reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy na temat szczepien

Jak szczepisz 6w1 to wzw jest w każdej dawce. Może dawka jest odpowiednio zmniejszona, ale to tylko moje gdybanie.

reklama
Milenka pediatra mi powiedzial ze bede miala refundowane pneumokoki. Mam w ksiazeczce zdrowia wpisane wczesniactwo.

Ech masakra z tymi szczepieniami. Mi pediatra zalecil szczepic jak Olaf skonczy dwa miesiace, czyli w nadchodzacy poniedzialek, ale ja sie boje. Ostatecznie urodzil sie w 36 tygodniu ciazu i nie wiem czy nie powinnam go szczepic pozniej niz wynika z kalendarzyka. Pediatra mowi ze to nie ma znaczenia i ze wczesniactwo nie odbilo sie na jego rozwoju, ale ja ciagle mam mase watpliwosci :baffled: Jak wasze dzieci zachowywaly sie po szczepieniu? Szczepila moze ktoras z Was juz wczesniaka??

zovita to widzisz ja straciłam na tym o moja też w 36tygodniu a nie ma wpisanego że wczesniak.My idziemy do szczepienia we wtorek,mała będzie miała 2miesiące,syna szczepiłam w 6tygodniu,więc teraz i tak jestesmy do tyłu. A nasza pediatra kazała już 2tygodnie temu szczepić ale malutka kaszlała i sama sobie to odwlekłam.

Widzę, że różne są opinie nt szczepień. Ja szczepię młodego 6w1 i wszystkimi dodatkowymi.​

Ja chyba szczepię refundowanymi. I tak nie jestem przekonana do tych wszystkich szczepionek - nie wiadomo co w tym jest i jaki będzie mieć skutek później.

Mąż ostatnio rozmawiał ze znajomym i oni zaszczepili synka jakąś dodatkową szczepionką (nie wiem co to było) w każdym bądź razie czteroletnie zdrowe dziecko przestało mówić i jest upośledzone. Przestraszyłam się tym bardzo.

Tyle tego teraz wymyślają i nie wiadomo czy chodzi o dobro naszych dzieci czy tylko o kasę wielkich korporacji.

A ja jutro mam szczepienia i chyba zdecyduję się na 5w1+ pneumokoki, a rota odpuszczę.....:eek: Kurde nadal mam mętlik w głowie..:confused2:

reklama
My też 5 w 1 plus pneumo.
Ewa była dzielna, gorzej z Zosią - spłakała się nad cierpieniem siostry jak nie wiem co

Do góry