reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

To tez mowilam ze sam skok LH nie swiadczy ani o tym czy pecherzyk pekl ani tez o tym czy bylo w nim.jajeczko.. jest to skok hormonu w momencie kiedy pecherzyk jest w pelni dojrzaly i niezbedny jest do jego pekniecia.. nie gwarantuje jednak ze do tefo dojdzie.
W kontekscie wczesniejszej wypowiedzi mialam na mysli ze LH nie rosnie stopniowo tylko notuje gwaltowny skok a potem gwaltowny spadek.
No to fakt. Ale jak ja robiłam ponad rok temu testy owu to z każdym dniem miałam ciemniejsza kreskę testową z tym że nigdy nie zabarwila się na taki sam kolor co kontrolna lub nie była mocniejsza testową od kontrolnej. Dlatego po ponad roku wracam do testów i zobaczymy czy teraz będzie mi pokazywać skok LH ale zaczynam testować od 1dc aż do ujrzenia pozytywnego testu owu. U mnie niestety nie ma innej możliwości bo raz cykle są krótsze A raz dłuższe i w każdym cyklu (jeśli mam owulacje) wychodzi w innym dniu cyklu.

reklama
kurczę, też się rozpędziłam z tymi testami owu, a dzisiaj patrzę, że mi się skończyły! muszę gnać do sklepu :p ale przez 3 dni i z każdym dniem jest znaczna różnica w kolorze kresek, jaram się bo dopiero drugi raz tak mam :D

Dziekuję za polecenie herbatki z bratka, nie pamiętam, która była taka kochana i podrzuciła. Mega pomaga, już mogę mówić i normalnie przełykać, gorączka jeszcze jest ale już znośna :p

Możliwe że się przesunie... Bo dopadła mnie jakaś choroba. 2 dzień wymioty i oslabniecia... dziś mam wolne w pracy idę do lekarza [emoji25]

Nie wiem dlaczego ale jakoś męczy mnie myśl że ten cykl jest bezowulacyjny...
Kochana to wracaj do zdrowka. A mimo że się rozkłada to sprawdzaj owu testami i jak dasz radę to Przytulanki i może się uda tym razem.

Daj znać co u lekarza.

kurczę, też się rozpędziłam z tymi testami owu, a dzisiaj patrzę, że mi się skończyły! muszę gnać do sklepu [emoji14] ale przez 3 dni i z każdym dniem jest znaczna różnica w kolorze kresek, jaram się bo dopiero drugi raz tak mam :D

Dziekuję za polecenie herbatki z bratka, nie pamiętam, która była taka kochana i podrzuciła. Mega pomaga, już mogę mówić i normalnie przełykać, gorączka jeszcze jest ale już znośna :p
Ja sobie zrobiłam zapas i jeszcze do końca tygodnia mają przyjść 50 sztuk. Także razem wszystkich testów będę miała 70 sztuk. Tylko 10 mam clearblue 10 mam strumieniowe A 50 będę miała paskowe.

No to fakt. Ale jak ja robiłam ponad rok temu testy owu to z każdym dniem miałam ciemniejsza kreskę testową z tym że nigdy nie zabarwila się na taki sam kolor co kontrolna lub nie była mocniejsza testową od kontrolnej. Dlatego po ponad roku wracam do testów i zobaczymy czy teraz będzie mi pokazywać skok LH ale zaczynam testować od 1dc aż do ujrzenia pozytywnego testu owu. U mnie niestety nie ma innej możliwości bo raz cykle są krótsze A raz dłuższe i w każdym cyklu (jeśli mam owulacje) wychodzi w innym dniu cyklu.
A nie bylo tak ze bylas roznie nawodniona? U mnie dzien przed skokiem pokazalo tylko 1 kreske choc wczesniej caly czas byl cien drugiej.. i tego dnia ewidentnie pilam bardzo duzo wody bo 3 litry.. mocz byl bezbarwny i juz wiedzialam ze wynik moze byc przeklamany.. jednak tego picia trzeba pilnowac przy testach owu a nawodnienie latwo sprawdzic wlasnie kolorem moczu.. dla przykladu rano mam ciemniejszy, zolty.. a wieczorem czesto bezbarwny ze jak by kto nie wiedzial to by mogl pomyslec że gorzałke do kieliszka nalałam ;)

@nast95 powodzenia na wizycie!
@Katprat też jestem za taką tabelką[emoji846]
@MisiaJasia @MamaM123 nie straszcie, ze w 4 klasie jest tak źle[emoji32] moja dopiero w zerówce, ale z ADHD, więc boję się przyszłości

Ohhh jaki przystojny pan od Matematyki [emoji7][emoji7][emoji7] [emoji23][emoji23][emoji23] mamy nikłą szansę na 2.. zobaczymy co to bedzie..
Hahah nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło :p i trzymam kciuki za 2, może jeszcze się uda i przystojny pan od matematyki zmieni zdanie :D

Widze ze jak ja kochasz "meskie" zawody [emoji16] ja od marca mialam isc na szkolenie na operatora zurawia wiezowego.. niestety.. w lutym stracilam przytomnosc na ulicy i wszystko szlag trafil.. przebolec nie moge do teraz..
Niech Ci tam czas szybko plynie :)
Ja kocham męskie zawody[emoji173]️ mamy między innymi firmę transportową, więc poruszanie się autami dostawczymi czy bieganie z paleciakami to dla mnie norma :D
A co się stało, ze zemdlałas?

A nie bylo tak ze bylas roznie nawodniona? U mnie dzien przed skokiem pokazalo tylko 1 kreske choc wczesniej caly czas byl cien drugiej.. i tego dnia ewidentnie pilam bardzo duzo wody bo 3 litry.. mocz byl bezbarwny i juz wiedzialam ze wynik moze byc przeklamany.. jednak tego picia trzeba pilnowac przy testach owu a nawodnienie latwo sprawdzic wlasnie kolorem moczu.. dla przykladu rano mam ciemniejszy, zolty.. a wieczorem czesto bezbarwny ze jak by kto nie wiedzial to by mogl pomyslec że gorzałke do kieliszka nalałam ;)
Mimo że pije wodę ja mam cały czas mocz żółty A jeśli chodzi o testy to dwie godziny przed testowanie nie piłam nie jadłam i nie korzystałam z wc. Aby testy wyszły w miarę wiarygodne. I robiłam mniej więcej o tej samej godzinie.

Ja sobie zrobiłam zapas i jeszcze do końca tygodnia mają przyjść 50 sztuk. Także razem wszystkich testów będę miała 70 sztuk. Tylko 10 mam clearblue 10 mam strumieniowe A 50 będę miała paskowe.
W tym cyklu gdzieś myślami jestem w innym miejscu bo zawsze niby pamiętam, żeby kupić na zapas a nie wychodzi :p Może głowa trochę odpuściła :)

reklama
@nast95 powodzenia na wizycie!
@Katprat też jestem za taką tabelką[emoji846]
@MisiaJasia @MamaM123 nie straszcie, ze w 4 klasie jest tak źle[emoji32] moja dopiero w zerówce, ale z ADHD, więc boję się przyszłości

Hahah nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło [emoji14] i trzymam kciuki za 2, może jeszcze się uda i przystojny pan od matematyki zmieni zdanie :D

Ja kocham męskie zawody[emoji173]️ mamy między innymi firmę transportową, więc poruszanie się autami dostawczymi czy bieganie z paleciakami to dla mnie norma :D
A co się stało, ze zemdlałas?
Reakcja obronna na silny bol. Mialam wymrazany nagniotek na palcu u nogi.. do tego bylam odwodniona bo malo pilam zimą.. jednak do tego potrafi mi sie krecic w glowie przy szybkich ruchac wiec zrezygnowalam z zawodu.. :(

Do góry