reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rośniemy, rośniemy-waga naszych dzieciaczków!

my dzis bylysmy an szczepieniu :tak::-)
waga 9,1kg
wzrost 72cm
doktor mowila ze rozwija sie ksiazkowo:-)

reklama
dzięki za pocieszenie, wyniki prawie dobre,
hemoglobina jednak trochę poniżej normy 10,7 (dolna granica 11), więc Emi dostała żelazo do picia i kwas foliowy - tylko jakoś ja nie jestem przekonana , żeby jej to podawać. wolałabym póki co spróbować naturalnych metod czyli szpianczek i inne :(
hmmm.... poczekałabym jeszcze trochę, bo ostatnio widzę, ze apetyt się zwiększa, no i mięskiem już nie pluje.

a właśnie, jakie mięsko podajecie poza drobiem? bo ja dałam trochę schabiku, ale tam tez chyba za wiele żelaza nie ma?

Thea
co do hemoglobiny to każde laboratorium ma inne normy.W moim normą jest od 10,5 więc Emi byłaby w normie.Wojtek też miał taka morfologie 2 miechy temu i nie brał żadnego leku.Na szczęście wszystko wcina i nie wygląda żeby mial anemię;-)

Edi - dziękuję Ci serdecznie. Strasznie się łamałam czy podać małej to żelazo i kwas foliowy. Teraz jestem już pewna - niczym jej nie będę faszerować, za miesiąc, dwa powtórzę wyniki i ewentualnie wtedy pomyślę.

Może czas zmienić pediatrę? zapisała mi dla Emi zyrtec w kroplach przeciw alergii, bo mała miała skazę mleczną jeszcze całkiem niedawno. Z tego jednak co widzę to skaza przeszła. Nie daję jej jeszcze nabiału, ale zyrtec?? po co? ja jestem alergikiem (katar sienny), ale co to ma do Emilki? W rodzinie męża prawie wszystkie dzieciaki miały skazę i teraz śladu nie ma , ech co to za głupoty nie wymyślą :) zresztą takie same bzdury jak niejedzenie czosnku, żeby dzieciom mleko nie śmierdziało :no:
wkurza mnie to bezmyślne faszerowanie dzieci farmaceutyką :wściekła/y:
i jak tu słuchać lekarzy, którzy na wszelki wypadek zapisują bzdury:no:

Thea to fakt niektórzy pediatrzy na najmniejsze "pierdniecie" od razu leki pisza :wściekła/y:Tez jestem przeciwna temu zeby dzieciom NA WSZYSTKO leki dawac...

Mariczka na 10 miesiac wazy 9030 :-)

Popieram. Też nie faszeruję maluchów lekami a wielkie są Igor ok 10,70kg i 77 cm a Natasza 10,20kg i 75 cm. U lekarza już dawno nie byłam więc to dane z ważenia na wadze łazienkowej na rękach więc mogą nie być zbyt aktualne

jest to szczepienie hipp 2 przelozone milysmy az o 3 tygodnie poniewaz wyjechalam z wiki na mazury i dopiero teraz bylysmy an tym szczepieniu:tak:

Uleeczko dopiero teraz szczepienie Hib :confused: A ja myslalam ze ta szczpeinka jest wczesniej :eek: Oliwka miala szczepienia 6w1 i tam bylo wlasnie Hib, ostatnia dawka w 5/6 miesiacu. Nawet spojrzalam w kalendarz szczepien ktory dostalam od lekarki i tam Hib ostatni raz jest w 5 miesiacu.

reklama
Do góry