hmm ja też paliłam przed ciążą. Potem rzuciłam, a teraz kiedy już mam 2letnie dziecko, palę, ale e-papierosa. W sumie rzadko bo z reguły zaciągnę tylko się ze 4 razy dziennie i finito. Myślę, że to i tak lepsze rozwiązanie niż papierosy. Być może przy drugim dziecku postaram się całkowicie rzucić, ale teraz jakoś mam zbyt nerwowo :/
reklama
azula
Fanka BB :)
Ja jestem już po 3 rzuceniu raz w ciąży z pierwszym synem potem powrót do nałogu drugi raz akurat była dosc trudna sytuacja na poczatku lat 90-tych i maz stracił prace było albo chleb albo faje potem znów powrót do nałogu.Teraz nie palę ponad 2 lata i czuję sie szczęśliwa jak rzucić po pierwsze chcieć .Przeważnie sie trochę tyje ale i to da rady potem zrzucić .Ja jadłam słonecznik zajmowało mi to dłonie ,a że kaloryczny no cóż teraz po ciży mam do zrzucenia jeszcze tylko 3 kg .WARTO NIE PALIĆ:-)
Ja paliłam nałogowo długich 7 lat. Wcześniej paliłam okazyjnie. Szczęśliwie 3 lata temu udało mi się definitywnie rzucić palenie. W ciągu 1 dnia zeszłam z 2 paczek do 0. Kumpel polecił mi książkę Allena Carra - Jak skutecznie rzucić palenie bodaj. Takie pranie mózgu, ale skutecznie zadziałało na dwóch kumpli, na mnie i mojego męża.
beata26
szczęśliwa mamusia :)
moja mama paliła ponad 30 lat non stop nawet podczas 3 ciąż i rzuciła dopiero teraz po śmierci swojej mamy. Ma słabą wolę więc zdecydowała się na biorezonans, takie jakby odczulanie od fajek, koszt 150zł. Nie wierzyłam że się jej uda, sama też nie wierzyła, ale już po wyjściu z gabinetu jak na ulicy poczuła zapach dymu tytoniowego dostała mdłości. Ciągnęło ją trochę przez ok 2 tygodnie do fajek, ale nie zapaliła. Teraz jest szczęśliwa bo lepiej jej się oddycha, skóra ma lepszy wygląd, przede wszystkim nie śmierdzi jak popielniczka, można do niej iść na kawe i nie trzeba prać ciuchów po powrocie do domu, znikł kaszel papierosowy i wiele innych korzyści. Jedyny minus taki że przytyła, rosła w oczach (ale to też wina tego że szukała substytutu papierosa więc jadła i jadła), w sumie 6kg w 2 mce. Teraz od 2 mcy walczy z wagą, ale jest szczęśliwa bo nadal nie pali. Więc polecam tą metodę.
A wiesz dlaczego tak się dzieje? Bo wykorzystują głównie silną wolę, a z silną wolą jest tak, że wcale nie jest ona taka silna
i sprawdza się ona tylko w przypadku 4% osób które rzucają palenie. Pozytywne efekty przynosi ta terapia antynikotynowa - link do grupera
Sprowadzają tam nałóg palenia do absurdu poprzez terapię poznawczą. Po niej masz poczucie trwałego uwolnienia od nałogu. Często jest to ostatnia deska ratunku.
Sprowadzają tam nałóg palenia do absurdu poprzez terapię poznawczą. Po niej masz poczucie trwałego uwolnienia od nałogu. Często jest to ostatnia deska ratunku.
kasia-matiy
teresaw a na czym ta terapia polega wiesz może?
Chciałbym rzucić palenie i zastanawiam się czy rosnąca popularność e-papierosów wynika z ich skuteczności, czy po prostu stały się modne? szukałem dużo informacji na ten temat znalazłem bardzo ciekawy artykuł Jak rzucić palenie? Najlepszy sposób walki z nałogiem - RzucPapierosa.pl, jestem skłonny spróbować z tym epapierosem. Takie zmniejszanie dawki to może być sposób, bo te wszystkie sposoby typu: żuć gumę, skubać słonecznik nie pomogły i zawsze wracałem do nałogu. A nie chciałbym truć młodego małego przyszłego i zrobić coś dla siebie - z tej strony mąż Patiw
kasia-matiy
dużą zaletą e-papierosów jest to że są po prostu dużo mniej szkodliwe, dużo tańsze i nie śmierdzą, same w sobie nie są jednak terapią na niepalenie, plusem jest też to że jeśli ktoś czuje tylko potrzebę zapalenia to może palić krócej i o słabszym nasileniu nikotyny, z czasem zmniejszając ją do zera, trzeba tylko wybrać dobrą firmę i liquid (te małe co wyglądają jak prawdziwy papieros zwykle nie są dobre i akumulator, mój mąż pali Provag, jest tani i dobrze się sprawuje) jednak nie licz na to że dzięki nim po prostu rzucisz palenie od tak
pchelka10.05
Zadomowiona(y)
hej to napisze i ja z racji tego iz papierosy to był moj nałóg (((
w lutym 2013 roku dostalam na 30 urodziny zestaw E-papierosow
zaznaczam ze paliłam ok 10 lat z przerwa (jak byłam w ciąży i jak karmilam corke )
paliłam 1-1,5 paczki dziennie
od lutego 2013 jestem na e-fajkach ) zaczynałam od nikotyny 18 mg Milda
po 3 miesiacach przeszłam na nikotyne 11 mg Milda
od 2 miesiecy jestem na nikotynie 6mg z Dr.Jacka (niestety moj ukochany Mild nie robi 6mg a mieszanie 0mg z 11mg poprostu mi nie pasowało
obecnie przymierzam sie do 0mg nikotyny )))
chociaz powiem wam iz moj maz palił 2 paczki dziennie LM czerwonych wiec fajeczki mocniejsze i 2 lata temu udało mu sie rzucic a rzucił palenie dzieki tabletkom ( na recepte ) TABEX
a co do e-papierosow jednym sie udaje a drudzy po paru dniach odstawiaja na bok i kupuja "normalne "
moim zdaniem 100 % sukcesu zalezy od wyboru Liquida - płynu
mam wielu znajomych ktorzy twierdzili po paru razach ze im nie smakuje , ze maja kaszel , ze zle sie czuja po e-papierosie
ja zanim znalazłam "swoj " liquid i moc przetestowałam rozne marki ( paliło mnie w gardło było mi niedobrze itp ) coz nie smierdza to fakt ( chociaz ja swoje normalne papierosy zawwsze paliłam na tarasie to i tak ubranie mi smierdzialo ) ja pale dosc duzo ale mniejsza dawke taki liquid 10ml starcza mi na ok 5-6 dni
wiec w miesiacu potrzebuje ok 5 sztuk po 14 zł do tego 2 grzalki po 9 zł ( bo mam 2 e-papierosy ) wiec łatwo policzyc ze wychodzi bardzo tanio w porownianiu z normalnymi
a,,,, nie zazajcie sie na poczatku ja mialam odruch "strzepywania popiołu " hehe smiesznie to wygladało przez pare dni .
w lutym 2013 roku dostalam na 30 urodziny zestaw E-papierosow
zaznaczam ze paliłam ok 10 lat z przerwa (jak byłam w ciąży i jak karmilam corke )
paliłam 1-1,5 paczki dziennie
od lutego 2013 jestem na e-fajkach ) zaczynałam od nikotyny 18 mg Milda
po 3 miesiacach przeszłam na nikotyne 11 mg Milda
od 2 miesiecy jestem na nikotynie 6mg z Dr.Jacka (niestety moj ukochany Mild nie robi 6mg a mieszanie 0mg z 11mg poprostu mi nie pasowało
obecnie przymierzam sie do 0mg nikotyny )))
chociaz powiem wam iz moj maz palił 2 paczki dziennie LM czerwonych wiec fajeczki mocniejsze i 2 lata temu udało mu sie rzucic a rzucił palenie dzieki tabletkom ( na recepte ) TABEX
a co do e-papierosow jednym sie udaje a drudzy po paru dniach odstawiaja na bok i kupuja "normalne "
moim zdaniem 100 % sukcesu zalezy od wyboru Liquida - płynu
mam wielu znajomych ktorzy twierdzili po paru razach ze im nie smakuje , ze maja kaszel , ze zle sie czuja po e-papierosie
ja zanim znalazłam "swoj " liquid i moc przetestowałam rozne marki ( paliło mnie w gardło było mi niedobrze itp ) coz nie smierdza to fakt ( chociaz ja swoje normalne papierosy zawwsze paliłam na tarasie to i tak ubranie mi smierdzialo ) ja pale dosc duzo ale mniejsza dawke taki liquid 10ml starcza mi na ok 5-6 dni
wiec w miesiacu potrzebuje ok 5 sztuk po 14 zł do tego 2 grzalki po 9 zł ( bo mam 2 e-papierosy ) wiec łatwo policzyc ze wychodzi bardzo tanio w porownianiu z normalnymi
a,,,, nie zazajcie sie na poczatku ja mialam odruch "strzepywania popiołu " hehe smiesznie to wygladało przez pare dni .
Ostatnia edycja:
reklama