reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzeństwo - szaleństwo :-)

Ewa znam ale Maks ostatnio się za mądry na to zrobił. Myślę że już czas żebym mu przed snem w odcinkach czytała. Nie mogę się doczekać kiedy mu ronję córke zbójnika przeczytam to moja ulubiona książka :-D

reklama
karolina, idolem mojego starszaka jest kogutek ziutek, wierszowane, jedna na ok. 10min czytania, zobacz sobie na allegro

W sumie racja. Franek od pół roku tego Franklina wałkuje.

Nie mam wyobrażenia, ile potrafi 3-latek, ale ja bym spróbowała uderzyć w tego detektywa pozytywkę. Tylko to się do zasypiania raczej nie nadaje, bo trzeba kombinować ;)

A Mikołajek? To jest dobre bez względu na wiek ;) No i Bromba - moja ulubiona :) Akurat takie krótkie odcinki, w sam raz do zasypiania.

Nie wiem, czy znacie Andrusa. Też ostatnio bajki wydał. Całkiem spoko ;) Nie tylko dla dzieci :)

no właśnie wydaję mi się, że moj syn dorósł do jakiejś powieści ile można wierszyki czytać ;-)
mikołajek to mi się za mądry wydaje (ja to czytałam jako nastolatka)
Wczoraj mnie tak olśniło gdy mu czytałam, że ma dziecinną bibliotekę i ile można czytac wilka i 7 koźlątek :tak: a z racji tego żr wieczór to mój czas relaksu niech też z tego czytania coś mam;-)
Zaraz coś wybiorę

wilk i 7 koźlątek to dla mnie hardkor:-D. zaniechałam czytania takich bajek jak po lekturze Tomcia Palucha mój Misiu zaczął bać się ciemności, teraz nie zna nawet czerwonego kapturka, chociaż w kogutku ziutku też była akcja z pożeraniem i jakoś przetrwał, może dorósł w końcu do takich brutalnych scen...

ale Mikołajek to jak dla mnie książka dla dziecka czytającego samodzielnie

Ostatnia edycja:
e my brutalizm bajkowy mamy opanowany. nie straszny nam czerwony kapturek czy jaś i małgosia a pojedyńcze przygody mikołajka czytałam i są ok. Ja nie rozgranioczam na czytanie samemu. my umieliśmy czytać a do końca podstawówki nam mama czytała bo to fajne

ale mi chodziło o wiek, a nie o to że mikołajka trzeba koniecznie czytać samemu:)
ja mam zawiłe myśli i nie zawsze jestem dobrze zrozumiana, mąż mi ciągle powtarza: mów jak najprościej:-D

A znacie Janoscha?? U nas jego opowiastki są hitem nad hitami. Bardzo mądre, fajne, akurat takie na 15-20minut czytannia przed snem. Ja plecam wydawnictwo znak, mamy dokładnie to Panama. Wszystkie opowieści o Misiu i Tygrysku Janosch - informacje o książkach, sklep, księgarnia internetowa mogę czytać w kółko, Majka uwielbia.
A na 4 urodziny chce jej dać to, mam już kupione, schowane, też przepiękne i polecam Powiastki Beatrix Potter (druk) - Beatrix Potter - Merlin.pl

Seria o Franklinie fajna ale rzeczywiście to dla takich 2latków

reklama
A znacie Janoscha?? U nas jego opowiastki są hitem nad hitami. Bardzo mądre, fajne, akurat takie na 15-20minut czytannia przed snem. Ja plecam wydawnictwo znak, mamy dokładnie to Panama. Wszystkie opowieści o Misiu i Tygrysku Janosch - informacje o książkach, sklep, księgarnia internetowa mogę czytać w kółko, Majka uwielbia.
A na 4 urodziny chce jej dać to, mam już kupione, schowane, też przepiękne i polecam Powiastki Beatrix Potter (druk) - Beatrix Potter - Merlin.pl

Seria o Franklinie fajna ale rzeczywiście to dla takich 2latków

Potwierdzam, ze oksiążki Janoscha są fajne.
My często czytamy książki o Basi z wyd. Egmont.

Ostatnio kupiłam też książeczki o Nulku Ewy Skarżyńskiej.

fajną książkę dostała Hania na urodziny Miasteczko Mamoko. Książka nie ma tekstu tylko same ilustracje. Samemu trzeba ją opowiadać. Świetnie rozwija wyobraźnię i mowę dziecka.

Do góry