reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

POMOCY!!
dziewczyny polećcie mi jakieś fajne, edukacyjne książeczki dla naszych dzieciaków. coś co np stymulowało by mówienie ale też inne ciekawe.

no i co kupić mojej siostrzenicy pod choinkę?? Zu ma 4mce. ubranek ma mnóstwo więc jakaś zabawka?? tylko co???

reklama
Inka- też mam problem co kupić dla małego Stasia... myślałam nad jakimiś miękkimi klockami np coś takiego- tak , aby za te 2 miesiące powoli zaczął się bawić i do tego jakiegoś śmiesznego bodziaka dołożę lub koszulkę.
K's KIDS Edukacyjne Miękkie Klocki PATRICK 10541 (3771376030) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Książeczki nie wiem , mamy ich dużo, ale jakoś średnio Bartka stymulują co do mowy.... te z Kubusiem są fajne np:
Kubuś Puchatek - 4 książeczki z historiami (3782276278) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Na tym blogu kobietka często przedstawia różne książki, które się sprawdzają u jej dwu latka:
https://www.facebook.com/pages/Czym-zająć-Malucha/443914889018247

Ostatnia edycja:
Inka nie wiem czy pomogę ale jeśli chodzi o książeczki to u nas sprawdziły się takie w twardej okładce i o twardych stronach gdzie przedstawione były po jednym przedmiocie na każdej stronie np. łóżko, jabłko, pies. Tak logopeda poradziła. Oprócz tego wydrukowałam rożne inne rzeczy z google, np telefon, lampę, lalkę itd i pocięłam to na równe kartoniki, zostało to zabindowane i pracowałam z Niną na takich kartonikach. Tak jak u logopedy i oczywiście tak jak logopeda sylabowałam. Siedziałyśmy przed lustrem i pokazywałam kartonik lub coś w książeczce i powtarzałam tak, że Nina na początku składała usta -naśladowała, potem jakieś dźwięki i teraz mówi, zdaniami też.
Co do prezentu dla chrześnicy to ja dla mojej siostry Vivienn na Święta posłałam taki domek. Zabawka fajna, sprawdzona-Ninka ma podobną- i się nie nudzi. .. ale to trzeba dorosnąć troszkę, na starszaczka raczej ;) SMOBY Cotoons DOMEK KSZTAŁTÓW Sorter NIEBIESKI (3756605561) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Dla 4 m-cznej dziewczynki polecam przytulankę z Lamaz albo... książeczka która mówi głosem rodzica-
Miś Magiczna Książeczka która mówi Twoim Głosem! (3722441139) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
albo
Przytulanka z metkami-jest spora i dzieciaczki lubią to;-)
Przytulanka KOCYK z metkami LABEL LABEL wysyłka24h (3783362544) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Dla Saruni kupiłam ostatnio nocniczek FISHER PRICE NOCNIK RÓŻOWY NOCNICZEK 3w1 NAKŁADKA (3755074270) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Jesteśmy obie bardzo zadowolone:tak::-)

u nas zakupowym hitem okazał się rowerek biegowy Hudora (Nastazja, dziękuję za inspirację!:) ) One2Run, Kuba od razu załapał o co chodzi, intuicyjnie, żadnych demonstracji nie było, od razu wziął rowerek, sam wsiadł bez niczyjej pomocy i zasuwa, póki co po domu, ale planuję jutro go wygnać na dwór w tym ustrojstwem.

i jeszcze z nowości w naszym domu, pojawiły się krzesełka Stokke Tripp Trapp, niestety Chicco, z którego dotychczas korzystał Q zostało przez niego doszczętnie zdewastowane, dosłownie się rozleciało. W każdym razie z krzesełek Stokke jestem niesamowicie zadowolona, mają 2 plusy, które przebijają wszystko inne (włącznie z olbrzymią ceną niestety):
- wymuszają siedzenie w prawidłowej pozycji, plecy proste itd., na Chicco Q się garbił nieststy, zarzucał nogi na podłokietniki.
- dzieci siedzą przy stole razem z nami, Chicco nie dąło się dosunąć do samego stołu, blokowały podłokietniki.

Ostatnia edycja:
Jeśli Wasze maluchy upominają się "o malutki plezencik", tak jak moja E (codziennie jak wracam z pracy!) polecam figurki Squinkies w Pepco ( Squinkies Girls Available Product ) Jedno opakowanie za 9,90 zł, to 16 kulek z małymi, gumowymi figurkami. Ja wykupiłam już chyba wszystkie w moim pepco :D Mała super się nimi bawi, grupuje, ustawia, "chowa" za narożnik itd. Cieszy się z nich bardziej niż z wypasionych dużych prezentów :)

reklama
Właśnie zamówiłam Tymkowi taki komplecik na wiosnę: Czapka WIOSENNA bawełniana | Nie zwlekaj i sprawdź! | SHOWROOM Kids. Tylko ja zamówiłąm szarą czapkę i komin żółto - szary. nie mogę się doczekać aż przyjdzie. W ogóle baaardzo mi się podobają wszystkie rzeczy z tej strony. szczególnie spodnie, ale jak dla mnie to trochę drogie. szkoda, że mam dwie lewe ręce i nie potrafię sama sobie tego uszyć.

Do góry