reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Lil z Elbląga. Ceny dlatego takie duże, że do państwowych przedszkoli megaaa kolejki:szok: no a jak rodzice nie maja wyjścia to posyłają do prywatnych. Tam są super warunki, malutkie grupy, dużo dodatkowych zajęć, ale ta cena... przeraża mnie to. W punkcie przedszkolnym w którym pracuję rodzice nie płacą nic, ani za dojazdy dzieci, ani za jedzenie, ani za zajęcia... na wszystko unia daje kasę. Niestety moje dziecko nie będzie mogło tam uczęszczać... Po urodzeniu nie zostaje mi nic innego jak od razu zapisać do państwowego, to akurat się dostanie jak będzie mieć 3 latka :)

reklama
Jestem.
Siłownia zaliczona! :rofl2::rofl2: Padam na twarz!
:zawstydzona/y:

Mademoiselle - kochana, ten Kłapouszek jest super hiper! Dołączam do przedmówczyń - masz talent, że hoho!!! :tak::tak:

Just - Remiczek - słodkości! :-)

Paulina - widziałaś to? babaluno Nowe Śpiochy Pajacyki 2szt. 80 86 (2083487581) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. :rofl2::rofl2::rofl2:

Carolineee - trzymam kciuki!!!

A ja zahaczyłam o Benettona i w moje lepkie łapki wpadła bluzeczka r. 74 (niedługo dorośnie! :laugh2::laugh2:) i skarpetuńcie dla mojej córci! :-):-):-)

ale produkcja :szok::-D

maz w domu dzisiaj i jutro wiec mnie troche mniej ...

dzieki wielkie za &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :)))

Asionku no mała tylko na brzuchu śpi - jak zostawię ją na boczku to po minucie oczy jak 5 zł i nie ma mowy, żeby spała...nie wiem czy to kwestia tego, że tak skojarzyła ten brzuszek ze spaniem...ja się już nie zamartwiam - wierzę, że gdyby jej tchu brakło to by zaczęła się wiercić, a wtedy ja to od razu słyszę...a poza tym ona główkę tylko na boczki układa - nigdy noskiem w dół...ciekawe co będzie z tym spaniem jak mała już się kulać będzie..co ja wtedy zrobię? :-p

moj w dzien spi na brzuchu i od 19 do ok 24.30 kiedy ja jeszcze nie spie , a pozniej go przekladalam na plecki , ale dwa dni z rzedu zostawilam go zeby zobaczyc , ale moze pospac i mialam malego strasa wsumie nie wiem czemu , bo maly od dawna trzyma pieknie glowke i sobie przeklada ja jak mu wygodnie wiec nie powienno nic sie stac
kiedys sie nie mowilo tak o tym spaniu na brzuszku i ja i moje siorki od urodzenia tak spalysmy i to w wozkach i zyjemy ehhe

asionek : zazdroszcze przespanej nocki!
no od 2 na 100% nalezy sie 125 euro tylko nie wiem czemu jeszcze do nas nie dotarlo! za 10min bed etam dzownic, wkoncu czas sie zmotywowac!!!!!!!!!!!!!

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za prace meza!!! super by bylo jakby ta sama kasa i w dzien w domu, czas spedoznyz toba, z malym no i jeszcze pomoze duzo ! hihihihihi ;)
mam nadzieje, ze sie uda!!! musi !!!!!

dzwon ,a co w koncu wam sie nalezy i tyle !
dzieki za &&&&&&&&&&&&&&&& :)))

Asionku ja też trzymam kciuki za tę pracę! Rewelka dosłownie! Aż sama się pośliniłam!

hehe ja tez :) juz sobie w myslach wszystko ukladam jakby fajnie bylo :) na , ale nie zapeszam roznie moze byc ...

Hej Laski,
czytam Was, aby być na bieżąco, ale smutno mi samej staraczce:-(
Z objawów na fasolkę nic nowego, to co zwykle przed okresem,czekam...najwyżej będę starą matką:zawstydzona/y::-(

no co ty jaka stara ??:szok::-D mloda jestes i za nim sie obejrzysz bedziesz chodzila z brzuszkiem :)))

Asionek - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla męża! :happy: Fajna ta oferta! A co do spania na brzuszku, to u nas jest tak, że Mia sporo śpi na boczku. Brzuszek jakoś nie jest jej ulubioną pozycją, choć drzemała w niej parę razy. O ile niunio ma dopływ powietrza, to chyba nie ma w tym nic złego, ze tak śpi, choć i u nas mówią, zeby absolutnie tak nie kłaść dzieci spać. Ja bym pewnie kukała na małą co chwila, by sprawdzić, czy wsio OK... Ostatnio też nam się jakoś z boku prawie na brzuszek przekręciła i ja ją odwracałam na plecki, bo ona prawie z buzią w podusi leżała... :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

no na boczku to chyba bardziej niebezpiecznie , bo moze sie przeturlac na brzuszek , widzialam takie specjalne podporki pewnie i u was sa :)

Jestem. Wstyd się przyznać:zawstydzona/y: glukoza mnie znokautowała... na szczęście już po i nie zamierzam do końca ciąży więcej tego świństwa pić. U mnie w laboratorium niestety patent z cytryną zabroniony :crazy: do końca tygodnia nie zjem nic słodkiego:-:)-(

jaki wstyd ? ja to dopiero kicha hehe lezalam 2 h na lezance , bo malo nie zeszlam i jeszcze zasnelam w dodatku hehe , jak wstalam dawno po czasie bylo i wszyscy o mnie zapomnieli , ze ja tam w tym pokoju leze , bo nowa zmiana przyszla :szok::-D
wanze , ze juz masz to za soba :)))

• rozmawiałam z lekarzem,tata chodzi powoli i w czwartek będzie psychiatra bo wciąż mówi od rzeczy i nie wiedzą czy to konkretnie od udaru,jak nic się nie stanie to w poniedziałek chcą go wypisać i pani doktor kazała szybko coś organizować bo sam nie może mieszkać...
  • nie wiem co dalej...dzwoniłam do pielęgniarek,kazały przywieźć pidżamy,pampersy itp...nie wiem co dalej zrobimy...jestem przerażona

bedzie dobrze cos wymyslisz zobaczysz !!
u nas tez kicha , babcia znowu w szpitalu :((( tym razem upadla , zlamala kosc lonowa i jest podejrzenie zlamania panewki udowej czy jak to sie zwie , co dla mojej babci jest wyrokiem prawie , ze ... nie moze byc operowana ze wzgledu na chore serce , wiek i do tego tarczyce bardzo chora :( a to sie leczy operacyjnie tylko
na kosc lonowa 8 tyg. ma lezec min.
moja mama przerazona tez jest , bo to oznacza opieke 24h na dobre nad babcia , a przeciez do pracy trzeba chodzic
do tego babcia u mamy byc nie moze , bo nie ma windy w bloku i jak juz by nawet tam babcie wniezli to co dalej ?? skazac ja na wieczne siedzenie w domu ? bo sama juz nie zejdzie :(
moja babcia tego jest juz po 2 powaznych zlamaniach nog i ma tam sruby i inne gadzety co utrudnia teraz wykazanie tego co sie dzieje , bo nawet tomograf rady nie daje :(
takze lacze sie w bolu , bo takie sytuacje sa najgorsze , czlowiek musi pomoc , a sam nie wie jak :( a te opiekunki z MOPSu sa do du... babcia ma i nie dosc , ze odplatne sa to przychodza jak im sie chce ,albo i nie wiec ciagle trzeba pilnowac i dzwonic do szefowej , dwa nic nie robia oprocz podania picia i jedzenia ktore same jedza do tego hehe

:-D:-D szczęście moich koleżanek jest moim szczęściem :cool2::rofl2:

cudny !! i te oczy :)))

Made masz talent kobieto !!

cos mialam jeszcze i zapomnialam

aaaa Sol wow jaka przemiana :) i te oczy !!

made już chyba wiem, którą technikę obrać do zamówienia ;)) Ale jeszcze muszę się z tym przespać... poranna kawa mnie na pewno umocni w przekonaniu :-D

Dobranoc kotki ... nocne zmorki ee.. no i sówki i inne stworki :rofl2:

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry