reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Reakcja dwumiesiecznego dziecka na szczepienie 6w1

KarolinaZales

Aktywna w BB
Witam drogie mamy mój 8 tygodniowy synek miał dziś szczepienie pierwsze po szpitalu szczepionką 6w1.
Trochę się martwię bo od momentu szczepienia a było to koło południa non stop śpi a jeśli się wybudzi to marudzi I płacze, widać że jest śpiący. Po chwili tulenia zasypia znowu. Nie ma ani chwili czuwania. W momencie kiedy nie spał przed szczepieniem był pogodny, śmiał się rozglądał. Teraz ledwo ma siłę oczy otworzyć jest taki senny. Czy to normalna reakcja po szczepieniu?

reklama
Witam drogie mamy mój 8 tygodniowy synek miał dziś szczepienie pierwsze po szpitalu szczepionką 6w1.
Trochę się martwię bo od momentu szczepienia a było to koło południa non stop śpi a jeśli się wybudzi to marudzi I płacze, widać że jest śpiący. Po chwili tulenia zasypia znowu. Nie ma ani chwili czuwania. W momencie kiedy nie spał przed szczepieniem był pogodny, śmiał się rozglądał. Teraz ledwo ma siłę oczy otworzyć jest taki senny. Czy to normalna reakcja po szczepieniu?
To nie jest nop. Po prostu odsypia. Normalka. Do 48h przejdzie. Korzystaj :D

Normalna reakcja. Taka senność może się jeszcze ciągnąć jutrzejszy dzień. Sprawdź temperature zanim pójdziesz spać. Jeśli będziesz widziała, że rośnie warto dać paracetamol na noc

Moja też tak odsypiała po 5w1. Korzystaj 🤣

U mnie dzieci też się tak zachowują po szczepieniu i też tak jak Ty kiedyś sprawdzałam czy to normalne 😄 pani pielęgniarka mi mówiła, że zazwyczaj są dwie grupy maluszków - takie które straaaasznie marudzą i płaczą po szczepieniu i takie, których mamy się śmieją że mogą przyjeżdżać na szczepienie codziennie bo stale śpią po podaniu szczepionki.

Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Żal maluszka bo jak już sie przebudzi to widać że bardzo rozdrażniony jest. Dobrze ze chociaż chce jeść. Mam nadzieję że ten stan szybko się skończy

U nas też tak było po pierwszym szczepieniu 6w1, spala cały dzień i noc, właśnie gdy była głodna tylko pojękiwała , zjadła i spała dalej. Po kolejnych szczepieniach już tak nie było

reklama
Do góry