reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

netka są słitaśne:D no i cena powalająca:) aż grzech nie skorzystać:)

czy jeszcze jakiś dzieciaczek nie nosi butów??

u nas masakra, mały podgina palce i za cholere żaden but mu nie pasuję;/ nie wiem co ja zrobię zimą:(

reklama
Ostatnio na allegro zamówiłam dla Olki troche ksiązeczek bo mała ostatnio zainteresowana
oto link do sprzedawcy-wg mnie super ksiazeczki dostasowane dla naszych maluchów bo kartonowe grube kartki -ja kupiłam 2 ksiązeczki po 8zł kazda-o zwierzetach i ich dzieciach oraz obrazki na którym dzieciaczek pokazuje oczy nosek itp oraz 1 duża ze zwierzatkami z realnymi odgłosami-ksiażka jest hitem u nas mała ciagle naciska klawisze-cena 29zł
dodatkowo kupilam bajki i czytam małej-bo strasznie to lubi

Obrazki dla maluchów- NAGRODZONA seria dla dzieci (2645268845) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Książeczki dźwiękowe, DUŻE !!!- REALNE ODGŁOSY (2640546761) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Netka-super normalnie zazdroszcze buciki rewelacja
Asienka-u nas mała też podginała palce-ale teraz coraz bardziej prostuje-ja kupuje jej miekkie buciki-ostatnio na jesien w H&M takie za kostke z szerokim rzepem-dobrze sie nosza,a na zime kupie takie w stylu emu-wazne zeby byly ciepłe-bo nie sądze że mała bedzie chodzic juz, zreszta nasza rehabilitanka powiedziałą ze poki po ulicy nie chodzi to takie bucliki jak najbardziej

Ostatnia edycja:
Może właśnie takie ocieplacze Asieńka? Nie mają sztywnej podeszwy i jakoś lżej je założyć. Ninka nosi Butki Emu póki co.Bo się je dobrze zakalda. Nasze mają podeszwę a te na focie to już nie. Póki co moje dziecko nie chodzi, nawet nie raczkuje więc ocieplacze wchodzą w grę.

netka, aga nie ma szans, kupiłam mu takie:
Zdjęcie0463.jpg
cą mieciutkie bez żadnego usztywniania, a i tak palce zagina i pieta w powietrzu...próbowałam mu już zostawić na nodzę z nadzieją że wyprostuje te paluchy ale gdzie tam;/

Wiem o czym mówisz Asieńka-bo u nas dokładnie tak samo było do niedawna-teraz juz o niebo lepiej jest bo Olka prostuje te palce i pieta ładnie wchodzi, hmm nie wiem co Ci doradzić-u nas zmieniło sie to niedawno-ja troche masuje stopy małej od piety do palców cała dłonia tak przesuwam i po krawedziach stopy palcami od piet do palców Olka sie wtedy smieje jak szalona i ucieka bo łaskota ja to- i na koncu paluszki prostuje delikatnie-to nam zalecila rehabilitantka - u nas chyba to wlasnie pomoglo

Asieńka buciki macie fajne, kurde to nie wiem jak dobrać Michasiowi Buciki, może na początek jakieś kapcie, by się w domu przystosował trochę do butów?Nie mam innych pomysłów póki co.
Aga książeczki super. Te z dźwiękami mamy na rehabilitacjach. Z 50 książeczek odziedziczyła Nina po swoim kuzynie. Wszystkie fajne, z wierszykami, bajkami, pokazuje jej na obrazkach np. kotka i za chwilę pytam gdzie jest kotek i pokazuje haha... z grających mamy taką jedną, gdzie trzeba szukać instrumentów, jak już znajdziesz, to instrument zaczyna grać. Właśnie tekturową i Nina ją wczoraj porwała :wściekła/y:1 stronę!!Nie wiem jak ale to zrobiła!

netka ma w domu takie bamboszki wciągane na stopy i z nimi nie ma problemu, ale jak tylko zobaczy buty to zaraz paluchy podgina;D
chyba musi dojrzeć do noszenia butów ten mój kawaler:D

aga dzięki:* spróbuje z tymi masażami a jak nie to przykleje mu pod palce kawałek deseczki żeby nie zaginał hahaha:D <żart>;p

asienka, Aga u nas było podobnie z butami, dopiero od niedawna Młody pozwala sobie włożyć je na stopy i nie podkurcza palców.
dziś idziemy kupić mu jakieś bo robi sie chłodno a on czasami chce spacerować na własnych nóżkach. w skarpetach przecież nie wypada :-)

Netka, Asienka fajne buciki:)

asienka u nas tez mala podkulala palce i wszystkie buty byly be i zaraz zrzucane poki A nie kupil jej adidaskow i nie przekonala sie do czego sluza buciki wzielam mojego brata filipka (zuza uwielbia dzieci) i zaczol specjalnie tupac bucikami i tak przekrecac nogami ze malej sie spodobalo i zaczela go nasladowac i chodzic po calym podwórku (oczywiscie pod paszki:) ) ale wczesniej wogole nie chciala stac na ziemi takze moze jakos uda ci sie malego przekonac:D

reklama
Asienka my tez mamy problem z butamki, tzn adidaski, trampeczki jakos wchodza ale kupilismy ostatnio kozaczki i w sklepie zakladal je P i mu sie udalo, buciki sa2 nr za duze bo stwierdzilam ze rajtki skarpety i bedzie ok. No ale ostatnio ja chcialam mu zalozyc na spacer no i klops, buciki nie weszly;/I teraz nie wiem cozrobic, bo jak mam sietak meczyc to ja dziekuje;/ Netka- super Buciki, ja poszukuje dla mariki bucikow Emu;) U nas fabianem teraz nosi wlasnie albo adidaski albo takie meskie emu:p Skorzane:)

Do góry