reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mademoiselle - nie mam. :-p Miałam chęć przez pewien czas, ale nie mogłam się zdecydować na wzór, a potem mi przeszło. ;-)

Asionek - no, kochana, to już masz wagę sprzed ciaży? Zresztą Ty super wyglądałaś przez całą ciążę, więc chyba nie możesz narzekać. ;-) A brzuch, wiadomo, najtrudniej wraca do formy.

Jeju, majstruję przy włosach od południa!
:baffled: Aż się zmęczyłam!

reklama
czesc dziewczyny sorki ze dopiero teraz...
u lekarza wszystko ok, szyjka labedzia, macica rosnie, waga mnie w domu nie oszukuje i jest -5kg:-)
tyle tylko ze w poczekalni spedzilam godzine bo tyle kobitek bylo.

carola co jest?

Spotkanie z matką....jak tylko weszła to przy pracownicy Pcpr rzuciła się na mnie i krzyczała...Nina się wystraszyła bo siedziała ze mną.
Oliwka wyszła po 10min ze spotkania bo matka jej jazdę urządziła...zresztą Pani,która nadzorowała spotkania już chciała je zakończyć bo nie podobało jej się to.
Na koniec próbowała zmusić Oliwię do pożegnania,mała odmówiła.
Teraz są w domu fochy itp.
Kupiliśmy jej kurtkę,foch,nie podoba się i w ogóle.
Płakać mi się chce bo staram się a ona złość na matkę przekierowuje na mnie.

Wiola,mąż wozi paczkę od 2 dni w aucie,nie wysłał,zapomniał,przepraszam Cię,nie wiedziałam,jutro rano ja ją nadam.

o ty niedobra :wściekła/y:ladnie tak kusic kolezanke ?? :-D

Asionek - no, kochana, to już masz wagę sprzed ciaży? Zresztą Ty super wyglądałaś przez całą ciążę, więc chyba nie możesz narzekać. ;-) A brzuch, wiadomo, najtrudniej wraca do formy.

Jeju, majstruję przy włosach od południa!
:baffled: Aż się zmęczyłam!

no zostaly z 2 kg , albo kg , ale przed ciaza przytylam tez z 2 kg wiec plus to :)
ogolnie kg bardzo szybko zlecialy , ja sie szykowalam na pol roku min. wracania do formy wiec sie milo zaskoczylam :)
zobaczysz tobie tez poleca szybko !!
brzuch jak stoje plaski , ale jak usiade oponka jest

co robilas z wloskami ?? :)

aha zapomnialam napisac co moge polecic :) kupic wkladki wielorazowe na piersi !! te jednorazowe schodza jak woda i kasy na to idzie sporo :/
ja teraz kupilam muszle Aventu , spoko , ale na noc lipa raczej i na wyjscia jakies wieksze , ze tak powiem tez , bo co najmniej dziwnie wygladaja pod ubraniem :/
takze na dzien po domu muszle , noc wkladki wielorazowe i na wyjscia gdzie trzeba wygladac dobrze tez :)

czesc dziewczyny sorki ze dopiero teraz...
u lekarza wszystko ok, szyjka labedzia, macica rosnie, waga mnie w domu nie oszukuje i jest -5kg:-)
tyle tylko ze w poczekalni spedzilam godzine bo tyle kobitek bylo.

carola co jest?

super , ze jest ok !! niezle z wagi zlecialas , ja na poczatku najwiecej tylam o dziwo , bo nie jadlam hehe

Spotkanie z matką....jak tylko weszła to przy pracownicy Pcpr rzuciła się na mnie i krzyczała...Nina się wystraszyła bo siedziała ze mną.
Oliwka wyszła po 10min ze spotkania bo matka jej jazdę urządziła...zresztą Pani,która nadzorowała spotkania już chciała je zakończyć bo nie podobało jej się to.
Na koniec próbowała zmusić Oliwię do pożegnania,mała odmówiła.
Teraz są w domu fochy itp.
Kupiliśmy jej kurtkę,foch,nie podoba się i w ogóle.
Płakać mi się chce bo staram się a ona złość na matkę przekierowuje na mnie.

Wiola,mąż wozi paczkę od 2 dni w aucie,nie wysłał,zapomniał,przepraszam Cię,nie wiedziałam,jutro rano ja ją nadam.

ehh dla Oliwki to napewno ciezkie chwile ... w koncu sie unormuje !! dacie rade , zycze wiele cierpliwosci dla ciebie !

ewula - rozmawiałam z laryngologiem - kazał robić ćwiczenia logopedyczne - tylko że ja takich nie znam a Karo do logopedy nie chodzi! Ehh, szwagierka mi podpowiedziała ćwiczenia z balonem a jutro Karo idzie do przedszkola a ja lecę szukać logopedy :angry:

paulina - my kupiliśmy do każdego pokoju/łazienki/kuchni Metylan Stop wilgoci te duże a jak wieszam pranie w pokoju to odpalam to : POCHŁANIACZ wilgoci OSUSZACZ powietrza 10L/doba GW (1909436436) - Aukcje internetowe Allegro tylko ja go kupiłam taniej w Castoramie bo za 388 ale już ponad 10 L wody z mieszkania zebrał :tak:

Wiola - ale Iwi ma króciutkie włoski :szok::-)

jos - miałam porąbany dzień o 3 rano rzygałam jak kot a w dzień dziewczyny mi dały do wiwatu :no:

Caro - moje kondolencje. jeszcze nie sprawdzałam.

Ogólnie miałam ciężki dzień. usypiam właśnie Emilkę a rano muszę Karolę do przedszkola zaprowadzić, Idę spać...

no zostaly z 2 kg , albo kg , ale przed ciaza przytylam tez z 2 kg wiec plus to :)
ogolnie kg bardzo szybko zlecialy , ja sie szykowalam na pol roku min. wracania do formy wiec sie milo zaskoczylam :)
zobaczysz tobie tez poleca szybko !!
brzuch jak stoje plaski , ale jak usiade oponka jest

co robilas z wloskami ?? :)

aha zapomnialam napisac co moge polecic :) kupic wkladki wielorazowe na piersi !! te jednorazowe schodza jak woda i kasy na to idzie sporo :/
ja teraz kupilam muszle Aventu , spoko , ale na noc lipa raczej i na wyjscia jakies wieksze , ze tak powiem tez , bo co najmniej dziwnie wygladaja pod ubraniem :/
takze na dzien po domu muszle , noc wkladki wielorazowe i na wyjscia gdzie trzeba wygladac dobrze tez :)

Asionek - oj, co ja z nimi nie robiłam... :crazy::baffled::zawstydzona/y::szok: Nie dane mi być znów blondynką... :crazy: Jutro muszę dokupić farbę i położyć na to, co mi dzis wyszło, bo chyba padnę jeśli będę z tym dziwnym kolorem musiała chodzić dłuzej niż tyle, co jutro do sklepu... :no::no::no: No to super, że tak szybciutko doszłaś do siebie!!! :happy2::happy2::happy2: Brzuch chyba jedynie ćwiczeniami da się poprawić... Ale wyglądasz naprawdę świetnie po foteczkach na FB. :happy2::happy2::happy2: A co do wkładek - to są wielorazowe? Hmm, muszę poszukać i mam nadzieje, że u mnie też są! A jakiejś konkretnej firmy? A co do muszelek, to super, że u Ciebie są, myślałam, ze takie wynalazki sprzed 1000 lat to tylko tu... :-D Podobno są super i działają, więc ja je sobie zakupię na pewno!

No, to ja zmykam na dziś. Jutro na 11 mam kontrolę w szpitalu, a CC w przyszłym tygodniu... :zawstydzona/y: Muszę tylko jutro potwierdzić kilka rzeczy i dopytać o tę CC.
Dobrej nocki!

No i nastały w końcu takie czasy, kiedy kocur będzie wpadał się skarżyć :sorry2: Ręce po prostu makabra - co się położę to je tracę. Drewno. Zimne, mrowiejące drewno. Nie mam w nich czucia. Czyli sytuacja jest taka - nie mogę się kłaść, nawet w pozycji półleżącej. I nie mogę zasnąć, bo zaraz mała się budzi i chce na rączki albo cyca, a ja z takimi kończynami nie jestem w stanie nic zrobić.. dopiero jak pochodzę, przywrócę krążenie, rozgrzeję pod wodą, a to trwa.. No naprawdę jasny szlag by trafił, żebym ja własnym dzieckiem nie mogła się zająć i przespać paru godzin :-(

jos To się jutro skończy neurologiem, jak tylko dam radę się z małą pozbierać i do bankomatu skoczyć..

mary tak, maleńka moja kochana w dzień się robi :tak: Ale jak prześpi tyle godzin za dnia, to tyle sobie odrobi w nocy.. Właśnie mi przysnęła (w nosidełku) po trzech godzinach walki. Nawet jej z tego nosidła nie wyjmuję, tylko tak ułożyłam obok siebie na sofie i kocykiem przykryłam.. i obok siedzę na ręce się wkurzając, bo czuję, że już drętwieją jak trochę popisałam :-( Właściwie od wczoraj nie drętwieją mi tylko jak chodzę, szlag WIELKI SZLAG BY TO...

Zmęczyłam się. Zjadłam drożdżówę z makiem i popijam herbatką z kopru :) Muszę się nauczyć spać na stojąco hehe.. Wpadnę później papa dobrej nocy!

Ostatnia edycja:
reklama
Chciałam zdążyć chociaż DZIEŃ DOBRY powiedzieć!!!

Kocurku u lekarza byłaś???? SIO WIŚTA WIO!!!!!!!! Nie zwlekaj kochana!!!!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry