reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ręczna robota

kurcze jak ja bym chciała coś fajnego umieć wydziegrać...Na sieci pełno jest for na temat robótek - dziewczyny wklejają tam linki do fajnych schematów. :-) piszecie na takich forach? Jola? Mata? Nikita?

reklama
ja to za bardzo nie miałam czasu .No i z drugiej strony dopiero teraz zaczęłam buszować w necie. Właśnie wczoraj przeglądałam kilka forum . Tak szczerze to szkoda mi czasu ,bo wtedy to ja zrobię pół czapki:-D:-D

Ja też udzielam się tylko tu. Czasem podglądam blogi szydełkujących, a na fora szkoda mi czasu:-p Dzielę pasję z siostrą i należę do klubu pasjonatów rękodzieła, z tym klubem jeżdżę na targi i kiermasze. To mi całkowicie wystarcza.:tak:
Megusek, pełno jest też szkółek szydełkowania, jak opanujesz podstawy to też bedziesz pięknie robić. Przy schematach często podany jest poziom trudności, do tych najprostszych zwykle wystarczy umieć łańcuszek i słupek. :tak: A skoro umiesz druty to bez problemu nauczysz się szydełka, jest łatwiejsze :-D

Ja wiele nauczyłam/uczę się na forum wizaż, troszkę się udzielam, ale nie mam czasu za wiele. Często za to przeglądam albumy na picasie, tyle tam fotek i schematów, że zawrotu głowy można dostać :tak: tylko tak jak Jolek pisze, albo buszuje sie w necie, albo dzierga, inaczej nie da rady :-D
megusek jak umiesz na drutach, to szybko szydełko załapiesz :tak: na youtube jest tyle filmików krok po kroku, że nie da się nie nauczyć ;-)
Nikita to mnie zainteresowałaś tym klubem pasjonatów... u nas jest jakies stowarzyszenie twórców ludowych czy jakoś tak, ale nie wiem na jakiej zasadzie przyjmują członków (pomijając fakt, że są w nim same starsze babeczki :sorry2:)

mata-kow, ten klub to właśnie stowarzyszenie twórców rękodzieła (aby być twórcą "ludowym" trzeba zdać egzaminy i mieć papiery na to) Jestem tam najmłodsza (25l.) ale następna ma 30, ok.70tki jest tylko jeden pan:happy2: To dość luźne grono znajomych którzy lubią coś tworzyć, nie ma składek ani listy członków, 2 razy do roku organizujemy kiermasze w naszym mieście. Mamy możliwość, bo troje z nas pracuje w miejskim ośrodku kultury i klub podlega pod niego. Dzięki temu nie płacimy żadnych podatków ani nie rejestrujemy działalności.
Każdy robi to co lubi: szydełko, druty, hafty, szycie, obrazy, pisanki, bombki, rzeźba, biżuteria, decoupage, ikebana, itp. itd. Wszyscy z naszego miasta i okolic. Obecnie jestem w trakcie uzyskiwania od władz zezwolenia na zrobienie strony internetowej.

Nikita - a skąd jesteś? Bo Śląsk duży...
jolek - jak mówiłaś, że zrobiłaś firanki to wyobrażałam je sobie takie wielkie - od sufitu do podłogi :) takie na 3 metry wysokości i przynajmniej 3 mety długości:-D :tak::-D a tu takie małe i skromne ;-):-)

ja też Wam zazdroszczę talentu :)
i przyznam, że najbardziej mnie zachwycają misie mata-kow. Są tak piękne, cudowne i urokliwe, że aż sama chciałabym umieć takie wydziargać!
(gdzie się nauczyłaś je robić? sama z głowy, czy masz jakieś schematy?)

nikita to fajna sparawa z tym stowarzyszeniem, muszę się u nas podpytać co i jak :tak:

ardzesh miski robię najczęściej z głowy, ale w necie nie brakuje i schematów :tak:

Ardzesh - jestem z Zawiercia.
I myślę że Mata-kow się nie pogniewa... Umiesz łańcuszek, oczko ścisłe i słupek? To spróbuj zrobić misia!:-) Weź jakiegoś małego pluszaka, pooglądaj jaki ma łepek, jakie łapki itd, przygotuj coś do wypychania i spróbuj;-)
Albo prostsza wersja:happy2: Weź pluszaka i zrób mu czapkę i szalik. Dalej już samo pójdzie, gwarantuję:-)

Nikita - nie nie :) ja jestem blondynką ;-):-p:-D Wiem co to łańcuszek!
ale o oczkach ścisłych i słupkach to wiesz.... nie słyszałam. Ale umiem już zrobić pięknego kwiatuszka! Ale ja oglądam filmik na youtube i robie razem z kimś ;) a że filmik po angielsku - to nie znam nazewnictwa polskiego :)

Załączniki

• kwiaty.jpg
    kwiaty.jpg
    46,7 KB · Wyświetleń: 84
  • kwiat.jpg
    kwiat.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 80
reklama
Do góry