reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Apropo celowania moczem, to u mnie w przychodni teraz wymyślili, że zamiast w kubeczkach, to przyjmują mocz w takich wąskich probóweczkach i wiecie jaki to wyczyn, żeby tam z rana nasikać? Że rękę całą sobie oblałam, to szczegół, ale kończy mi się mocz w pęcherzu, a w pojemniczku niewiele widać [emoji23]

Odebrałam też wyniki badań z poniedziałku i zaniepokojona jestem. Krew w porządku, ale w moczu leukocyty 25, bakterie dość liczne i fosforany bezpostaciowe dość liczne. Nigdy nie miałam złych wyników moczu, więc zupełnie nie wiem, co o tym myśleć.

reklama
Niby tak ale.. jestem chodzacym przykladem ze skok LH nie oznacza ze doszlo do owulacji.. moj pecherzyk wyglada tak jak by nie pekl przy owu i sie wchlanial spowrotem.. w koncu gin poprzednia mowila 27mm.. pamietasz? Dzis mialam 15mm i niemozliwe zeby byl to nowy pecherzyk tego cyklu bo za wczesnie.. tamten byl przerosniety.. nie pekl.. i sie wchlania pewnie spowrotem.. stad moje ciagle bole brzucha.. pecherzyki przerastaja.. i nie pekaja.. tam mi doktor wytlumaczyl.. na pigulkach mam unormowac cykl.. zatrzymac dojrzewanie pecherzykow.. bede wtedy widziala czy nadal brzuch boli bo jesli tak to bedziemy dalej szukac przyczyne.. mam szlaban na starania do calkowitego wyjasnienia wszystkich rzeczy..
Tak pamiętam. Kochana akurat to że testy pokazują skok LH nie oznacza że owu się odbyła w danym cyklu to ja wiem. Tu się z Tobą zgodzę.

Wszystko będzie dobrze najważniejsze że gin się zajął i wygląda na to że naprawdę jest spoko gość. Życzę Ci aby wszystko szybko zostało wyjaśnione.

Dzień dobry dziewczyny. Jejku jak ja się mecze z zaparciem.. wczoraj robiłam mężowi kapustke zasmazana na oko, bo smaku nie czułam w ogóle. Dzisiaj od rana zdazylam już wciągnąć kilka chipsów, dwa żelki, różna i zapijam to koktajlem z truskawek. No jak to mi nie ruszy do wc to się załamie... przyszły mi wczoraj testy zamówione, już dwa zrobiłam wieczorem żeby sprawdzić czy testowa się nie pojawia po czasie i takie tam. Dobrze że jest ich 20 dzisiaj 24dc, w brzuchu coś jeździ, śluzu dużo. Tylko z cycami spokój.

Przejedz się do apteki i kup lactulosum. Nie ma nic lepszego.

Uwaga uwaga, moja 90% córcia stała się 90% synem... Muszę się przyzwyczaić do tej myśli. 250 gram szczęścia jest póki co zdrowe, dobrze rośnie i wciąż średnio współpracuje na usg. A ja 25 do szpitala, bo jednak nie uniknę tego:(

W takim razie gratulujemy syna :D ze szpitalem to współczuje bardzo :/ a udało się chociaż datę zmienić, żeby nie kolidowało?

Tak pamiętam. Kochana akurat to że testy pokazują skok LH nie oznacza że owu się odbyła w danym cyklu to ja wiem. Tu się z Tobą zgodzę.

Wszystko będzie dobrze najważniejsze że gin się zajął i wygląda na to że naprawdę jest spoko gość. Życzę Ci aby wszystko szybko zostało wyjaśnione.
Jest wspanialy! Mily, dowcipny, przede mna wszystkie kobitki wychodzily z bananem na twarzy.. i wiesz.. pierwszy raz ktos pokazywal mi i tlumaczyl wszystko na usg.. "zobacz.. to jest prawy jajnik.. widzisz? Taki malutki.. a teraz zobacz tutaj.. to jest lewy.. 5 razy wiekszy.. patrz jeszcze raz na prawy.. tu masz macice.. przednia sciana.. tu jest tylna.. nic tu nie ma.. gdyby jakies torbiele to by wygladalo tak i siak.." i tak 10 minut usg mm po mm mi pokazywal co i jak z czym.. bylam oczarowana i zszokowana.. chcialabym widziec usg ciazowe u Niego.. prawdziwy.. z powolania.. jestem Nim zachwycona..

Jest wspanialy! Mily, dowcipny, przede mna wszystkie kobitki wychodzily z bananem na twarzy.. i wiesz.. pierwszy raz ktos pokazywal mi i tlumaczyl wszystko na usg.. "zobacz.. to jest prawy jajnik.. widzisz? Taki malutki.. a teraz zobacz tutaj.. to jest lewy.. 5 razy wiekszy.. patrz jeszcze raz na prawy.. tu masz macice.. przednia sciana.. tu jest tylna.. nic tu nie ma.. gdyby jakies torbiele to by wygladalo tak i siak.." i tak 10 minut usg mm po mm mi pokazywal co i jak z czym.. bylam oczarowana i zszokowana.. chcialabym widziec usg ciazowe u Niego.. prawdziwy.. z powolania.. jestem Nim zachwycona..
Znalazłaś ginekologa marzenie [emoji16] może kiedyś się zgłoszę po namiary

Kochana to się nie smuć tylko się ciesz że trafiłaś do takiego lekarza i on napewno ci pomoże A nie zaszkodzi. A później jak już będzie ciaza to już będziesz miała zaufanie do niego i będziesz mogła siebie i dziecko oddać w jego ręce przez parę miesięcy.

Zazdroszczę lekarza. Ja póki co trafiam na konowalow. Mam nadzieję że też za 2 tyg będzie w miarę ok.

reklama
A bo to tak jest, że dziewczynce zawsze może coś wyrosnąć i może stać się chłopcem.. Dlatego łatwiej u chłopaka określić płeć, tam już nic się nie schowa [emoji846] masz jeszcze trochę czasu na przestawienie się. Chyba że kupowalaś już różowe ciuszki? [emoji16]

Znam przypadek, ze miał być syn i dopiero przy porodzie okazało się, ze dziewczynka :D

Ja to jak debil sprawdzam czy aby śluz na pewno dalej jest I jest, robi się coraz gestszy. Natomiast cycki czuje tylko jak się źle położę ale to bardziej dyskomfort. No i dyskomfort brzucha, trochę kłuło mnie dzisiaj po prawej stronie.

MisiaJasia - co by się nie działo masz Nas :*
Ja identycznie[emoji23] tylko ze ja śluzu nie mam od przedwczoraj. Praktycznie w ogóle, może jakieś minimum. Jest to dziwne, bo przed okresem zawsze miałam mnóstwo. Dlatego coraz bardziej mi się wydaje, ze przesunęła mi się owulacja[emoji17]

Do góry