reklama
Rachelita
Fanka BB :)
A próbowałaś olejowania lub domowej laminacji? Olejować można większością olejów (ja kiedyś nawet kujawskim robiłam ale nie polecam). Domowa laminacja polega na tym, że myjesz włosy jak zawsze i nakładasz na nie maskę (w dowolnej odżywce rozpuszczasz galaretkę w proporcjach 1 łyżka wody na 1 łyżkę galaretki), zawijasz w folię, czapka na głowę i po 45 minutach spłukujesz. Zawsze też możesz zrobić maskę z żółtek jaj
93kora
Z żółtek już robiłam a to o czym piszesz jmm ciekawe i domowe sposoby najlepsze ale chyba bałabym się.A próbowałaś olejowania lub domowej laminacji? Olejować można większością olejów (ja kiedyś nawet kujawskim robiłam ale nie polecam). Domowa laminacja polega na tym, że myjesz włosy jak zawsze i nakładasz na nie maskę (w dowolnej odżywce rozpuszczasz galaretkę w proporcjach 1 łyżka wody na 1 łyżkę galaretki), zawijasz w folię, czapka na głowę i po 45 minutach spłukujesz. Zawsze też możesz zrobić maskę z żółtek jaj
Mój mały szybciej zdjąłby tą czapkę z głowy za nim nałożyłabym ją
Ferrel98
Muszę wypróbować te metody, bo mam wrażenie, że z wiekiem mam coraz gorszy stan włosów. Kiedyś miałam włosy do pasa, ostatni raz ścięłam włosy do łopatek w kwietniu i praktycznie nic nie urosły. Jedyny szampon, który mogę polecić to balansujący z onlybio. Przy problemach ze skórą głowy jedyny, który mnie nie uczula. Do odżywienia maska z kallosa keratynowa, plus jedwab przy rozczesywaniu.
Podziel się: