reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Ja kupowałam mnioej więcej od około 5 miesiąca, oj to był piękny czas godziny na allegro i w sklepach dla dzieci, teraz już mam łatwiej bo większość maleństwo przejmnie po bracie:) przynajmniej dopoki nie będzie znaczenie miał kolor itp no bo wiadomo co to się tam w środku chowa;).
Natomiast nie wiem czy się przyda czy nie ale moja rada co do zakupu łóżeczka, większość z nich zapakowana jest zaraz po wyprodukowaniu w karton pamiętam że rozłożyliśmy je wcześniej jakieś 3 tyg. przed porodem i Bogu dzięki bo strasznie śmierdziało drewnem i taką nowością przez ok. 1.5 tyg więc nei radzę z tym czekać na sam koniec, podejrzewam że skoro dorosłym to przeszkadzało to maluszkowi tymbardziej.

Fajny pomysł z tą wymianą ubranek:) ja też jestem za w razie gdyby mi się teraz zdarzyła mała panienka:). (oj mam nadzieję)

dokladnie!!!!!!z tytm łóżeczkiem wyciagnac tzreba je wszesciej bo drewno ma specyficzny zapach!!!!!
dobrze ze napisalas bo widzisz zapomnialam;)

reklama
A co myślicie o antykolkowych butelkach TT ?Ja chciałam butlą karmić, ale teraz coraz bardziej się skłaniam do karmienia cycem ,że się tak wyrażę :)zresztą zobaczymy jak to będzie, jak nie będzie mleka to nie będę katować siebie i malucha :)

dziewczyny a butelki do karmienia kupujecie wczesniej czy jak maluch sie urodzi ? bo tak sie zastanawiam jakie wybrac Avent wiadomo naj ale czy sa jakies równie dobre a tansze ?

hehhe agapa sklep niestety w sandomierzu ale sprzedaje tez ciuszki w Rzeszowie chyba daleko od Ciebie zaluj bo naprawde sa super

Na jakiej ulicy w Sandomierzu masz ten sklep ??

Ja jak na razie kupiłam tylko zestaw body śpiochy czapeczka i łapki w kolorze białym na poprawienie humoru, a takie już kupowanie większej ilości ciuszków planuję na następny miesiąc, wózek planuję kupić w październiku, łóżeczka na początek nie będę potrzebować bo będę mieć kosz mojżeszowy czyli do 3 msca dzidzia może w nim spać.

Ostatnia edycja:
ja mialam avent i TT polecam ta i ta...aleee jednak avent to avent wymieniac mozna tylko smoczki a butelka czaly czas ta sama:)

Ja też miałam Avent, z resztą do tej pory używamy tej butelki.. i na szczęście nie wiem, co to kolka:tak:
Butelka godna polecenia!:-)

Ostatnia edycja:
Ja przed porodem kupiłam butelke Lovi aktywne ssanie. Pierwszy raz butli użyłam dopiero jak młoda miała 8,5 miesiąca (kaszka). Butla fajna, zgrabna, byłam b zadowolona. Przez pierwsze 6 miesięcy karmiłam tylko i wyłącznie cycem (wg zaleceń IMiD). W efekcie Ola w ogóle nie chorowała, nie choruje (tfu tfu) i na nic nie ma uczulenia, ale nie u każdej mojej koleżanki to sie sprawdziło...tak czy siak ja wierze w moc matki dziecka :) i też należę do tych szczęściar co nie wiedzą co to kolka.

Ja moją karmiłam niestety tylko 3,5 miesiąca cycem, potem przypałętał mi się ropień piersi:wściekła/y::-(..i wtedy mała przeszła na butelkę..Moja Marysia też nie chorowała, ani nie choruje (tfu tfu odpukać), bo katarków nie zaliczam do chorób (a miała może z 5 razy)..

dziewczyny a butelki do karmienia kupujecie wczesniej czy jak maluch sie urodzi ? bo tak sie zastanawiam jakie wybrac Avent wiadomo naj ale czy sa jakies równie dobre a tansze ?
Ja od początku do tej pory używałam aventu miałam wszystkie pojemności butelek. I fakt może nie są najtańsze ale idzie trafićna fajne promocje, ja ostatnio kupiłam największą ze smoczkiem trojprzeplywowym za 28 zł i był gratis komplet 2 smoczków jeszcze zapakowany do butelki, także znośnie, ale polecam poszukać na allegro te małe 125 ml na pierwsze kilka miesięcy idzie kupić od 6-10 zł ja kupiłam odrazu chyba 6 szt, dla siebie i kolezanki a przesyłka kosztowała nas chyba 8 zl wiec bardzo się opłacało. Tylko trzeba poszukać i sprawdzać kto i skad sprzedaje.

reklama
A co myślicie o anty-kolkowych butelkach TT ?Ja chciałam butlą karmić, ale teraz coraz bardziej się skłaniam do karmienia cycem ,że się tak wyrażę :)zresztą zobaczymy jak to będzie, jak nie będzie mleka to nie będę katować siebie i malucha :)
Ja miałam ale mało ich używałam bo karmiłam piersią 9 miesięcy a anty-kolkowa butelka jeżeli w czymś pomaga to w pierwszych 3-4 miesiącach życia maluszka ale do tej pory przekładam górę od butelki normalnej do tej anty-kolkowej i używam jej bez wkładki anty-kolkowej. ale ogólnie powiem że butelki TT są dla mnie fajniejsze niż te aventa. Tak samo można kupić różne wielkości, co najważniejsze smoczki z tych butelek najlepiej spasowały mojej małej i również są smoczki wieloprzepływowe i do kaszki jak w avencie. A jak dla mnie avent ma jedną wadę - zawsze zakręcałam butelki tak samo a bardzo często zdarzało się że w torbie lub gdy dałam maluszkowi pić gdzieś bokiem przeciekało i trzeba było kilkakrotnie zakręcać i odkręcać butelkę żeby to zniwelować - dla mnie było to denerwujące i zrezygnowałam z aventa a z TT korzystam do tej pory - nakładki z niekapkiem też są rewelacyjne i pasują do każdej butelki nie tylko do kubków.

Do góry