reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
WIOLKA-moze i bym dala rade,ale jak juz 2 mamy i jeszcze by byla 2 to chyba minibusa by trzebabylo kupic no i wydatkow wiecej:szok:nie,nie,dziekuje-poprosze jedno,zdrowe dziecko i bede szczesliwa. a z tymi zoltkami to juz tak 2 raz w tym tygodniu:szok:a do tego corka chodzi i mowi,ze chce brata -bedzie Rysiu:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:i siostre-bedzie Marysia-a ja Jej tlumacze,ze mamusia urodzi JEDNEGO dzidziusia,ale Ona sie upiera przy 2:szok:nastepna!!!:-D

reklama
widocznie nie masz nic do powiedzenia i twoja rodzinka juz zdecydowala:-) samochod to nie problem jakis 7 osobowy i wszyscy byscie sie pomiescili.:-). kochana a tu moj adres email Wiola_2270@interia.pl jak znajdziesz chwilke to wyslij mi te przepisy:tak:

mama05: powiem tak coś tu w trawie piszczy :):):):):)):):):) z tymi blixniakami :):):):) ja sie na razie z nich lecze a uwas w domu sie zaczyna :)

powem wam coś, myslałam że sie zleje, moja rozmowa w sklepie:
przychodzi mama w ciąży z 4-5 letnią cókrą i mała mi mówi że mamam ma duży brzuch bo ma dzidziusia ale wczesniej miała taki mały jako ona:) , pytam sie co będzie mieć siostre czy brata ona mówi ze nie wie i tu mama sie wytłumaczyła że nie chcą znac płci no to ja dlaej z małą w temat uderzam żeby ja zająć jak matka po sklepie buszuje ;-) i pytam a wolała być brata czy siostre a ona mówi tak: wsistko jedno czy to będzie brat czy siostra czy KONIK mi to bez różnicy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D myslałam że sie zleje ze smiechu :):):):):)

a druga ta od x-landera ma już jedną dużą córe w liceum i teraz też córa jej sie ma urodzić i mówi że przyszła do niej ta starsza i mówi tak mamo wiesz co , znowu będe mogła sie bawić konikami pony :):):):):):):)

mama05: powiem tak coś tu w trawie piszczy :):):):):)):):):) z tymi blixniakami :):):):) ja sie na razie z nich lecze a uwas w domu sie zaczyna :)

powem wam coś, myslałam że sie zleje, moja rozmowa w sklepie:
przychodzi mama w ciąży z 4-5 letnią cókrą i mała mi mówi że mamam ma duży brzuch bo ma dzidziusia ale wczesniej miała taki mały jako ona:) , pytam sie co będzie mieć siostre czy brata ona mówi ze nie wie i tu mama sie wytłumaczyła że nie chcą znac płci no to ja dlaej z małą w temat uderzam żeby ja zająć jak matka po sklepie buszuje ;-) i pytam a wolała być brata czy siostre a ona mówi tak: wsistko jedno czy to będzie brat czy siostra czy KONIK mi to bez różnicy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D myslałam że sie zleje ze smiechu :):):):):)

a druga ta od x-landera ma już jedną dużą córe w liceum i teraz też córa jej sie ma urodzić i mówi że przyszła do niej ta starsza i mówi tak mamo wiesz co , znowu będe mogła sie bawić konikami pony :):):):):):):)

dobre!
ale ja za ni nie chcialabym miec dziecka jak reszta juz w liceum i gimnazjum (odchowana)
moj maly juz spi, ide ogarnac dom, prysznic a pozniej do ksiazek bleeee
zajrze poznym wieczorkiem
papapa

Wiolka: a jeśli chodzi o gotowanie to ja tez tylko kilka przepisów znam :) i jak coś to wkułko to samo gotuje :) choć i tak żadko- bo u mnie to nie łatwo sie do kuchni dopchać zanim babcia ugotuje a jak ona ugotuje to ja już nie będe bo strzeli focha że jej jedzenie mi nie smakuje, a z babcią nie ma żartów :):):):) a jeśli chodzi o pieczenie to zaczełam dopiero w tamtym roku i jak do tej pory wychoszło mi wszystko co piekłam , zawsze szukam w necie jakiś nowy przepis i piekę :) no chyba że mam na cos zamówienie :):) pieczenie nie jest trudne jak ma się dobry przepis :):)

co do przepisów-kup palki z kurczaka albo nogi-wloz do jakiegos naczynia lub miseczki i zasyp przyprawami wedlug uznania(ja najczesciej warzywko+pieprz) i polej troche oliwa i do lodowki na godzinke.potem to do rondla niech sie podsmarzy z kazdej strony na duzym ogniu i podlej woda do polowy mieska i niech sie pyrczy,ja na koniec tarkuje marchewke na wiorki,wrzucam do kurczaka (lub innego miesa bo tak samo mozesz zrobic schab w kawalku lub karkowke w duzym kawalku) i kostke rosolowa.jak juz sie popyrczy z 40min to odlej pol szklanki sosu i niech przestygnie-potem dodaj 3,4 lyzeczki maki dobrze wymieszaj i wlej do rondelke z miesem,niech sie przegotuje i na koniec tooche smietany takiej do sosu co sie nie zwarzy i posyp koperkiem lub natka pietr.i wylacz gaz do tego ziemniaki pueere i np.fasolka szparagowa gotowana i polana bulka tarta na masle lub buraczki,lub kapusta kiszona z jablkiem. JAK zrobisz ciasto na nalesniki to mozesz dodac lyzeczke proszku do pieczenia i starkowac jablko na wiorki-wymieszac i smarzyc racuszki na koniec wszystkie posyp cukrem pudrem. salatka np.makaron ryzowy(wyglada jak ryz np.z firmy Primo Gusto)ugotuj do tego puszka ananasa-pokrojonego w kostke,puszke kukurydzy, majonez Jogo-Majo i szczypta czerwone papryki w proszku i soli.

josephine: no ja też bym tak nie chciała no może wpadke zaliczyli?? albo inny mąż - tak sie zdarza :) mój kuzyn chajtnoł sie z babką starszą 8lat i ona miała syna i potem urodziła drugiego z moim kuzynem i w tym roku obchodzą i 18 i roczek :):)

Mama no to ladnie z tymi jajkami.
ja zapraszam na frytki. pozno juz ale co tam, gadalam z siostra i przelozylo sie robienie frytek a nie moglam sobie odmowic jak mnie wzielo na nie hi hi

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry