reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dziewczyny Kiedyś któraś z Was ale nie wiem czy dokładnie na tym wątku pisała o płynie do higieny intymnej który poprawia ph i ogólnie sprzyja naszym staraniom, czy któraś jest w temacie i mogła by doradzić który wybrać ? Nie chodzi mi o ten con... coś tam.

Bo z 2 strony czytałam że podczas starań lepiej unikać takich specyfików bo organizm sam wytwarza sobie tam odczyn taki jaki potrzebuje. No i już sama nie wiem
Płyn pomaga w staraniach?
Mój mąż ostatnio wyczytał gdzieś, że płyny do higieny intymnej mogą przeszkadzać w poczęciu, więc ja zrezygnowałam z używania go w trakcie dni płodnych [emoji849]

reklama
Hej dziewczyny.

Marta super łóżeczko :-)
Powiem wam że ja zamierzam jak znajdę robić tak samo mam upatrzona już kilka wózków na olx i kilka łóżeczek ha ha ha [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787] tyle U patrzyłam że mogę jej sześcioraczki urodzić, [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Ale naprawdę nie ma sensu Ja myślę że to najważniejsze czego my chcemy bo temu dziecko będzie Obojętne ile to łóżeczko kosztowało.
Ja dla synka miałam łóżeczko od koleżanki po jej szóstce dzieci miało gdzieś tam małą dziurę ale mój kochany m kupił szpachel do drewna załapał pomalował i łóżeczko było Nówka Funkiel [emoji16], Inna sprawa że 3 miesiące po oddaniu mi łóżeczka okazało się że koleżanka jest w Siódmej ciąży [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787] ale miała jeszcze łóżeczko w domu tak się nie chciała bo pytałam czy może i oddać [emoji41]

Płyn pomaga w staraniach?
Mój mąż ostatnio wyczytał gdzieś, że płyny do higieny intymnej mogą przeszkadzać w poczęciu, więc ja zrezygnowałam z używania go w trakcie dni płodnych [emoji849]
No właśnie też natknęłam się na ten artykuł [emoji33] chyba jednak podziękuje.

Podobno dobrze jest podmywac się dziecięcymi płynami ale już sama nic nie wiem

No właśnie też natknęłam się na ten artykuł [emoji33] chyba jednak podziękuje.

Podobno dobrze jest podmywac się dziecięcymi płynami ale już sama nic nie wiem
Ja wiem, że żele intymne wszelkie przeszkadzają, ale chodzi o te nawilżające i dające poślizg [emoji6] żele myjące do higieny intymnej nie mają żadnego wpływu na zajście, bo one przywracają właściwe pH i przede wszystkim takiego żelu nie zostawia się na skórze, tylko spłukuje się. Ja od daaaaaawna używam sprawdzonego, delikatnego z AA i nie pamiętam już, co to podrażnienia i infekcje jakiekolwiek [emoji846]
Screenshot_20190807_144530_pl.com.rossmann.centauros.jpeg

Nastolatki! No weźcie mnie trzymajcie bo zaraz padnę. Chciałam zrobić dzieciom przyjemność i zabrałam razem z moją bratanica dzieci sąsiada. Jedna ma 10 lat druga 14. Młodsza, bezproblemowo bawi się fajnie, po basenie poszłyśmy na obiad. Starszej nic nie pasuje, już na basenie stwierdziła że jednak się nie kapie A jadąc bez śniadania na obiad też nic nie chciała. Siedzi obrażona na cały świat. Za jakie grzechy...

Nastolatki! No weźcie mnie trzymajcie bo zaraz padnę. Chciałam zrobić dzieciom przyjemność i zabrałam razem z moją bratanica dzieci sąsiada. Jedna ma 10 lat druga 14. Młodsza, bezproblemowo bawi się fajnie, po basenie poszłyśmy na obiad. Starszej nic nie pasuje, już na basenie stwierdziła że jednak się nie kapie A jadąc bez śniadania na obiad też nic nie chciała. Siedzi obrażona na cały świat. Za jakie grzechy...
Masakra weź nic nie mów moja chrzesnica ma 16 lat... Nic w domu nie zrobi przelezy cały dzień nawet z młodsza 9 letnia siostra nie zostanie. Moja mam musi z nimi zostawać. W sensie babcia. Ja jak miałam 11 lat sama w domu zostawalam na noc też bo mama na 4 zmiany pracowala. Obiady robiłam, sprzatalam. A teraz ja nie wiem co się z tymi dzieciakami dzieje. Syna wychowuje na bardzo samodzielnego.
Ja wiem, że żele intymne wszelkie przeszkadzają, ale chodzi o te nawilżające i dające poślizg [emoji6] żele myjące do higieny intymnej nie mają żadnego wpływu na zajście, bo one przywracają właściwe pH i przede wszystkim takiego żelu nie zostawia się na skórze, tylko spłukuje się. Ja od daaaaaawna używam sprawdzonego, delikatnego z AA i nie pamiętam już, co to podrażnienia i infekcje jakiekolwiek [emoji846]Zobacz załącznik 1007272
Wlasnie miałam się pytać. Jakich żeli i tymnych używasz? Dla kobiet w ciąży? Ja kupiłam w biedrze ten ich.

Masakra weź nic nie mów moja chrzesnica ma 16 lat... Nic w domu nie zrobi przelezy cały dzień nawet z młodsza 9 letnia siostra nie zostanie. Moja mam musi z nimi zostawać. W sensie babcia. Ja jak miałam 11 lat sama w domu zostawalam na noc też bo mama na 4 zmiany pracowala. Obiady robiłam, sprzatalam. A teraz ja nie wiem co się z tymi dzieciakami dzieje. Syna wychowuje na bardzo samodzielnego. Wlasnie miałam się pytać. Jakich żeli i tymnych używasz? Dla kobiet w ciąży? Ja kupiłam w biedrze ten ich.
Ja używam tego z AA. Teraz jak mi się skończy, to kupię wyjątkowo do podmywania piankę Ginexid, bo położna mi poleciła, że w okresie połogu się super sprawdza.

reklama
Do góry