reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Wzielam nospe. Tak mnie boli caly dol brzucha ze oszaleje to nie sa skurcze tylko cos jakby mi z obciazenia brzich zrywalo i cazylo na dol. Jak na @ boli tez ale to do zniesienia. Wody nie odeszly. A musze zaraz isc po syna do szkoly. Duzo sluzu mam caly czas po wczorajszym. Doslownie laze z wkladka.

Mi sie nawet nie chce jesc. Nic mi sie nie chce. Zmeczona strasznie jestem.

Noe wiem co z tym ktg. Moj lekarz mowi ze mam do poloznej srodowiskowej iść. Jak ona nir ma to jechac na polna. Bo jak pojade tam gdzie rodze na Lutycka to mnie zostawia juz.

Do poloznej napisalam smsa bo nie odbiera. I noe wiem czy jutro tam na polna kechac z marszu czy trzeba sie umawiac. Noc noe wiem

Mi nie leci nic z cyckow. Ale polozna mowila ze sie cos tam zbiera.

reklama
No i iwaga kur...wa jego mac. Moja polozna nie ma ktg. Dzwonilam na polna oni mnie nie przyjma bo nie ma miejsc. I najpierw musi mnie zbadac ich lekarz czy ktg jest potrzebne czy nie. O ile mnie przyjmnoe bo nie ma miejsc i moge sobie przyjsc i siedziec caly dzien a mnie nie zbada. Napisalam do gina co teraz. Masakra jakas.

No i iwaga kur...wa jego mac. Moja polozna nie ma ktg. Dzwonilam na polna oni mnie nie przyjma bo nie ma miejsc. I najpierw musi mnie zbadac ich lekarz czy ktg jest potrzebne czy nie. O ile mnie przyjmnoe bo nie ma miejsc i moge sobie przyjsc i siedziec caly dzien a mnie nie zbada. Napisalam do gina co teraz. Masakra jakas.
A to nasz gin nie ma ktg?

Witam się w ten piękny dzień u nas dosłownie wiosna i ptaszki cwierkają, to jest aż nie możliwe, w zeszłym roku mieliśmy tyle śniegu o tej porze, że szkoły były zamknięte....
Dzień dobry dziewczyny

U mnie dzień się zaczął mega kiepsko. Cała noc zarwana, bo starszą córkę bolał brzuch. Trochę mi to wyglądało na wyrostek, bo dół brzucha z prawej strony. Nie chciało jej się wymiotować ani nie kręciły jej jelita. Zwymiotowała dopiero z nerwów, gdy powiedzialam, ze jedziemy na sor wykluczyć wyrostek. Po tym zasnęła. No i od rana to samo. Boli ja brzuch przy ruchu, promieniuje. Jak jej nacisnę w okolicy prawej strony podbrzusza do bardzo ja boli[emoji53]
Wcisnęłyśmy się do lekarki i czekamy na przyjęcie.
A grzecznie miałam iść dziś na uczelnię🤦‍♀️

A mnie do tego wszystkiego łącznie z zarwaną nocką, tak bolą piersi, ze miałam problem w nocy z przewracaniem się z boku na bok. Na podbiegniecie gdzieś to w ogóle nie ma mowy. W takich sytuacjach marzę, żeby się @ pojawiła[emoji85]
U mnie dziś starszy syn niedomaga, ma rozstroj żołądka. Daj znać po wizycie bo wygląda to nieciekawie.
Wzielam nospe. Tak mnie boli caly dol brzucha ze oszaleje to nie sa skurcze tylko cos jakby mi z obciazenia brzich zrywalo i cazylo na dol. Jak na @ boli tez ale to do zniesienia. Wody nie odeszly. A musze zaraz isc po syna do szkoly. Duzo sluzu mam caly czas po wczorajszym. Doslownie laze z wkladka.

Mi sie nawet nie chce jesc. Nic mi sie nie chce. Zmeczona strasznie jestem.

Noe wiem co z tym ktg. Moj lekarz mowi ze mam do poloznej srodowiskowej iść. Jak ona nir ma to jechac na polna. Bo jak pojade tam gdzie rodze na Lutycka to mnie zostawia juz.

Do poloznej napisalam smsa bo nie odbiera. I noe wiem czy jutro tam na polna kechac z marszu czy trzeba sie umawiac. Noc noe wiem

Mi nie leci nic z cyckow. Ale polozna mowila ze sie cos tam zbiera.
Martuś tak jest przy końcu dzidzi się obniża wszystko przygotowuje się do porodu, brak apetytu zwiastuje poród i to może w najbliższych godz, te bóle są trochę niepokojące i jeżeli się nasili a nie będzie regularny, to dla świętego spokoju może podjec dziś do szpitala i poproś o ktg i badanie, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Ja bym tak zrobiła. Tymbardziej, że w Polsce to żaden problem..
A co do siary to u mnie też dość szybko się pojawiła w ciąży i miałam bardzo długo jeszcze nawet gdy już nie karmiłam.

O nie!!! Kurde no!! To może gdzieś indziej albo jakiś gabinet na NFZ? Spróbuj się popytać gdzie mają ktg?

Nie wiem co mam robic. Najwyzej pojade na lutycka i trudno zostane tam do 15 tego. [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] Nie wiem co robic jestem zla i sfrustrowana

Nie wiem co mam robic. Najwyzej pojade na lutycka i trudno zostane tam do 15 tego. [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] Nie wiem co robic jestem zla i sfrustrowana
Martuś rób tak jak Ci podpowiada intuicja, nawet jakbusbyla w szpitalu to przecież nic takiego, a będziesz się czuć bezpiecznie, i w razie w nie będziesz się stresować takimi sytuacjami, tylko masz dostęp do wszystkiego. A może cię wcale nie zostawią, albo po wynikach i badaniu skontaktuj się z twoim ginem przedstaw mu sytuację i niech on zdecyduje czy lepiej żebyś została czy iść do domku i czekać...

reklama
A i możesz od razu poprosić lekarza, żeby może znowu spróbował "pomasowac" szyjke, może nóż widelec ruszy. Moja szwagierka tak właśnie urodziła 3 mc temu, gin ja wymadowal popołudniu a rano urodziła..

Do góry