reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ręcznik z kapturem

reklama
Ja piorę wszystkie ręczniki w 90st i dodaję płynu do płukania, wszystkie są miękkie nawet po wielu praniach i nie uważam żeby płyn zaburzał właściwości chłonące ręcznika
Sorry za offtop, ale! Nie wiem jak ręczniki, ale pieluchy wielorazowe absolutnie tracą chłonność przy używaniu płynów i zmiękczaczy. Przekonałam się o tym przez przypadek piorąc jeden zabłąkany wkład razem z ubrankami. To per analogiam założyłabym, że i ręczniki, zwłaszcza te z mikrofibry, ale też i z bawełnianej froty powinny się zachowywać podobnie i gorzej chłonąć.

Sorry za offtop, ale! Nie wiem jak ręczniki, ale pieluchy wielorazowe absolutnie tracą chłonność przy używaniu płynów i zmiękczaczy. Przekonałam się o tym przez przypadek piorąc jeden zabłąkany wkład razem z ubrankami. To per analogiam założyłabym, że i ręczniki, zwłaszcza te z mikrofibry, ale też i z bawełnianej froty powinny się zachowywać podobnie i gorzej chłonąć.
moje zawsze dobrze wycierają mimo dodanego płynu :) na codzień używam frottowych, z microfibry mam plażowe i też chłoną wszystko po kąpieli

Hej!
Czy macie do polecenia duże ręczniki z kapturem, które są miłe w dotyku po praniu?
Miałam już z różnych firm i wszystkie robią się nieprzyjemne (piorę w samym proszku i 40 stopniach).
Jestem skłonna wydać na te ręczniki większe pieniądze, jeśli są tego warte. Koniecznie z kapturem.
Z góry dziękuję! ☺️
Ja polecam markę Miminu , piorę w 90st w mleczku lovela i nadal jest miękki

Ostatnia edycja:
Hej!
Czy macie do polecenia duże ręczniki z kapturem, które są miłe w dotyku po praniu?
Miałam już z różnych firm i wszystkie robią się nieprzyjemne (piorę w samym proszku i 40 stopniach).
Jestem skłonna wydać na te ręczniki większe pieniądze, jeśli są tego warte. Koniecznie z kapturem.
Z góry dziękuję! ☺️
Kazdy ręcznik bawełniany prany w samym proszku będzie sztywny i niemiły po wyschnięciu.
Jedyne co to albo musisz suszyć w suszarce bębnowej albo dawać płyn zmiękczający. 🤷🏻‍♀️

Nie uzywam plynow do plukania w ogole, wiec ta opcja odpada.
No to ręcznik będzie sztywny, jeśli jest z samej bawełny. Chyba, że masz suszarkę bębnowa? Można też dodawać do płukania ocet, powinien zmiękczyć ręczniki. Po praniu nie będzie go czuć, wywietrzeje.

Tak, natomiast chłoną wystarczająco. Wycieramy się w nie raz i potem schną do następnego użycia. :) Nikt w nie nie sika co 20 minut przez 2 godziny licząc, że to wchłoną. :D Także użycie płynu do płukania przy bawełnianym ręczniku nie ma żadnego znaczenia, jeśli chodzi o chłonność, bo ona i tak będzie wystarczająca. :)

Też używam wielo. :)

Hej!
Z góry dziękuję! ☺️
Świat dziecka- sklep, ręczniki są super

reklama
Do góry