reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ewula-pięknie wyglądasz-a jaki mały brzusio, a kolorek włosków masz cudny;)

Libby-jesteś jeszcze na linii?

Kocur-maleńka śliczności-widzę że pazurki też szaleją u was?;) u nas też często musimy przycinać bo inaczej buzia poorana

Sol-wiesz tak się zdziwiłam że Emi zasnęła o 23-tak z przyzwyczajenia;) mi maluchy padają ok 20 a wstają ok 6-7 -ale pospać do 11 jeszcze nam się nie zdarzyło:-D
dobra ja będę zmykać bo mąż chce naprawiać kompa i nie wiem jak to się skończy (ale musi się wyrobić do 20 bo czekam na pewną aukcję

PAULINKO, jestem. Siedzę u teściówki i zerkam na bb. Fona nie wzięłam z domku

MŁODAMAMUSIU, nie udawaj. Nie będę wykładu robiła. Krzywdę mu zrobisz

EWULA, piękna ciężarówka z Ciebie

Dziewczyny a kiedy Wasze maluchy wyregulowały się na chodzenie spać o 20? Nie pamiętam jak to z Maciusiem było, ale Martynka tak mi różnie zasypia, że szok - a ja bym chciała, żeby szła spać o 20 tak jak Maciuś...Już nawet o 5 mogę wstawać..

LILU, mój Maciuś jak miał miesiąc jakoś. Od początku starałam się, żeby miał regularny cykl dnia. Chyba dzięki temu teraz po kąpieli o 18:30 młody usypia mi prawie podczas ubierania, ale każdy bejbik inaczej.

Libby czyli jak za długo Maciuś spał w ciągu dnia to go wybudzałaś?? Bo Martynka mi raz śpi do 14, raz do 17 - i wtedy ciężko, żeby zawsze tak samo wieczorkiem zasnęła....Nie wiem czy jej jakoś regulować to spanie czy czekać aż samo się wyreguluje...

Witajcie drogie koleżanki :) mamy dzisiaj bardzo udany dzień- najpierw pojechaliśmy na wycieczkę za miasto, do galerii na zakupy, później pizza a zaraz sie szykujemy do znajomych oblewać imieniny Andrzeja, chociaż żadnego nie znamy:-D Miłego wieczorka kochane!!

LILU, nigdy nie wybudzałam młodego. Mój pediatra powiedział, że dzieciaczki takie malutkie pamiętają ułożenie z brzuszka, no i właśnie pory aktywności mamusi.. Nie wiem czy coś w tym jest naprawdę, ale u nas sprawdza się.
Ja nie wybudzałabym Martynki, tylko codziennie, sukcesywnie i obojętnie coby się działo kładła ją wieczorem spać o tej 20. A jakby nie chciała spać- nie bawić się, nie zajmować zbytnio, tylko zmienić pieluszkę jak trzeba, jak płacze uspokajać głaskaniem po główce lub pleckach. Nie wiem czy kąpiesz codziennie, ale jakbyś kąpała, to też można robić to o tej samej porze i w końcu maleńka sama zrozumie, że po tym zawsze idzie spać. Mam nadzieję, że jestem pomocna. Moje dziecię kwęka na cycusia :-D...

Mam wrazenie ze na całym forum jestem niechciana . Musze coś z tym zrobic napisze do admina o usunięcie konta !. Na kazdym kroku jestem jakaś krytyka ...

Zycze powodzenia staraczkom i przyszłym mamusią.
trzymajcie się !. Fajnie mi tu z Wami było . ! PA

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry