Jak na moje to zdecydowanie jest super pokolorowane jak na pierwszaka, tym bardziej biorąc pod uwagę, że to chłopiec [emoji7] najbardziej co mi nie pasi to to, że zamiast za jakąś nauczoną modlitwę, czy wiadomości z zakresu religii dostaje ocenę, za rysunek, który no sorry, ale oceniać mogłaby Pani na plastyce (już pomijam fakt, że oni jako tako plastyki nie mają) [emoji849]No widzisz to super.
W ogóle wam powiem że się wkurzyłam bo w klasach 1-3 jest katecheta z naszego bloku i ona uczy Oliwiera. Jest bardzo surowa, ogólnie nie mają ocen tylko opisowki ale ona wstawia oceny z religii. I teraz patrzcie to Oliwier pokolorowal rysunek i dostał 4. Wszyscy dostali 4, jedna osoba 5 i jedna 6. Pytam się dlaczego? Według niej jest brzydko pokolorowane. Ale Oli nie lubi kolorowac on woli rysować, przerysowywac coś i jak na niego to i tak super. Trochę przesądza tym bardziej że religia nie jest obowiązkowa. Zobacz załącznik 1028706
Temat dyskusyjny, ale tak samo jest z minusami i jedynkami za zadania domowe. Moim zdaniem braki zadań domowych powinny być powiązane z zachowaniem, a nie oceną z przedmiotu, bo jedynka za brak zadania domowego nie jest miarą wiedzy ucznia, więc dlaczego ma niby obniżać ocenę końcową...