reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mogę ponarzekać?

Moja młodsza siostra własnie dostała umowę na stałe... A to był dla nich warunek do ropoczęcia starań o dziecko... i teraz pewnie zaczną... Boje sie strasznie co będzie jak jej się uda a mi nie... juz to przerabiałam ze starsza siostrą, nie wiem czy damy radę jeszcze raz...:(:(
kochan tule i bądź dzielna trzymam kciuki zeby wam sie udało w tym cyklu i żebyś się już nie martwiła :)

marylka zabije cie za to pytanie!!! hahaaha no nie chce sie wredna malpa sama pisac hehehe
przelozylam obrone na wrzesien, wiec mam rowne 3 m-ce ale chcialabym skonczyc przed spierpniem, zeby miec prawdziwie wakacje i tylko pod koniec sierpnia jak mi profka odda sprawdzona prace, to zrobic poprawki tydzien i hop! ;)
zobaczymy jak to bedzie ...

monia... staraj sie tak nie myslec... kazdy ma swoje zyie, swoj rytm
to nie sa wyscigi, czy zawody, ryzykujesz ze pojawi sie miedzy wami rywalizacja
a chyba lepiej, zebys cieszyla sie dziecmi siost - z bycia ciocia, no i tak smao twoje siostry - z twoja przyszla dzidzia :)
no ryzykowałam zadając to pytanie :):):):) ale do odwaznych świat należy :):):):):) i przezyłam :) spoko dasz rade kochana zawsze Ci mówie że zdolna jesteś :)

jestem moje sloneczka najjasniejsze:tak::-)
bardzo Wam dziekuje za wsparcie i dobre slowa i wiere ze bedzie si:tak:;-)to dla mnie duzo znaczy. nie poddam sie bez walki wkoncu moje haslo do czegos zobowiazuje:tak:
NIE SPOCZNIEMY NIM POCZNIEMY... i tego sie bede trzymac:-):tak:

tak wiec teraz czekam na @-oby sie nie spozniala malpa jedna i w 5 dniu cyklu zaczynam brac Clo do 9 i wtedy pewnie poprosze Was o kciuki z pecherzyk a dzis szok na fotelu bo w obu jajnikach puuuuuuuuuuusto az echo idzie:sorry2:tyle bralam te hormony i tylko 1 pecherzyk byl licze ze z Clo bedzie lepiej:tak: a teraz musze dom ogarnac bo rano nic nie zrobilam i rosolek wstawie,ale jestem tu z Wami:tak:
no i to podejście mi sie podoba
Tule mocno...
Moja siostra sie lata starala wiec niby wie co czuja Staraczki, i tez powinnam brac to z przymruzeniem oka. Ale ni potrafie. Jak sie widujemy i ona sie cieszy z kolejnych badan, z usg, chwali sie fotami to cos we mnie jest. Siedzi we mnie ta cholerna zazdrosc juz nawet nie do obcych ale do wlasnej siostry.
To jest okropne
to musi byc dla Ciebie bardzo cięszkie wysyłam ci kilo siły 2 kg wsparcia i worek uśmiechów :)

reklama
dziewczyny a jak odpowiadacie stwierdzenia typu
a teraz czs sie postarac o dzidzie...

Tak jak wczesniej nikt mnie nie pytal, tak po zabiegu jakos caly czas.
A wiadomo ze nie chce sie chwalic raz strata, a dwa ze sie staramy

Maryla dziekuje Ci bardzo, tego usmiechu to mysle ze jednak wiecej w tej chwili sie pojawilo na mojej twarzy;-)

Ostatnia edycja:
malapralinka- JA TEZ PIERWSZA CIAZE PORONILAM. i jak bylam w 2 i 3 ciazy z dziecmi to drzalam kiedy zblizal sie 9 tydzien wiec jesli teraz sie uda to tez nie bedzie lekko i strach bedzie bo zawsze jest bawa ,ze moze sie powtorzyc:sorry2::-(ale musimy wierzyc ze bedzie dobrze i byc optymistyczne:tak:

SOL- cześć ;-)witam po tej stronie czyli na watku a nie na PW;-):tak:o t mi wczoraj chdzilo:tak:Tom byl w Pradze z 2 kumplami na meskim wypadzie z 8 lat temu i tez byl zadowolony:tak::-)jak tam dzis samopoczucie??ja widzisz od nowego cyklu jade na Clo...pamietasz jakie mga byc skutki,jakies nerwy,doliny czy cos???mam brac 5 dni wiec chyba przez 5 dni nic mnie nie dopadnie co:-):-)a ile Clo kosztuje wogle,pamietasz??:sorry2:

dziewczyny a jak odpowiadacie stwierdzenia typu
a teraz czs sie postarac o dzidzie...

Tak jak wczesniej nikt mnie nie pytal, tak po zabiegu jakos caly czas.
A wiadomo ze nie chce sie chwalic raz strata, a dwa ze sie staramy

Maryla dziekuje Ci bardzo, tego usmiechu to mysle ze jednak wiecej w tej chwili sie pojawilo na mojej twarzy;-)
na mnie to dzialalo jak plachta na byka:wściekła/y:gorszego pytania dla mnie nie bylo:crazy:

MARYLKA- witaj slodziaku:tak::rofl2:

SORBUŚ- a Ty wiesz ,ze mamy w ten sam dzien i ta sama czyli 7 rocznice ślubu:laugh2::laugh2::laugh2: to moze i dzidzie nam sie razem urodzą:rofl2:

upssss....2posty..

Ostatnia edycja:
małapralinka no to strasznie sie ciesze jak uśmiech na Twej twarzy zagościł :)

a co do obaw to myśle że chyba każda z nas będzie sie strasznie cieszyć jak juz zobaczy te 2 kreski ale tez każda będzie się bała przynajmniej na początku

cześć KOCHANA:tak::-):-):-) wiesz c tak w mega skrocie to Wisieńka i Bibinka nadal czekaja na @-brak ciazy i brak@:dry::dry:bb77- stracila maluszka,spadla ze schodow:-:)-(Maran od wczoraj wie,ze bedzie 2gi raz mamusia:tak::-)pozostale ciezarowki czuja sie sredni-spanie i mulenie sa na poządku dziennym:sorry2:moje starania w tym m-cu nie bardzo ,dzis bylam u ginek i juz po owulce i nici b w tym czasie nie bylo przytulania,a jajniki puste i dostalam Clo,takze czekam do @ i po od 5 do 9 d.c. mam brac a potem w 12 d.c. mam isc na usg i zobaczymy czy cos uroslo:tak:
a jak schudlas,na 3 minutowej????GRATULUJE SUKCESU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak::tak:

No to ciekawe, czemu Dziewczyny dalej nie mają @...? :dry:

No to trzymam kciukasy dalej za staranka :tak: Na pewno się uda, nie ma 'bata' ze 'wspomagaczem' musi się udać nawet szybciej niż myślisz :tak:

No wydaje mi się, że na 3 minutowym odchudzaniu się udaje dużo szybciej schudnąć :tak: :laugh2: Aaaa.. No i dorwałam u mamy swojej na półce książkę którą SZCZERZE POLECAM bo daje - przynajmniej mi - niesamowitego "kopa" do pracy nad sobą... A książka nazywa się "Możesz uzdrowić swoje życie" Louise L. Hay Możesz uzdrowić swoje życie - Louise L. Hay - www.dobreksiazki.pl - Dobre Książki psychologiczne i ezoteryczne - księgarnia ezoteryczna - psychologiczna - sklep ezoteryczny - księgarnia internetowa - Książki Z Dobrej Półki- ezoteryka- Huna - Reiki - (Jak by ktos chciał poczytać, to jest też na Chomik Titiola - Chomikuj.pl w formacie pdf, hasło to :titiola: :laugh2: )

[FONT=&quot]malapralinka [/FONT][FONT=&quot]wiem co czujesz, ja niedawno straciłam dzidzie, teraz byłabym w 21 tygodniu:-( ahhhh ale jestem w trakcie staranek.
moja siostra jak była w ciąży to ja nawet o tym nie myślałam ;-)
ale ta zazdrość o ciąże, o ślub, o męża jest przykra. miałam (chyba dobrze pisze w czasie przeszłym...) najlepszą koleżankę, kumplowałyśmy jakieś 10 lat, wakacje spędzane razem, jakiś wyjazd musiał być, razem do matury się uczyłyśmy matmy-ja pomagałam i takie tam różne codzienne sprawki nas łączyły. Było to tak, że to ona zawsze miała wkoło siebie najpierw chłopaków, później facetów, jakoś tak wkoło niej się kręcili, nie zazdrościłam, cieszyłam się z jej szczęścia, czasem tylko się zastanawiałam co ze mną nie tak i żyłam dalej;-) [/FONT]

[FONT=&quot]poznała faceta po przejściach z przeszłością, później ja K, zaczęłam planować z moim ślub jak dla mnie istniał i liczył się tylko kościelny. Ona nie mogła takowego mieć bo facet z przeszłością... ale co ja temu winna? nie ja kazałam się jej wiązać z takim facetem, tak wybrała, tak chciała i tak pokochała, ze wszystkimi + i -. Na dzień dzisiejszy sprawa wygląda tak: była na ślubie, weselu, nie interesowała się przygotowaniami, sukienką, i wszystkimi pięknymi sprawami związanymi ze ślubem, nie była ze mną w tych chwilach. bardzo mi było i jest przykro… pół miesiąca po moim ślubie zaprosiła na swój, niestety dla niej (marzyła o kościelnym, chociaż do kościoła nie chodzi… ale sukienki i ołtarze i ludzie…) tylko cywilny z przyjęciem, byłam ale nie czułam się najlepiej, jakby z konieczności zaproszona. Po ślubie dwa smsy w przeciągu jakiegoś czasu i cisza, echo, po znajomości, najlepsza koleżanka była i nie ma… przykre smutne i żałosne. Co zazdrość potrafi zdziałac…[/FONT]
[FONT=&quot]mogę się domyślać że odrobiną to niedobra robora tego faceta, ale mogę się mylić, w jednej z rozmów przed ślubem odradzał kościelny bo to bo tamto, prawież się pokłociliśmy, a zapewne wszystko dla tego że on nie mógł dać tego mojej koleżance.[/FONT]
[FONT=&quot]Ehhh no to się wygadałam….[/FONT]

monia, trzymam kciuki, zeby o Tobie i siostrze szybciutko się udało ... wiem, że to trudne, ale nie możemy traktować staranek jak wyścigów ... wszystkim nam się uda, każda będzie miała ten swój czas :tak:

malapralinka, ja na stwierdzenie 'teraz czas postarać się o dzidzię' odpowiadałam 'gratuluję decyzji i życzę powodzenia' :-p
a jak ktoś pytał 'kiedy dziecko', to mówiłam, że jeżeli pozwolą, tą kwestię będę omawiać ze swoim mężem ;-)

bb77, kochana, dopiero teraz doczytałam :-:)-:)-( tulam mocno ...

maggy, to Ty z Krk :-) a co to za super ginki masz do polecenia ... bo ja cały czas się zastanawiam czy ewentualną ciąże prowadzić u swojej 'starej' czy poszukać kogoś nowego ... możesz napisać jak się nazywają, gdzie pracują i czy przyjmują priv czy na nfz ??? będę wdzięczna :tak:

reklama
Jol boska ta odpowiedź "gratuluje decyzji " zapamiętam ja sobie tak na wszelki wypadek :) choć mnie nie pytają kiedy tylko ile ma lat dziecko :):):):)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry