reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
MARYLA- wiem masz zobowiazania,no i to szczepienie-rozumien,ale fajnie tak wiedziec,ze rodzinka czeka na nowego,przepraszam nowych czlonkow rodziny:tak:

reklama
mama05: no masz szczeście że się poprawiłas na liczbe mnogą :-D:-D oni nie wiedzą jeszcze że ja chcem blixniaki tylko kiedyś mamie powiedziałam że janie tak mieć bliźniaki (zresztą ja zawsze chciałam mieć albo siostre blixniaczke albo starszego barata - ale mama powiedziała że nie da rady:-D nawet jak do bociana krzyczałam kiszka kiszka przynieś mi braciszka to sie darła ze starszy o rok ma być :0:-D) a mama na to onie tylko nie to :-D:-D:-):-D a że ja nieusłuchana jestem to może sie uda z tymi bliźniakami:-D

Dziewczyny dostałyście zaproszenia na zamknięty?
Ja nie dostałam ale może się nie załapałam ;-);-);-)
zapmarta: juz wysłałam Ci adresiek, jutro wyślę paczke :)

ja własnie porobiłam kilka fotek z rozmiaru 62 zaraz zaczne wklejać a potem specjalnie dla zapmarty rozmiar 86 zfotografuje :) takich jak ja to mówie domowych ciuszków :)

acha zapomniałam napisać - ktoś pytała ale już nie pamiętam kto :zawstydzona/y: prosze o wybaczenie
nie mam na stanie żadnej kołyski ponieważ nikt się u nas o to nie pyta to i nie sprowadzam , ale z klupusia czy dreweksu to nie ma problemu żebym zamówiła albo dowiedziała się w jakiej moge mieć cenie;-)
Marylka to ja się pytałam o kołyskę bo tak się zastanawiam bo mi się tak strasznie podobają już przy Emi miałam chrabkę na kołyskę ale zwyciężył rozsadek a teraz jak już mam łóżeczko to i tak na razie Emi by w nim spała a na starankąwą dzidzie może kołyskę na początek a później zmiana ale jeszcze nie wiem co i jak:baffled::baffled::baffled: Ale na mieszałam:-D:-D
Marylka fajnie że już masz ten link w sygnaturce:tak::tak:

JOSEPHINE- jak tam juz zdecydowalas jaki prezrnt chcesz na walentynki:confused: AGUS KULA- akceptuj zaproszenie,niemozliwe,zeby AGNIESZKA o Tobie zapomniala:no: AGNIESZKA- milej pracy i do napisanie pozniej.:tak:

Wszystko zależy od mężulka, muszę go trochę podkręcić, a jak nie to pod koniec roku.
Zobaczcie dziewczyny jaki podział mamy: jedne dziewczyny zaczną staranka w wakacje a inne pod koniec roku.Dwie grupy mamy. Ciekawe co z tego wyniknie.

Kameleonku witaj u nas!!! Mam nadzieję, że się szybciutko uda.
Jeszcze będzie tak że te dziewczyny które później zaczną to wcześniej zajdą niż te co wcześniej zaczął:-) Ale to nie ważne kto wcześnie ale to żeby każda:tak::tak:
no bardzo dobre rozplanowanie, startegia :) tylko ty agus jestes 2 albo 3 lata mlodsza ode mnie i ja akurat tych 2 lat nie mam gdzie wcisnac zeby tez tak gora do 30... 31. Hhhhhhhhhhhmmmmmmmm...

super asiu! mam andzieje, ze sie uda!!!! tylko bierz pana normalnie na kontrakt zeby ci pozniej macierzynski oplacal :) nie musi wiedziec ze sie starsz na 2011 ;)
Nie martw się wszystko będzie ok i tak jak ma być może jeszcze się uda:-) A planować to sobie mogę a jak to będzie to czas pokarze:tak::tak:
A co do macierzyńskiego w IRL to kontrakt nie jest potrzebny tylko trzeba być zatrudniony na legala a macierzyńskie i tak wypłacane jest z socjala. A pracodawca może dopłacić do pełnej wypłaty ale jak to polak to bm nie liczyła ja pracowałam u irlandczyka i z kontraktem a i tak nie dopłacił do całości mimo że to tylko 80 euro na tydzienby było no bo recesja chyba hehe w karzdym razie pracodawca moze a nie musi.:-):-) A tak to gwarantowane jest od 230 do 280e na tydzien zalezy od zarobków wczesniejszych na 26 tygodni no i trzeba miec 39 tygodni oplaconych skladek przed zlozeniem papierow ale mysle ze wyrobilabys sie w czasie spokojnie:-):-)

No i już jestem na zamkniętym ale niestety Emi się obudziła z drzemki i mama musi iść do Niusi dać jeść itd. bo dzisiaj same cały dzień. Wszystkim schorowanym życze dużo zdrówka i miłego dnia dla wszystkich :tak: pa:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
AGUS KULA- super macie to socjalne u nas w Polsce to zapomnie,becikowe dadze 1000 a potem to zapomnij... dlatego na panstwo nie ma co liczyc tylko na siebie i mozliwosci zarobkowe meza:tak:

reklama
Czesc dziewczyny,
piszecie tak duzo... ze az trudno mi was nadrobic :-D
Ciesze sie bardzo, ze watek tak rozkwitl...
niestety ja nie mam mozliwosci pisac do Was tak czesto jak wy piszecie, ale staram sie Was odwiedzac 2 razy dziennie :zawstydzona/y:
agnieszka.kk a ja zaproszenie dostane, czy nie zalape sie?
U mnie dzien mija na domowych obowiazkach i oczywiscie na zabawie z mala, i niestety nie moge posiedziec przed kompem, bo ona zaraz przychodzi-chce na rece lub popisac do Was. Od wczoraj zrobila sie piekna pogoda i wykorzystujemy slonce, spacerujemy po 2-3godz :-)
A wieczorkiem padam, wzielam sie za brzuszki by oponki sie pozbyc na wakacje.

A propos wakacji, moze znacie fajny osrodek z domkami nad morzem, taki by byl plac zabaw i troszke cienia, i morze blisko...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry