reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Lil dziewczyny (chyba Sol) mówiły ze na początku można.

A na gardło to polecam Orofar max. To są tabletki do ssania. Wstrętne są ale działają rewelacyjnie.

reklama
Królowa dzięki za pomoc! Do ssania wypróbowałam już wszystko, psikam też hasco septem, płuczę szałwią i solą, jem czosnek, piję ciepłe mleko, sok malinowy. Nic nie pomaga - to chyba jakaś grubsza sprawa. I boję się, że to coraz niżej schodzi.

A Ty jak się czujesz??? Jakieś objawy? U mnie wyjątkowo miękkie cycole, w ogóle zero napięcia przed @ - to chyba castagnus tak działa.

U mnie masa pryszczy jesli to moze byc objaw. Czasem mnie brzuch pociagnie (np tak jak teraz), piersi na swoim miejscu i bez zmiany odczuc :-) i jestem jakos dziwnie spokojna ze sie nie udalo. Wcale mnie to nie martwi...

Hej Maju najlepiej idź do lekarza, ale powiedz, że jest prawdopodobieństwo, że mozesz być w ciąży. Dwa cykle temu też byłam chora nie wiedziałam czy jestem w ciaży, to p. doktor mi przepisała taki antybiotyk bezpieczny w ciąży, tylko zapomniałam nazwę, jak sobie przypomne to napisze.

KrólowaFal ja też mam taki dziwny spokój w sobie i zero objawów, nic a nic.

Maja już wiem, to Bioparox, tylko drogi jest bo ok 50 zł kosztuje, jest do gardła i do nosa, ja to dostałam na zapalenie zatok.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pszczółka super - może sobie przypomnisz - moja mama pracuje z tym lekarzem, do którego dziś pójdę i nie chcę tam trąbić o ewentualnej ciąży, bo nie chcę, żeby mama wiedziała :( A ten lek to może DUOMOX? A u Ciebie są jakieś objawy ciążowe?

Królowa a Ty za 4 dni testujesz? Po suwaczku widzę :))

Maju napisałam Ci wyzej, ten lek to Bioparox, ale jest ochydny w smaku, i jest w sprayu. A u mnie zero objawów, nie wiem co to będzie.

Witajcie :)

krolowo z tego co pamiętam to taki niecodzienny wysyp jest jednym z objawów... choć oczywiście potencjalnych... :)

lil kobiety w ciąży muszą casami wziąć antybiotyki, ale one stanowią zagrożenie tylko w fazie rozwijania się organów - i nie mogą należeć do tetracyklin! Cyba nie ma powodu do obaw, ale łatwo się pisze, a ja nawet kropli wina nie biorę do ust w drugiej połowie cyklu.... no ale jakoś to trzeba przegonić u Ciebie :))))
Bioparox brałam - nie jest antybiotykiem, Duomox jest. Polecam też Tantum Verde - łagodny ale znosi ból troszkę. Duomox jest bezpieczny w ciąży.

Ostatnia edycja:
Bioparox jest tak obrzydliwy ze jak teraz go gdzieś niuchnę to powala mnie. Ale skuteczny jest. To się rozpyla.

Nie wiem czy będę testować. Za 4 dni będzie czas żeby @ przyszła. Ale jakoś nie widzę tego żeby się udało. Nawet nie zaczynam świrować. Tak jakoś cisza i spokój. A jeśli @ nie przylezie do 23.01 to pomyśle o teście.

Kocurku jakoś nie czuje żeby moje pryszcze były objawem.

Ostatnia edycja:
krolowo przepracowanie, stres, zaburzenia hormonalne - wszystko może w sumie spowodować taki problem. Współczuję bo ja całe życie od 13 roku mam jakieś pryszcze... a kiedyś to była makabra!

reklama
Jestem zmeczona jakas. Dzisiaj mam nadzieje, ze uda mi sie wieczorem odpoczac. Wezme notatki i wskocze do lozka.

A ty Kocurku jak tam??

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry