reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Hahahaha no trochę już mi złość przeszła, najlepsze jest to, że do mojego męża też się przysadził o wagę - na co dostał szybką kontrę " już zrzucilem że 130 do 85, niech się Pan odczepi " [emoji23]
Więc tak, prolaktyna w normie, nawet bardzo ładnie ( niestety nie przytoczę ile dokładnie bo wyniki zostały w samochodzie meza), tsh pięknie, mam za wysoki testosteron - standardowo przy pcos - tu mi nic nie powiedział jak to mogę zmniejszyć więc poszukam w necie. I o dziwo mam mega niski poziom witaminy d3. Mam coś koło 15 A norma to powyżej 30. Jeśli chodzi o nasienie męża to ilość plemników jest grubo ponad norme - Ale z ruchliwoscia gorzej. Chociaż patrząc na normy nie wypada najgorzej. Ogólnie skwitowal to tak, Dietka, więcej ruchu, ma z dostał suplementy na plemniory, ja mam brać prenygryl czy coś takiego i dostałam lamette zamiast clo. Daje nam pół roku i jeśli nic się nie wykluje to inseminacja. Aaaa i mam nie robić żadnych testów owu bo są przekłamane przy pcos i odstawić kategorycznie duphaston.
Do męża tez? Ale jak to?[emoji32] to w takim razie pozamiatane, nie biorę na wizytę mojego. Moj przy prawie 190cm wazy 65-70kg, lekarz od razu się pozna, ze męża posiłki tez ja zjadam.

Niesamowicie poszliście do przodu, wiecie na czym stoicie.
Czy możesz zdradzić, ile kosztowała Was taka wizyta? Bo widzę, ze zrobili full.
Po mojej wizycie Porównamy, jak ma się prywata do NFZ Hahah

Dokładnie tak jak piszesz, waga to żaden wyznacznik. Jak byłam chuda też nie mogłam zajść [emoji23]
Niezależnie czy ważyłam 30kg mniej czy 30kg więcej, w jedna i druga ciąże zaszłam po podobnym czasie, wiec potwierdzam.

Przypominam, mój brzuch jest wolny od końcówki października;)

O widzisz, ja mam jeden guzek i powinnam zrobić biopsję, bo co najmniej jeden wymiar ma ponad 1cm (u mnie 2 na 3 mają ponad). Tak mi tłumaczyła lekarka jak jeszcze w ciąży byłam. Muszę się za to w końcu zabrać bo moja matka suszy o to głowę cały czas, ale głupia ja boję się tego, nawet nie chodzi o ew wynik tylko guzek jest "przyklejony" do tętnicy szyjnej i mam czarnowidztwo
A jak te guzki wyszukują? Ja mam tsh zawsze w normie. Może tez mimo tego powinnam zrobić USG?

To już przegięcie, ale bym z takim lekarzem pojechała po całość, to przecież zachodzi po traktowanie człowieka jak z drugiej kategorii... Nie zostawiła bym tego bez komentarza.... No ale czasami tacy nie zrozumią bo uważają się za nadludzi...
Ja się odwróciłam na pięcie i wyszłam. To ze się później popłakałam to inna sprawa :p ale stwierdziłam, ze nigdy tam nie wrócę.
Mam swojego ginekologa i mam do niego 100% zaufanie. Nigdy nie usłyszałam od niego, ze jestem za gruba. Do tamtego poszłam, bo liczyłam, ze może uda mi się porobić jakieś badania na NFZ i zaoszczędzić, a moj zaufany na NFZ w ogóle nie przyjmuje :( No i trafiłam na takiego konowała.

Ja po wizycie. Rozwarcie na 2cm zrobil mi badanie i cos tam rozmasowal powoedzial ze odwraca szyjke moze po tym ruszy. Bardzo bolesne bylo i moge po tym krwawic. W piatek i ponoedzialek o ile nienirodze mam isc na ktg. Skierowanie mam do szpitala na srode na 15 i w ten sam dzien wloza balonik.
Mala ma ok 3,5 kg plus minus. W czwartek ma dyzur wiec jesli sie nie uda zadecyduje co dalej.
Masaż szyjki Ci zrobił. Jeśli bez czopa i po masażu nic nie ruszy, to ja już nie mam więcej pytań.

reklama
Napisałabym co mogą oznaczać nitki, ale nie chcę Cię nakręcać [emoji6] mi się @ nigdy tak nie zaczynała, zawsze mnie od razu zalewało [emoji848]

U mnie różnie to bywa, ale ostatnio od razu mnie zalewało i nie bawiło się w jakieś niteczki. Z drugiej strony widziałam to tylko na papierze, wiec tak naprawdę ilość mikroskopijna[emoji848]

Do męża tez? Ale jak to?[emoji32] to w takim razie pozamiatane, nie biorę na wizytę mojego. Moj przy prawie 190cm wazy 65-70kg, lekarz od razu się pozna, ze męża posiłki tez ja zjadam.

Niesamowicie poszliście do przodu, wiecie na czym stoicie.
Czy możesz zdradzić, ile kosztowała Was taka wizyta? Bo widzę, ze zrobili full.
Po mojej wizycie Porównamy, jak ma się prywata do NFZ Hahah

Niezależnie czy ważyłam 30kg mniej czy 30kg więcej, w jedna i druga ciąże zaszłam po podobnym czasie, wiec potwierdzam.

A jak te guzki wyszukują? Ja mam tsh zawsze w normie. Może tez mimo tego powinnam zrobić USG?

Ja się odwróciłam na pięcie i wyszłam. To ze się później popłakałam to inna sprawa [emoji14] ale stwierdziłam, ze nigdy tam nie wrócę.
Mam swojego ginekologa i mam do niego 100% zaufanie. Nigdy nie usłyszałam od niego, ze jestem za gruba. Do tamtego poszłam, bo liczyłam, ze może uda mi się porobić jakieś badania na NFZ i zaoszczędzić, a moj zaufany na NFZ w ogóle nie przyjmuje :( No i trafiłam na takiego konowała.

Masaż szyjki Ci zrobił. Jeśli bez czopa i po masażu nic nie ruszy, to ja już nie mam więcej pytań.
Sama wizyta z moim usg + usg tarczycy 200, badanie nasienia 150, hormony 225 i jakieś badanie laboratoryjne 50 Ale nie skupiałam się o co chodzi. Razem wyszło trochę ponad 600 zł, w sumie to samo jak idę do swojego gin i zleca badania za które i tak płacę. :)
U mnie różnie to bywa, ale ostatnio od razu mnie zalewało i nie bawiło się w jakieś niteczki. Z drugiej strony widziałam to tylko na papierze, wiec tak naprawdę ilość mikroskopijna[emoji848]
Nie chce nic mówić ale mi się cykle tak popierdzielily- przynajmniej ostatnie dwa, że zaczynały się o 4-5 dni za wcześnie właśnie jakimś takim plamieniem. Mało tego, aktualna @ to tylko ślady na papierze. Lekarz przy dzisiejszym usg stwierdził, że macica ok więc chyba tak się coś poprzestawialo - a i mówił, że mogło nie być jajeczkowania bo przy brakuowulacji może wystąpić taka skapa pseudo @

Hahahaha no trochę już mi złość przeszła, najlepsze jest to, że do mojego męża też się przysadził o wagę - na co dostał szybką kontrę " już zrzucilem że 130 do 85, niech się Pan odczepi " [emoji23]
Więc tak, prolaktyna w normie, nawet bardzo ładnie ( niestety nie przytoczę ile dokładnie bo wyniki zostały w samochodzie meza), tsh pięknie, mam za wysoki testosteron - standardowo przy pcos - tu mi nic nie powiedział jak to mogę zmniejszyć więc poszukam w necie. I o dziwo mam mega niski poziom witaminy d3. Mam coś koło 15 A norma to powyżej 30. Jeśli chodzi o nasienie męża to ilość plemników jest grubo ponad norme - Ale z ruchliwoscia gorzej. Chociaż patrząc na normy nie wypada najgorzej. Ogólnie skwitowal to tak, Dietka, więcej ruchu, ma z dostał suplementy na plemniory, ja mam brać prenygryl czy coś takiego i dostałam lamette zamiast clo. Daje nam pół roku i jeśli nic się nie wykluje to inseminacja. Aaaa i mam nie robić żadnych testów owu bo są przekłamane przy pcos i odstawić kategorycznie duphaston.

Kup vigantol w kroplach najlepiej się przyswaja . Bierz 10 kropli przez dwa tyg a potem po 8. Masz duży niedobór . Ja mam wynik coś 34 i tez nie jest super wiec zaczęłam kropelki . Mąż ma 23 i lekarz kazał mu brać 2 miechy po 10 kropli .

Dla męża na ruchliwość dużo wody niech pije 2.5-3 litry oraz przy staraniach syrop wykrztusny [emoji23] naprawdę działa bo rozrzedza płyny w organizmie .

Ooo dziękuję bardzo, tak zrobię właśnie. :) A może któraś walczyła z za wysokim testosteronem?
Kup vigantol w kroplach najlepiej się przyswaja . Bierz 10 kropli przez dwa tyg a potem po 8. Masz duży niedobór . Ja mam wynik coś 34 i tez nie jest super wiec zaczęłam kropelki . Mąż ma 23 i lekarz kazał mu brać 2 miechy po 10 kropli .

Dla męża na ruchliwość dużo wody niech pije 2.5-3 litry oraz przy staraniach syrop wykrztusny [emoji23] naprawdę działa bo rozrzedza płyny w organizmie .

Boziu A jak się dzisiaj zdenerwowałam na tego mojego... yyy! Niby wie, że stresowałam się tym lekarzem i chodził jak na paluszkach przy mnie. Rano tylko mi mignął bo pojechał sklep otworzyć i wpuścić praktykanta. I ja miałam dojechać do miasta. A jak w końcu przyszło do wsiadania z auta pod klinika.. patrzę.. A ten ma całe.spodnie upierdolone.. jakiś liquid mu się rozlał, później skoczył umyć auto i się blotem uwalil.. patrzę w dół A buty jakby z bagna wyszedł. Szlak mnie trafił.. A ten mi się dziwi, że nie odzywalam się do niego do póki nie poszedł do łazienki tych butów ogarnąć. Już pomijam fakt, że jest zarosniety jak dzik, bo przed świętami nie zdążył do fryzjera.. A ma brodę więc każdy włos w inną stronę.. [emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356] nie wiem co mu odwaliło normalnie na codzień dba zeby jakos wygladac. mało tego.. W piątek jedziemy na wesele.. ciekawe czy zdąży tego fryzjera ogarnąć..

reklama
Sprawdź, czy mąż nie chowa gdzieś czekoladek [emoji23]
Boziu A jak się dzisiaj zdenerwowałam na tego mojego... yyy! Niby wie, że stresowałam się tym lekarzem i chodził jak na paluszkach przy mnie. Rano tylko mi mignął bo pojechał sklep otworzyć i wpuścić praktykanta. I ja miałam dojechać do miasta. A jak w końcu przyszło do wsiadania z auta pod klinika.. patrzę.. A ten ma całe.spodnie upierdolone.. jakiś liquid mu się rozlał, później skoczył umyć auto i się blotem uwalil.. patrzę w dół A buty jakby z bagna wyszedł. Szlak mnie trafił.. A ten mi się dziwi, że nie odzywalam się do niego do póki nie poszedł do łazienki tych butów ogarnąć. Już pomijam fakt, że jest zarosniety jak dzik, bo przed świętami nie zdążył do fryzjera.. A ma brodę więc każdy włos w inną stronę.. [emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356] nie wiem co mu odwaliło normalnie na codzień dba zeby jakos wygladac. mało tego.. W piątek jedziemy na wesele.. ciekawe czy zdąży tego fryzjera ogarnąć..
Ech.. Faceci [emoji85][emoji16]

Do góry