Czesc dziewczyny. Jestem 1.5 roku po drugim porodzie i wzielam sie w koncu za temat rozstepu. Otoz poszlam do lekarza rodzinnego wlasnie ze swoim rozstepem. Po zbadaniu mnie, Pani Doktor stwierdzila ze mam juz przepukline krest bialej. I faktycznie jak napinam sie lezac to wychodzi mi na brzuchu takie wzniesienie. Bylam u chirurga i stwierdzil, ze potrzebna jest operacja. Jakie jest, dziewczyny, Wasze doswiadczenie? Obawiam sie operacji, z drugiej strony czytalam, ze kazda przepukline sie operuje. Prosze Was o porade.
reklama
Kacprysiowo
Moderatorka
A nie można tego poprawic cwiczeniami? Kurcze nie znam się i nie wiem czy jak jest juz cos więcej niż rozejscie miesni czy nie jest za późno... Mnie teztpewnie to czeka więc jestem zainteresowana odpowiedziami.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
No wlaśnie tez nie wiem, a boje sie, ze chirurg, jak to chirurg- chce operowac. Z drugiej strony czytalam artykul m.in. na stronie tourmedica.pl, ze cytuje: "Dlatego niezmiernie ważne jest wczesne zgłoszenie się do specjalisty chirurga, jeszcze podczas niewielkich dolegliwości. Pozwala to uniknąć niepotrzebnych i groźnych powikłań. Nie istnieje leczenie zachowawcze przepuklin, a także powstała już przepuklina nigdy sama się nie cofnie. Wymaga leczenia chirurgicznego. " no i jestem w kropce. Myslalam moze, ze jakas dziewczyna ma wieksza wiedze w tym temacie i sie wypowie...
Kacprysiowo
Moderatorka
Kimi nie wiem, może faktycznie fizjoterapeuta da nadzieję na jakiś inny sposób.
Chloe.Chloe
Fanka BB :)
Znalazlam cos takiego. Zamierzam cwiczyc. Ponoc daje wspaniale efekty
Dds.fit program naprawczy
Link do: Zdrowie | Dla Dobrego Samopoczucia
Dds.fit program naprawczy
Link do: Zdrowie | Dla Dobrego Samopoczucia
reklama
Podziel się: