reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

slasik czemu najniższa krajowa? Na chorobowym w ciąży i macierzyńskim dostaje się 100% średniego wynagrodzenia z ostatnich 12 miesięcy.
A no takie są realia,zatrudniona jestem na najniższą,a zarabiam więcej,ale teraz jak już będę na chorobowym,a potem na macierzyńskim to dostanę tyle co jest w papierach. Ja i tak jestem z niewielu które są zatrudnione za umowę o pracę i to na cały etat co jest naprawdę rzadkością w tym centrum handlowym w którym pracuję,a zresztą nie wiem jak w innych rejonach Polski,ale w łódzkim to jest standard,że jak się pracuje u "prywaciarza" to z legalnym zatrudnieniem jest kiepsko.

reklama
i to jest właśnie okropne, bo tak naprawdę same- jako pracownice pozwalamy sobie na takie traktowanie. ze strachu przed utratą pracy godzimy się na te cholerne oszustwa- umowy zlecenia zamiast na stałe, pensje na papierze mniejszą a resztę pod stołem!!!:wściekła/y: a później w takiej sytuacji jak chorobowe, macierzyński jesteśmy stratne!!
zastanawia mnie kiedy w końcu ludzie zaczną się przeciwstawiać tej procedurze ??

Salsik, przesłodkie te Twoje zakupy. I wszystko nóweczki! Dziewczynki będą jak królewny :)

I zgadzam się w 100% z Inką. To my pozwalamy pracodawcom na to, żeby korzystali na naszej stracie. Wiem, że to są trudne wybory, ale zwykle przyszłość pokazuje, że jak idziemy na układ, prędzej czy później dostajemy po tyłku.
Myślę, że nie zależy to od regionu. Na Podkarpaciu jest duże bezrobocie w porównaniu z Mazowszem czy Śląskiem, ale można znaleźć uczciwych pracodawców, tak jak i jest wielu kombinatorów.

Salsik-widze ze u tego samego sprzedawcy na allegro takie same rzeczy kupiłyśmy:-),ja tez nie moglam sie oprzecz temu kremowemu kocykowi z żyrafką no i reczniczek rozowy z biedronką tez kupilam

Dziewczyny jutro jedziemy z moim M oglądać wózek dla naszej krolewny, juz dawno zdecydowaliśmy sie na konkretny model bebecar stylo at-a że komplet z fotelikiem w sklepie kosztuje zaleznie od opcji od 3200 do 4000 zl to postanowilismy kupic uzywany, niedawno wynalazlam ogloszenie, caly komplet gondolka, spacerowka,fotelik i komplet akcesoriow za 1600zł, uzywane tylko przez rok z kawałkiem, no i jedziemy obejrzec w jakim stanie to wszystko jest, jezeli dobrym to bierzemy od ręki

chwalę się całkiem przypadkiem uplowanym kombinezonikiem na wyjście ze szpitala :)

IMG8692_hqhhhps.JPG

62, miałam w rękach też 68, ale wydawał mi się olbrzymi, maluszek by się w nim totalnie utopił... bałam się też, że w za luźnym będzie mu zimno, poza tym mam już 68 w domu ale taki welurkowy, na wyjście ze szpiala chciałam z takiego "kurtkowego" materiału :)

reklama
Do góry