porodu jeszcze zostało troche czasu,ale chciałam się dowiedziec jaką klinike wybraliście? Gdzie w Polsce? Gdzie najlepiej od razu po porodzie dzwonić i się pytac o pomoc?

Do góry