A no takie są realia,zatrudniona jestem na najniższą,a zarabiam więcej,ale teraz jak już będę na chorobowym,a potem na macierzyńskim to dostanę tyle co jest w papierach. Ja i tak jestem z niewielu które są zatrudnione za umowę o pracę i to na cały etat co jest naprawdę rzadkością w tym centrum handlowym w którym pracuję,a zresztą nie wiem jak w innych rejonach Polski,ale w łódzkim to jest standard,że jak się pracuje u "prywaciarza" to z legalnym zatrudnieniem jest kiepsko.slasik czemu najniższa krajowa? Na chorobowym w ciąży i macierzyńskim dostaje się 100% średniego wynagrodzenia z ostatnich 12 miesięcy.
reklama
inka85
Mamusia Aleksego
i to jest właśnie okropne, bo tak naprawdę same- jako pracownice pozwalamy sobie na takie traktowanie. ze strachu przed utratą pracy godzimy się na te cholerne oszustwa- umowy zlecenia zamiast na stałe, pensje na papierze mniejszą a resztę pod stołem!!! a później w takiej sytuacji jak chorobowe, macierzyński jesteśmy stratne!!
zastanawia mnie kiedy w końcu ludzie zaczną się przeciwstawiać tej procedurze ??
zastanawia mnie kiedy w końcu ludzie zaczną się przeciwstawiać tej procedurze ??
Salsik, przesłodkie te Twoje zakupy. I wszystko nóweczki! Dziewczynki będą jak królewny
I zgadzam się w 100% z Inką. To my pozwalamy pracodawcom na to, żeby korzystali na naszej stracie. Wiem, że to są trudne wybory, ale zwykle przyszłość pokazuje, że jak idziemy na układ, prędzej czy później dostajemy po tyłku.
Myślę, że nie zależy to od regionu. Na Podkarpaciu jest duże bezrobocie w porównaniu z Mazowszem czy Śląskiem, ale można znaleźć uczciwych pracodawców, tak jak i jest wielu kombinatorów.
I zgadzam się w 100% z Inką. To my pozwalamy pracodawcom na to, żeby korzystali na naszej stracie. Wiem, że to są trudne wybory, ale zwykle przyszłość pokazuje, że jak idziemy na układ, prędzej czy później dostajemy po tyłku.
Myślę, że nie zależy to od regionu. Na Podkarpaciu jest duże bezrobocie w porównaniu z Mazowszem czy Śląskiem, ale można znaleźć uczciwych pracodawców, tak jak i jest wielu kombinatorów.
xxasienkaxx2
MamusiaMichasia:*
salsik zakupy pierwsza klasa
Salsik-widze ze u tego samego sprzedawcy na allegro takie same rzeczy kupiłyśmy:-),ja tez nie moglam sie oprzecz temu kremowemu kocykowi z żyrafką no i reczniczek rozowy z biedronką tez kupilam
Dziewczyny jutro jedziemy z moim M oglądać wózek dla naszej krolewny, juz dawno zdecydowaliśmy sie na konkretny model bebecar stylo at-a że komplet z fotelikiem w sklepie kosztuje zaleznie od opcji od 3200 do 4000 zl to postanowilismy kupic uzywany, niedawno wynalazlam ogloszenie, caly komplet gondolka, spacerowka,fotelik i komplet akcesoriow za 1600zł, uzywane tylko przez rok z kawałkiem, no i jedziemy obejrzec w jakim stanie to wszystko jest, jezeli dobrym to bierzemy od ręki
Dziewczyny jutro jedziemy z moim M oglądać wózek dla naszej krolewny, juz dawno zdecydowaliśmy sie na konkretny model bebecar stylo at-a że komplet z fotelikiem w sklepie kosztuje zaleznie od opcji od 3200 do 4000 zl to postanowilismy kupic uzywany, niedawno wynalazlam ogloszenie, caly komplet gondolka, spacerowka,fotelik i komplet akcesoriow za 1600zł, uzywane tylko przez rok z kawałkiem, no i jedziemy obejrzec w jakim stanie to wszystko jest, jezeli dobrym to bierzemy od ręki
kota-behemota
Q & H team
chwalę się całkiem przypadkiem uplowanym kombinezonikiem na wyjście ze szpitala
Sosnowiczanka
Mamusia Alanka :)
Kota Kombinezon sliczny, jaki rozmiar kupilas?
kota-behemota
Q & H team
62, miałam w rękach też 68, ale wydawał mi się olbrzymi, maluszek by się w nim totalnie utopił... bałam się też, że w za luźnym będzie mu zimno, poza tym mam już 68 w domu ale taki welurkowy, na wyjście ze szpiala chciałam z takiego "kurtkowego" materiału
reklama
27012701
Mama Pysi
kota no no, Kubuś na 100% będzie się w nim odjazdowo prezentował :-)