reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
Planowałam kolejne zakupy na przyszły miesiąc a jednak nie mogłam się powstrzymać i kupiłam 2 kocyki, skarpetki z krówką grzechtką i zestaw pajacyk czapeczka śliczniaczek bluzeczka i spodenki wszystko w takie słodkie żółte kaczuszki i jeszcze kupiłam taki odciągacz katarku do noska z melodyjkami żeby zająć maluszka podczas oczyszczania noska tj. z formy Graco (kupiłam no przecena była z 36 funtów na 11 funtów ) do tego mam już w domu kosz mojżeszowy od koleżanki bo Jej się plątał w domu i na początek dla maluszka będzie jak znalazł :) Jak tylko widzę coś takiego malutkiego w sklepie to mam ochotę kupować i kupować, Wy też tak macie ?? Pozdrawiam :)

Planowałam kolejne zakupy na przyszły miesiąc a jednak nie mogłam się powstrzymać i kupiłam 2 kocyki, skarpetki z krówką grzechtką i zestaw pajacyk czapeczka śliczniaczek bluzeczka i spodenki wszystko w takie słodkie żółte kaczuszki i jeszcze kupiłam taki odciągacz katarku do noska z melodyjkami żeby zająć maluszka podczas oczyszczania noska tj. z formy Graco (kupiłam no przecena była z 36 funtów na 11 funtów ) do tego mam już w domu kosz mojżeszowy od koleżanki bo Jej się plątał w domu i na początek dla maluszka będzie jak znalazł :) Jak tylko widzę coś takiego malutkiego w sklepie to mam ochotę kupować i kupować, Wy też tak macie ?? Pozdrawiam :)

Tez tez:):)
ja mam sporo po PAtryczku rzeczy ale jak wchodze do hm to musze wyjsc z dzialu kids:):)
bo bym mogla cala wyplate wydac...:):)

Tez tez:):)
ja mam sporo po PAtryczku rzeczy ale jak wchodze do hm to musze wyjsc z dzialu kids:):)
bo bym mogla cala wyplate wydac...:):)

No ja w sumie sporo ciuszków też będę miała bo dostanę po chrześniku. ale i tak mnie ciągnie do tych sklepów z dziecinnymi ciuszkami bo one są takie słodkie :)

A chciałam się jeszcze zapytać jak kupujecie ubranka dla maluszka to jaki rozmiar najczęściej kupujecie ??

No ja w sumie sporo ciuszków też będę miała bo dostanę po chrześniku. ale i tak mnie ciągnie do tych sklepów z dziecinnymi ciuszkami bo one są takie słodkie :)

A chciałam się jeszcze zapytać jak kupujecie ubranka dla maluszka to jaki rozmiar najczęściej kupujecie ??

doskonale rozumiem to zauroczenie , te dziecięce rzeczy są przesłodkie !

Ja kupowałam od rozmiaru 62, może z 3 pajacyki miałam w rozmiarze 56, ale z nich Błażejek skorzystał naprawdę kilkanaście razy, tyle, że on się urodził z wagą 3,950kg i 60 cm, więc dosć spory. Moim zdaniem najbezpieczniej kupić dosłownie kilka rzeczy w rozmiarze 56, a resztę wyprawki w rozmiarze 62, nawet jak na początek bedzie trochę za duże, to posłuży dłużej ;)

dokladnie jak pisze klaiss nie za duzo na poczatek bo tyle sie uzbiera i wcale nie wynosi:)
ja nie kupowalam bo mialam tez troche po chrzesniaku a on byl wczesniaczkiem takze nawet 52 sie znalazlo:)
moj patryk byl 368o i tez 60 cm...takze niby duzy ale taki malutki:)

no z ciuszków 56 to wystarczy pare sztuk, poza tym ciut większe sie lepiej zakłada. Kombinezon np lepiej jak większy to i rączki zakryte, nie trzeba rękawiczek.
Ja to chyba tylko kosmetyki kupie pod koniec i pampki 2-5 kg :-D Ciuszki dla dziewuszki mam a jak facecik to pake z usa dostane znając moją szwagierke.

ja podobnie jak dziewczyny pisały już miałam 3 komplety w rozm. 56 a potem już wszystko 62 no i wieksze bo oczywiscie przeez porodem miałąm juz nawet ubranka na 74;p. Ale to dlatego ze były fjne okazje lub dostałam.
Natomiast jest taka jedna zelazna zasady o ktorej warto pamiętac, dzidzia musi miec swobode, dlatego ubranka ubiera sie zawsze rozm. większy niż ma dzidzia czyli jak bedzie mial 56-57 cm to nei cisnac jej w ten rozm. tylko ubrac 62 bo wtedy sie nei przykurczaja nozki, malo to widac na poczatku bo dzidzia odruchowo tak robi, no ale w pozniejszym czasie to wazne, jak sa za duze rekawki to podwinac troszke a na spioszki zawsze mozna ubrac skarpetusie tymbardziej zima. To jsest wazne przy spiochach i pajacach ktore maja cale spody. U nas w szpitalu bardzo na to uczulali.

A tak wogole to ilosc rzeczy potrzebna dla dzidzi, zalezy od wlasnie niej samej , niektore okropne ulewaja i ta ilosc musi byc wieksza inne praktycznie nic i wystarczy naprawde nie wiele. Ja przy kamilu przegielam z ubraniami, w niektorych nawet nie byl ani raz. Nie da sie ukryc ze to kosztuje takze wiem ze ciezko sie opanowac:D sama jestem tego przykladem ale warto zachowac zdrowy rozsadek:)

reklama
Naprawdę warto kupywać ubranka od rozm 62. W pierwszej ciaży kupiłam kilka ubranek 56 i nawet go w nie nie ubrałam bo okazały się za małe. Synek miał 58 cm i 3730g. Jeśli jednak chcecie kupić to dwie-trzy rzeczy,bo przecież czasem rodzą się naprawdę kropeczki co maja 50,52 cm jak moja siostrzenica.

Do góry