reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

kurcze to chyba ta ciemieniuszka atakuje w 2 miesiącu jak nasze dzidziolki teraz w wiekszości ją przechodzą, my póki co oliwkujemy z godzinkę przed kąpaniem żeby zmiękła skórka, potem wyczesujemy, myjemy główkę, oliwkujemy i czeszemy znowu. Nie ma tego dużo, ale wole działać szybko zanim się zrobi poważniejsze

reklama
My już zwalczyliśmy ciemieniuchę, a mieliśmy ją aż na czole i brwiach. Mała wyglądała jak jaszczurka, cała w łuskach.
Nam pomogł Oilatum, kilka dni i ani śladu i włoski też na miejscu:-)

Moja Hanka od kilku dni ma takie maciupkie krosteczki na policzkach i szyjce, ale w kolorze skórki, widoczne jedynie pod słońce - ma ktoś pomysł co to takiego?
U nas to samo i kurcze zapomniałam zapytać wczoraj pediatrę co to takiego... Icak co z tym robicie?

Ciemieniuszka też nam się pojawiła nd czólkiem i w brwiach. Kąpiemy się w oliatum i kremem, też oliatum to smarujemy. Po 3 dniach już niewiele tego zostało. Mam nadzieję że szybko zwalczymy do końca i już ciemieniucha do nas nie wróci.

Icak, Setana - Marysia też miała takie krostki. Lekarka mówiła, że nic z tym specjalnego nie robić, smarować jak zwykle jakimś kremem nawilżającym, tym co na co dzień. U nas to były pozostałości po trądziku i potówkach, teraz już śladu nie ma.

Dziewczyny, a ja niczym małej nie smaruję na codzień. Kąpiemy się w Oilatum i tyle. Lekarka powiedziała, że ma b. ładną i gładką skórę

mrsmoon jak mała ma ładną gładką skórkę to nie trzeba. Za dużo kosmetyków to niedobrze, po co skoro jest OK? U mojej ciągle coś na buzi wyskakuje więc smarujemy... choć teraz pomyślałam, że może to właśnie dlatego wyskakuje, że ciągle smarujemy? Heh, błędne koło:)

setanko, trasiu na razie nic z tym nie robie, jedynie jak zawsze smaruje buźke po kąpaniu oilatum soft, ale krosteczek coraz więcej :eek:
asinka a jak to wapno podajesz? rozposzczasz i do butli, czy troszkę na łyżeczce... można takim maluszkom wapno już dawać?

reklama
Do góry