reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Jak by usypiali to u mnie nie ma problemu... Ale z tego co czytałam na forach to co Ty jadą na żywca... dziewczyny pisały że wolą rodzić niż 2 raz przechodzić badanie [emoji25] Ohhh od 2 tygodni nie myślę o niczym innym. Wątpię że będą usypiac bo nawet przy tym krotkotrwalym chyba musi być anestezjolog

Jeśli nie masz problemów z tarczyca zdecyduj się na hsg . Powiem tak , jeśli są jakieś mikro zrosty to one puszcza podczas badania i łatwiej będzie zajść w ciąże . Ja się bardzo bałam ze mój jedyny jajowod jest niedrożny ale lęk przed kolejna ciąża pozamaciczna jajowodowa był większy stad chciałam sprawdzić niż ciagle bać się ze znów będzie jajowodowa i stracę drugi

reklama
Zobacz załącznik 1070925
Właśnie.. jeszcze Ty się wypowiedz na temat poscieli do wózka, kupujesz?[emoji3]
Poduszki i tak nie są wskazane na początku, a później co mi z takiego kompletu w wózku jak będą upały w lecie?[emoji23]
Ja sobie uszyłam komplet taki podobny, ale cieńszy [emoji6] a na kocyk taki jak wstawiłaś też się czaję, na pewno zamówię, bo jest cieplutki milutki [emoji6] to, że lato to nie znaczy, że zawsze ciepło będzie, jednak mieszkamy w Polsce [emoji23]

Załączniki

• IMG_20200115_163448.jpeg
    IMG_20200115_163448.jpeg
    71,1 KB · Wyświetleń: 119
Ostatnia edycja:
Koszt histero+laparo bo tak robiłam to ok 6 tys ale spokojnie to można zrobić na NFZ ja czekałam 2 miesiące bo wolałam kasę w kieszeni zostawic. Zgłaszasz się na czczo znieczulenie ogólne badanie jedno jak i drugie trwa 15-20min przy histeroskopi wsuwaja przez wziernik kamerkę do macicy i ogląda się całe wnętrze czy są jakieś zmiany a podczas laparo wchodzą przez pępek i robią małą dziurkę np po lewej stronie i też wprowadzają kamerę oglądają i jeśli coś jest to usuwają odrazu a po badaniu wybudzają dają kroplówki i zostajesz 24 godz bo musisz zostać na obserwacji ogólnie bólu nie ma tylko szwy po laparo trochę ciągną i po tygodniu się je zdejmuje i wyniki masz odrazu przy wypisie. Ja polecam bo to badanie sprawdza wszystko wykrywa zrosty torbiele polipy nadrzerki endometrioze i sprawdza drożność jajowodów i czy układ macicy jest prawidłowy.
Kojarzysz koszt badania ? I jak ono wygląda? Pod znieczuleniem?

Tak w ogóle cześć kobietki. Zawaliłam sprawę bo gin kazał dzisiaj iść na progesteron czyli 7 dni przed @. A ja się zamotalam bo przeczytałam że nie trzeba robić na czco i że pójdę spokojnie po pracy . A się okazało że tylko do 12. I że jednak trzeba być ma czczo... Czy wynik badania będzie niewiarygodny jeżeli zrobię to jutro czyli 6 dni przed @ ?

@Mimi759 strasznie smutne mieliście święta w 2018 roku :( mam nadzieje, że te w 2019 były dużo radośniejsze i spokojniejsze. A tak w ogóle to „Mimi” to moja córka (wszyscy tak do niej mówią), a Adam ma na imię moj tata :D życzę Ci z całego serca, żeby Twój synek miał lepszy charakter[emoji85]

Rozpisałam się jak nienormalna[emoji50]
No do mnie też całe dzieciństwo wszyscy tak mówili. A co do wyboru imienia ja od zawsze chciałam chłopca. Jak potwierdzona została płeć to gdzieś podświadomie wybrałam to imię i zaczęłam tak o nim myśleć jako o Adasiu. Gorzej bo długo musiałam przekonywać męża do tego imienia. A co do świąt no cóż 2018 to były najgorsze w moim życiu. A w 2019 też całe święta w stresie bo było podejrzenie że maluchowi przestał rosnąć brzuszek. A że to taki czas był a nie inny to przepłakałam jeden dzień i stwierdziłam że trzeba walczyć. Na szczęście tóż po świętach na kontroli okazało się że rośnie i to prawdopodobnie było przemierzenie na poprzedniej wizycie.

Ja sobie uszyłam komplet taki podobny, ale cieńszy [emoji6] a na kocyk taki jak wstawiłaś też się czaję, na pewno zamówię, bo jest cieplutki milutki [emoji6] to, że lato to nie znaczy, że zawsze ciepło będzie, jednak mieszkamy w Polsce [emoji23]Zobacz załącznik 1070933

Kurczę ale namawiacie![emoji23][emoji23][emoji23]
Piękny ten Twój komplecik a powiedz mi fajny ten materiał wafelkowy? [emoji5]

Ja sobie uszyłam komplet taki podobny, ale cieńszy [emoji6] a na kocyk taki jak wstawiłaś też się czaję, na pewno zamówię, bo jest cieplutki milutki [emoji6] to, że lato to nie znaczy, że zawsze ciepło będzie, jednak mieszkamy w Polsce [emoji23]Zobacz załącznik 1070933
U niektórych te kocyki na allegro są do wyboru: bez wypełnienia albo z dwoma rodzajami wypełnień. Ja pomyślałam że właśnie te bez będą idealne na nasz czas. U mnie problem polega na tym że nie umiem się zdecydować który wzór.

Koszt histero+laparo bo tak robiłam to ok 6 tys ale spokojnie to można zrobić na NFZ ja czekałam 2 miesiące bo wolałam kasę w kieszeni zostawic. Zgłaszasz się na czczo znieczulenie ogólne badanie jedno jak i drugie trwa 15-20min przy histeroskopi wsuwaja przez wziernik kamerkę do macicy i ogląda się całe wnętrze czy są jakieś zmiany a podczas laparo wchodzą przez pępek i robią małą dziurkę np po lewej stronie i też wprowadzają kamerę oglądają i jeśli coś jest to usuwają odrazu a po badaniu wybudzają dają kroplówki i zostajesz 24 godz bo musisz zostać na obserwacji ogólnie bólu nie ma tylko szwy po laparo trochę ciągną i po tygodniu się je zdejmuje i wyniki masz odrazu przy wypisie. Ja polecam bo to badanie sprawdza wszystko wykrywa zrosty torbiele polipy nadrzerki endometrioze i sprawdza drożność jajowodów i czy układ macicy jest prawidłowy.
2 miesiące na NFZ? To nie aż tak długo... Zapytam o to swojego lekarza dzięki za tak wyczerpująca odpowiedź

Kurczę ale namawiacie![emoji23][emoji23][emoji23]
Piękny ten Twój komplecik a powiedz mi fajny ten materiał wafelkowy? [emoji5]
Ja jestem zachwycona! będzie taki w sam raz na cieplejsze wiosenne dni [emoji4] mała będzie miała coś na sobie, ale się pod tym nie ugotuje
U niektórych te kocyki na allegro są do wyboru: bez wypełnienia albo z dwoma rodzajami wypełnień. Ja pomyślałam że właśnie te bez będą idealne na nasz czas. U mnie problem polega na tym że nie umiem się zdecydować który wzór.
Ja bym chciała właśnie bez wypełnienia, ten milusi kocyk i bawełna [emoji4]

Jakie u Ciebie były przyczyny, ze lekarz zdecydował się na to badanie?

reklama
Nadal umieram z bolu jestem na przeciwbolowych caky czas ale chu..ja daja. Masc posterisan i czopki ktore mi przepisal lekarz. Na razie nie dzialaja ale to pierwszy czopek dopiero. Psychicznie czuje sie rozdarta. Mocze tylek w wannie w bardzo goracej wodzie. Przykladam waciki moczone w korze debu i rycze doslownie. Juz nie wiem jak mam sobienulzyc [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] staram sie duzo lezec. Chcialabym czuc sie dobrze isc na spacer [emoji24]

Piekne wyprawki dziewczyny juz nie moge sie doczekac waszych pociech.

Rose ja tak samo jak Ty cipka z niczym filmowa ale cycki to porazka. Mialam fsjne cycki przed ciazami teraz to wisza jak uszy jamnika.

Do góry