Hej, kiedy zaczęliście czuć regularne ruchy dziecka w 1 ciąży? Ja za niedługo zaczynam 24 tydzień i czuje je leciutko, właściwie tylko podczas leżenia i siedzenia. Odczuwam je kilka razy na dobę, o regularności mogę zapomnieć. Wg USG dziecko zdrowe i prawidłowo rośnie.
reklama
Niepokoi mnie trochę to że nawet jak już siedzę czy leżę to nie ma mowy o żadnych harcach, jedynie delikatne ruchy i to raz na jakiś czas.Wez pod uwage to, ze im wiecej sie ruszasz, tym czesciej kolyszesz dziecko do snu. Dopiero jak usiadziesz spokojnie to zaczynaja sie harce.
Po 30 tc lekarz dal mi zalecenie obserwacji ruchow
Niepokoi mnie trochę to że nawet jak już siedzę czy leżę to nie ma mowy o żadnych harcach, jedynie delikatne ruchy i to raz na jakiś czas.
Jeszcze dziecko ma dosc duzo miejsca, zeby gdzies tam fikac koziolki. Wiec te ruchy tez jeszcze moga byc slabsze.
Łożysko na tylnej ścianie, ja się czuje dobrze, malutka chyba teżCzucie ruchów zależy też od położenia łożyska. Póki co nie ma się czym martwić. A jak się czujecie?
Tak, dokładnie jutro się zacznie 24 tc. Trochę się boje krzywej cukrowej, a już pora na zrobienieMiło to czytać. To ile już macie? 24 TC?
Jeszcze dużo ma miejsca, dlatego lepiej czujesz ja na leżąco czy siedząco.
Nie bój się, co najwyżej będziesz kontrolowała co jesz lub dostaniesz insulinę. Wiem, że to okropne i człowiek chciałby takiej normalnej bezstresowej ciąży. To naprawdę powinno takie być. Jednak patrząc przez pryzmat własnych doświadczeń cukrzyca ciążowa, choć utrudnia nieco życie, to jest to ogarnięcia. Trzymam kciuki, by cukier wszedł i został , a krzywa wyszła prawidłową. Dziewczyny jestem z was dumna. Jutro już 24tc. Ekstra. Byle do przodu, do terminu porodu, odpoczywajcieTak, dokładnie jutro się zacznie 24 tc. Trochę się boje krzywej cukrowej, a już pora na zrobienie
reklama
Dzięki za wsparcie to znaczy ja już miałam krzywą cukrową ponad rok temu, bo mam zdiagnozowany stan przedcukrzycowy i samo badanie masakra - myślałam że zejdę, było mi duszno, chciało się mdleć i wymiotować. Oby tym razem było inaczej Najważniejsze żeby wynik względnie dobry wyszedł.Nie bój się, co najwyżej będziesz kontrolowała co jesz lub dostaniesz insulinę. Wiem, że to okropne i człowiek chciałby takiej normalnej bezstresowej ciąży. To naprawdę powinno takie być. Jednak patrząc przez pryzmat własnych doświadczeń cukrzyca ciążowa, choć utrudnia nieco życie, to jest to ogarnięcia. Trzymam kciuki, by cukier wszedł i został , a krzywa wyszła prawidłową. Dziewczyny jestem z was dumna. Jutro już 24tc. Ekstra. Byle do przodu, do terminu porodu, odpoczywajcie