reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam, widze, że są tutaj mamy starające się o maleństwo. Ja w zasadzie jestem w kropce. Mam syna który w październiku skończy 2 lata i właśnie zastanawiamy się z mężem czy może postarać sie końcem roku o następne maleństwo czy czekać. A jak czekać to jak długo bo w zasadzie na jakieś następne 2 lata mamy plany biznesowe i jak nie teraz to dopiero ciąża za jakieś 5 lat a to może za duży odstęp czasu. Nie wiem czy bym sobie poradziła sama w obcym kraju, gdzie mąż ciagle w pracy....

reklama
AGNIESZKA- dzieki,mam nadzieje,ze pojdzie nam sprawnie i za chwile bede miala piekny ,odnowiony salon:tak:
Domi wstal,zjemy sniadanie i brykamy do sklepu-wczoraj na stronie tego sklepu Tom popatrzyl na interesujace nasz rzeczy i licze,ze nam szybko i sprawnie pojdzie;-)

NAGAPALMA- jak ja Cie doskonale rozumiem:sorry2:a skoro mąż nie mogl to wierz mi,ze to ostatni dzwonek zeby wyluzowac bo inaczej bedzie nieciekawie:sorry2:On tak bardzo nie chcial zawiść,ze wyszlo dokladnie odwrotnie.ale skoro napisalas ze bedziesz nad soba pracowala to wiem ze dasz rade i wszystko bedzie si;-)ja tez niecierpliwa jestem:sorry2:

SORBUŚ- witam Cie cieplutko-to jak ,damy rade ??? licze ze Clo pomoże -musi:tak:

Wisienko, mama o co chodziło z moja wizytą wczorajszą - :confused::confused::confused:
ja byłam przedwczoraj i zdawałam relację - poza tym byłam w kontakcie sms-owym z mama - może to nie o mnie chodziło :cool2::sorry:;-)

mama nie dopuszczam innej mysli - juz mi koleżanka poród na marzec wyliczyła - to sobie razem urodzimy :tak::tak::tak: no moze ja ciut później bo ty juz bedziesz miała owulkę
troche sie tylko boje bliźniaków :sorry2:

Ostatnia edycja:
Witaj Aguś co tam u ciebie ??

A dziękuję miło że pytasz:)
U mnie wszystko ok:)Dziś piątek ostatni dzień pracy a potem weekend(mam 3 dni wolne)odpocznę i posiedzę z wami.
Poza tym humorek dopisuje,wszystko się układa tak jak trzeba i jest dobrze:))
Zapowiada się u nas pracowity czerwic i połowa lipca,mamy dużo pracy i chcemy z mężem wykorzystać sytuacje aby zarobić więcej kasy i pod koniec lipca ruszamy na wakacje :happy2::cool2:
A co u Ciebie?

W weekend będę mogła posiedzieć z wami więcej bo auto oddajemy do serwisu więc nie będziemy nigdzie jeżdzić,będą wymieniać nam oleje i muszą zrobić przegląd z wpisem do książeczki bo jadąc do Pl chcemy mieć wszystko pozamykane na ostatni guzik.
Poza tym mój genialny mąż kupił ruter i internet działa nam w dwóch laptopach a to oznacza że w weekendy nie będziemy się kłócić który ma teraz usiąść.
Nie długo będę dzwoniła do mojej pani ginekolog umówić się na wizytę,zacznę odliczać czas na suwaczku bo bardzo chciałabym mieć to już za sobą.

Ostatnia edycja:
edytowałam posta na poprzedniej stronie bo mama pisała esa. Czy ktoś wie jak sorbus po wizycie?????

Wisienka, mama o tego posta mi chodzi ??

Aga a gdzie na wakacje ruszacie ?? Przydadzą się wam - odpozniejcie i do roboty nad rodzeństwem dla synusia ;-):-D

SORBUŚ- o Ciebie mi chodzilo:tak:bylam wczoraj tak zkrecona po tym dentyscie ,ze opisalam Wisieńce co i jak i zapytalam o Twoja wizyte a pozniej mi sie przypomnialo ,ze faktycznie bylas w srode i wszystko wiem;-)
no u mnie nie ma szans na blizniaki i mysle ,ze skoro u Ciebie taka sytuacja z jajnikami to tez nie ma co sie stresowac,choc wiadomo ,ze jak masz 2 sprawne to roznie to moze byc,ale podczas przyjmowania Clo ginek.monitoruje jajniki i jakbys miala miec 2 pecherzyki to Ci powie-takze nic sie nie martw;-):-)

AGNIESZKA- dzieki,mam nadzieje,ze pojdzie nam sprawnie i za chwile bede miala piekny ,odnowiony salon:tak:
Domi wstal,zjemy sniadanie i brykamy do sklepu-wczoraj na stronie tego sklepu Tom popatrzyl na interesujace nasz rzeczy i licze,ze nam szybko i sprawnie pojdzie;-)

Także życzę udanych i sprawnych zakupów :tak:;-)

Mama to ja też będę trzmać kciuki za twoj pęcherzyk:) Oby nam razem urosły i zamieniły się w sliczne dwie kreseczki:)
Ja mam wizytę za tydzień dopiero:(

Mama udanych zakupow i szybkiego remontu:)

nagapalma nie czytałam co się stało ale wnioskuję że nic fajnego i miałas dola starankowego:( Dobrze że postanowials odpuścić bo to najlepsze wyjście... Ja też mamtakie mocna postanowienie tylko za chiny nie wiem jak to zrobić żeby się starać z uśmiechem na ustach i ciąłą wiarą że się uda... Niepowodzenia sa strasznie dołujące i wzmagają potrzebe myslenia o tym niestety:(( mam nadzieję ze jakoś razem sobie poodpuszczamy i będziemy się w tymwspierać:) - to tez do wszystkich staraczek bardzo niecierpliwych:)

mamucica u mnie w pracy to samo:) Jak nie ma szefa to jakos tak luźniejsza atmosferka;0 I milsza jakby:)

SORBUŚ- o Ciebie mi chodzilo:tak:bylam wczoraj tak zkrecona po tym dentyscie ,ze opisalam Wisieńce co i jak i zapytalam o Twoja wizyte a pozniej mi sie przypomnialo ,ze faktycznie bylas w srode i wszystko wiem;-)
no u mnie nie ma szans na blizniaki i mysle ,ze skoro u Ciebie taka sytuacja z jajnikami to tez nie ma co sie stresowac,choc wiadomo ,ze jak masz 2 sprawne to roznie to moze byc,ale podczas przyjmowania Clo ginek.monitoruje jajniki i jakbys miala miec 2 pecherzyki to Ci powie-takze nic sie nie martw;-):-)

acha to już kumam jak było z tym postem i pytaniem :tak: ale Wisience nikt nie odpowiedział :zawstydzona/y:

A co do bliźniaków to teraz błona wyglądała jak w polowie cyklu czyli teoretycznie powinna byc owulacja a jajniki puściuteńkie były :-( - a jakby były po clo dwa pęcherzyki to co wtedy mozna jeszcze cos zrobić czy wtedy trzeba czekać ??

Ostatnia edycja:
reklama
jednak nie robie pazurow,nie chce mi sie:-p

Maggy wlasnie przeszlo

Ale wlasnie dzisiaj z mezem rozmawialam, bo ja tak czesto mam ze jeden dzien chora jestem, kosci lamia, gardlo boli i ogolnie jakbym byla przeziebiona, i tak po namysle to nawet moze tak wypadac to raz w miesiacu, nie wiem, musialabym siebie dluzej poobsewowac...

Wiem tylko ze jak w ciaze poprzedno zaszlam to w momencie zagniezdzania mialam przeziebienie i tzw"zimno"na ustach, ktorego juz lata lata nie mialam...
w taki razie życze dużego zimna albo dwuch od razu :):):):) (no tylko nie zrozum mnie źle)

Pysia zgadzam sie całkowicie ja na swoj slub dostałam miedzy innymi komplet sztucców co na poczatku mi sie wydawało po co mi ale jak poszlismy na swoje bardzo nam sie przydało.
Co prezentow slubnych moj znajomy dostał miedzy innymi dwie puste koperty dobre co :)
masakra z tymi pustymi kopertami ja dostałam z prezentów komplet ręczników i album - patrze i mówie ładny album i mówie tak a zobacze na jaki rozmiar zdjęć jest a tam w co drugiej koszulce było 10 zł - łącznie 1000 :) a reszte to koperty :) ja tam byłam z nich zadowolona bo dzieki temu mogliśmy wyjechac na weekend miodowy :):) - ale za to jaki :) - bo więcej urlopu nie miałam :) ale i tak było super :):)

Ano 5 odkurzaczy i długo...długo...nie wiedzieliśmy co z nimi zrobić....aż w końcu 4 rozdaliśmy po rodzinie. Wiem, że prezentów się nie oddaje, ale woleliśmy komuś dać, by mu dobrze służył, aniżeli w domu miały zarastać kurzem :zawstydzona/y:;-)

PYSIA888, pierwszy raz słyszę, żeby magnez zapobiegał grzybicy !!!! A Provag jest dostępny bez recepty i kosztuje ok.29zł (10tab.)
no to nieźle z tymi odkurzaczami i lepiej oddac bo to tak głupio jak odkurzacz w kurzu :):):):)
A ja życzę aby dzieci nie były już dla nikogo nagrodą za poronienia, to jest straszne, że świat jest tak skonstruowany, że tyle krzywd dzieje się na świecie.

Wiecie co, opowiem Wam coś. Rok temu w kwietniu moja 18 letnia siostra powiadomiła nas, że jest w 4 miesiącu ciąży. Rodzice załamali się, mieszkałam u nich dwa miesiące i pilnowałam ich bo straszne myśli mieli i wtedy mama mówiła dlaczego Ci co tak bardzo pragną nie mogą mieć dzieci a normalnej dziewczynie z dobrego domu takie coś się przydarzyło. Moja siostra była codziennie przezywana przez mamę od k...w i dziw.k bo chłopak nic nie warty. Ale moja siostra się zawzięła i chłopak się otrząsnął. Mój tata pracę mu załatwił, mama poszła do szkoły i załatwiła jej nauczanie indywidualne. W październiku urodziła Kacperka i od grudnia wróciła do szkoły, właśnie jest po maturze. Wyników pisemnej jeszcze nie ma ale ustną zdała zadziwiająco dobrze, najlepiej w klasie. Tylko przez te nerwy w czasie ciąży dziecko jest bardzo nerwowe, od urodzenia taki był że mama razem z siostrą wykończone przy nim były i na weekendy do nich jeździłam żeby trochę pospały. Teraz jest taki morał że może jakby Kacperek urodził się w bardziej odpowiednim momencie życia mojej siostry to byłby innym dzieckiem a może wcale by się nie urodził, różnie to bywa. Teraz moja siostra jest przeszczęśliwa że go ma, jej chłopak pracuje w delegacji bo zmienił pracę tydzień temu i oby mu dobrze tam szło. Moja mama oszalała na punkcie małego a jeszcze rok temu takie straszne rzeczy się tam działy. Nawet miała myśl o aborcji... Moja siostra spodziewała się tego dlatego też poczekała aż w marcu skończy 18 lat i dopiero nam o ciąży powiedziała.
Jakoś tak w tym temacie mi się to wszystko przypomniało. Szkoda tylko, że ten mały chłopiec nie mógł być noszony pod sercem spokojnej i szczęśliwej mamusi, teraz odbijają się na nim jej nerwy i stresy, płacze po nocach.

Wy wszystkie będziecie wspaniałymi, szczęśliwymi mamami i naprawdę warto czekać.
szok ale dobrze że mama zmieniła zdanie i że siostra była tak silna synek też napewno będzie silny :)

Dziendoberek:-)
Lece do pracki, zycze Wam milego i slonecznego dnia;-)
hej kochana bedzie dobrze nie ma to tamto i wiesz co chyba testujemy tego samego dnia :)

Dzień Dobry Kobiałeczki kochane...
Życzę smacznej kawki/herbatki i cudnego dnia...

Zobacz załącznik 250273
mmmmmm pyszniutka
Witam sie kochane moje-chcialam Wam bardzo ,bardzo serdecznie podziekować za wczorajsze wsparcie-jesteście najlepsze pod slońcem:tak:jak ja sie ciesze ze Was mam!!!!!!:tak::-):-):-):-)dziekuje Wam wszystkim i kazdej z osobna:tak:

nie ma szans zebym nadrobila caly wczorajszy dzien,ale dostawalam od Was sms'ki i wiem ,ze bylyscie ze mną:tak::-)

Domi jeszcze spi-ja odwiozlam Zuza do przedszkola,Tom jest dzis w domku-zaraz po sniadaniu jedziemy do Leroy Merlin kupic co trzeba do naszego remontu do salonu:-D:-D:-D

milego ,udanego i slonecznego dnia!!!:tak:;-)

MONIA- trzymaj sie dzielnie-moze jeszcze pecherzyk urosnie ,ja tez na to licze i nastepne usg mam we wtorek:tak:

ASIOREK,BB77,AGNIESZKA,MARAN- witam porankiem;-)u mnie piekne slonko!!
ja nie napisałam :( bo mi kom padała a potem szybko kąpu kąpu i z mężem na randke szłam :) i prosze mi tu mamo nie wybrzydzać że tylko jedno jajeczko w końcu chcesz jedno dziecko czy bliźniaki ???? będzie dobrze zobaczysz ja to wiem :) i udanych zakupów życze :)

pysia jak powiedziałam w domu o tym strzale na raz z dwuch jaj to sie poryczeli ze śmiechu :) a mój wczoraj tuż po powiedział strzelałem z obu :):):):):):):):):):):):)

witam wszystkich:-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry