I co zrobiłaś jak mialas zastojBidulko Kochana nie myśl o tym. Super że Olis tak rewelacyjnie się zachowuje.
Już któryś raz słyszę że ta kapusta na cycki dobra. Mi się kiedyś taki zastój zrobił że masakra aż takie jakby grudy w piersi [emoji24]
reklama
Isasza4444
Fanka BB :)
Szczerze powiem że może to zabrzmi głupio, możecie mnie shejtowac ale ja się wtedy brzydzilam dotknąć swoich cyckow to było najgorsze, ale zmuszalam się do tego a przede wszystkim pomógł laktator. Na maksa przykladalam i ciągnęła ile wlezie ( częściej niż zwykle - żeby "niedogromadzal" się nowy pokarm a odrazu schodzil) i jak wreszcie że tak powiem "oczyscily" się całe to była ulga i grudki z dnia na dzień robiły się mniejsze i znikły. To trwało ok 2-3 dni ale już po 1szym dniu czułam różnice. Używałam taki ręczny laktator z canpolu on teraz chyba po 30zl jest.I co zrobiłaś jak mialas zastoj
Isasza4444
Szkoda ale skoro obiecujesz że co jakiś czas wpadniesz to trzymam za słowo [emoji106] myślę że tu cały rzadek do Twojego brzuszka czeka ze mną na czele [emoji16]Dziewczyny, ja na jakiś czas znikam, może czasem wpadnę ale raczej rzadziej niż częściej. Bawcie się dobrze, staraczkom życzę szybkich ciąż, pamiętajcie że brzuch po mnie jest wciąż dostępny
Isasza4444
Daj znać po wizycie położnej. A ja 3mam kciuki żeby było lepiej [emoji16]Witam sie i ja. Noc srednia. Dzis przychodzi polozna. W nocy mialam dreszcze. Oblozylam cycki kapusta stluklam liscie tluczkiem. I wypilam szalwie. Jest ciut lepiej zobaczyny jak noc
madziolina_p
A jak próbowałaś laktatorem?
Witam sie i ja. Noc srednia. Dzis przychodzi polozna. W nocy mialam dreszcze. Oblozylam cycki kapusta stluklam liscie tluczkiem. I wypilam szalwie. Jest ciut lepiej zobaczyny jak noc
Martyna84
Marta trzymam kciuki, daj znać po wizycie położnej, laktoator to najlepsza sprawa, dla ciebie na pozbycie się zastojów, a dla małej możesz na początek do butelki dawać swoje mleczko.Witam sie i ja. Noc srednia. Dzis przychodzi polozna. W nocy mialam dreszcze. Oblozylam cycki kapusta stluklam liscie tluczkiem. I wypilam szalwie. Jest ciut lepiej zobaczyny jak noc
nikolka1203
Nie muszę powtarzać. Mam za to lekką hipoglikemie reaktywną i mam uważać na ten mój Cukier żeby nie był za niski i postarać się jeść trochę więcej węglowodanów złożonych i swoje samopoczucie.Daj znać po wizycie co powiedział lekarz.. A jak będzie kazał powtórzyć to spróbuj z tą glukozą smakową [emoji6]Nie myśl teraz o tym co było tylko o tym co przed Wami [emoji8] fajnie, że Oli tak fajnie do niej podchodzi, będzie super starszym bratem [emoji4]A może nie zaleje [emoji16] a jak zaleje to wtedy będziemy mówić, że nowe szanse. Póki co trzymam kciuki [emoji8]
Z małą wszystko okej waży już ponad kilogram
Ja słyszałam że laktatorem ściągać tylko do uczucia ulgi bo jak ściągniesz do zera to cycki dostają sygnał żeby produkować jeszcze więcej mleka bo dziecko się nie najada i robi się błędne koło.Witam sie i ja. Noc srednia. Dzis przychodzi polozna. W nocy mialam dreszcze. Oblozylam cycki kapusta stluklam liscie tluczkiem. I wypilam szalwie. Jest ciut lepiej zobaczyny jak noc
I ciepłe i zimne okłady, zimne po karmieniu/ laktatorze a ciepłe przed.
A jak będziesz nawet karmić mm to dalej będziesz świetną mamą.
Wiem że hafija.pl ma kilka przydatnych artukulow NT. Karmienia, zastojow, zapalen i innych, jest doradca laktacyjnym chyba najbardziej znanym w Polsce.
Byla polozna super wszystko wytlumaczyla. Malej odpadl kikut od pepuszka. Z mala wszystko ok przybiera na wadze.
Jesli chodzi o moje cycki to po pierwsze mam wklesle sutki i dlatego mega boli bo sa poranione. Mam troche twarde ale juz tak nie bola. Mam pic szalwie 2 lub 3 razy dziennie zachamuje laktacje. I liscie kapusty. Najpoerw cieply prysznic by odblokowac kanaliki potem zimny oklad. Mówi ze wroca do siebie. Powiedziała noc na sile.
Mam z mala wychodzic na 20 minut ale na gondole folie przeciwdeszczowa. Nie dzwigac nie przemeczac sie.
Jesli chodzi o moje cycki to po pierwsze mam wklesle sutki i dlatego mega boli bo sa poranione. Mam troche twarde ale juz tak nie bola. Mam pic szalwie 2 lub 3 razy dziennie zachamuje laktacje. I liscie kapusty. Najpoerw cieply prysznic by odblokowac kanaliki potem zimny oklad. Mówi ze wroca do siebie. Powiedziała noc na sile.
Mam z mala wychodzic na 20 minut ale na gondole folie przeciwdeszczowa. Nie dzwigac nie przemeczac sie.
reklama
Martyna84
Super, że mała przybiera! A z pępuszkiem to szybciutko odpadł, u nas to trwało dłużej.Byla polozna super wszystko wytlumaczyla. Malej odpadl kikut od pepuszka. Z mala wszystko ok przybiera na wadze.
Będzie wszystko dobrze!
A ja jak urodziłam w styczniu, to ubierałam młodego jak na dwór i otwierałam okno. Bo 17 lat temu do dwóch tygodni nie pozwolili wychodzić na dwór...
Podziel się: