reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

U nas chrzestna na roczek kupi sanki ze śpiworkiem, a chrzestny chyba taki stoliczek Interaktywny, edukacyjny stolik Grzybek 3w1_MOLTO (2784740250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej..
A tak, to pomysłów na prezenty brak.... za dużo jest okazji w tym jednym miesiącu ;-)
Podoba mi się ten tablet, bo nasza mała też ciągle uczepiona do smartfona męża ;-) szukałam w necie i nie znalazłam, Freiya - na jakiej stronce go zamawialiście?

Milva - to zależy jaki konik, kuzynka Elenki (2,5roku) ma takiego klasycznego konika i w sumie się buja samodzielnie, ale ona nadal jest dla niej za duży. E. w prezencie od dziadków dostanie takiego konika LITTLE TIKES Bujak KONIK NA BIEGUNACH KOŃ + BONUS (2769057530) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Ostatnio byliśmy w smyku i jak E. dorwała się do tego konika, to zejść nie chciała i chichrała się w głos, aż się wszyscy klienci oglądali ;-) Jest fajny, taki stabilny i bezpieczny i ta 2,5 letnia kuzynka też się na nim buja ;-) Także posłuży raczej długo :-)

reklama
Wiem, że tablet Kalinki jest ze Smyka, ale na stronie znaleźć nie mogę ceny, a z pudełka oczywiście zdrapana ;p myślę, że koło 50-60 mógł kosztować :)
Kalinka daleko w nosie ma lalki ;p przytula jak znajdzie, ale ewidentnie woli samochody i piłki hyhy :)
Może jakieś duże auto kupimy na Mikołaja...

AŚKO TO co pokazałaś ten motorek też u nas chłopcy mają i sobie świetnie z tym raczą!!!Zajebisty jest, a u nas w hurtowni zabawek chyba nawet troszkę tańszy...
Ninka na tablet wydaje mi się za mała ;) Wprawdzie używa mego ale nie wie o co kaman w tym wszystkim. Wciska aby wciskać, konia na biegunach mamy ale fakt- A gala - ten bujany co pokazałaś -widać o wiele wiele lepszy dla takich naszych maluchów niż nasz duży koń bujany... no ale ;)) Dorośnie!
Co do Jeździków-Ninka dostanie jeździk . Milva mamy quada takiego do prowadzania na podwórko ale Ninka nie wie jeszcze, że trzeba się odpychać, a nogami niby sięga, może ogarnie ten jeździk co dostanie na roczek ;)Myślę, że Batruś też może się za jakiś czas nauczyć ;)tym jeździć, skoro już wczoraj ładnie na filmiku poszedł ;D
U nas z zabawek to będzie wózek chyba FP od chrzestnej, od chrzestnego mego brata jeszcze nie wiem ale kasę fiskalną albo coś takiego...żeby były przyciski i dźwięki. Od mojej mamy kołyskę dla lali, od dziadków z P strony stoliczek i krzesełka do pokoiku chyba... nie wiem nie wiem wszystko w praniu wyjdzie ;)

W końcu zdecydowałam się na foteli- właśnie zamówiłam Cybex pallas 9-36 - znalazłam fajną cenę 660zł i kolor też mi pasuje. Sfinansowana będzie 3/4 ceny więc ok;-)

g_a038824_001.jpg

Dziewczyny, które zastanawiają się nad autkiem, naprawdę polecam te little tikes, są głębokie i stabilne, właściwie nie ma możliwości żeby dziecko z nich wypadło, starsz może samo pedałować nogami, a młodszemu montuje się podłogę i pcha jak wózek za uchwyt. Ma mnóstwo szczegółów, kluczyk, klakson, nawet lusterko. Polecam, na allegro ok. 200zł.

No właśnie...bo na takiego konika to dzieciak teraz chyba jeszcze sam nie wejdzie nie?
Może coś innego na płozach, jakiś pluszak...wczoraj widziałam w Biedronce takie misie siedziska na płozach właśnie...

Freiya- jeśli nikt Bartkowi nie kupi jeździka na roczek/gwiazdkę, to chcę mu kupimy taki samochodzik jak wy macie:tak:
Tylko nie wiem jak ja to wszystko za chwilę pomieszczę w salonie....:baffled:

reklama
Milva znam ten ból... po Gwiazdce i roczku chyba będzie trzeba zrobić sort zabawek i niektóre wywieźć do rodziców na strych...

Do góry