reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

raport medyczny- czyli nasze pociechy u lekarza

reklama
Jejku jak te nasze kochane styczniaki chorują:-( Z przerażeniem czytam o kolejnych wizytach w szpitalu.... Niech już nadejdzie mroźna zima i wymiecie te wszystkie wirusiska!!!! Dużo zdrówka dla wszystkich!!!!

MamoOlafa o kurczę współczuję jak się czuje niunia?
My już po wizycie u kardiologa i uff następna wizyta za rok:tak:
Małej wszystko się zarosło, ma tylko nieistotny naciek ale już nie dziurkę:-) więc jest ok! o 20 jedziemy do neurologa.. boję się..

my już po wizycie u neurologa z małą wszystko ok!!:tak: to jest szew czaszkowy u niej po prostu go czuć ale nic nie widać! nie musimy chodzić do kontroli! przy okazji ją zbadał neurologicznie i mała ruchliwa i w porządku:) obwody główki, klatki..moja mała jest średniaczkiem więc w siatce jest pośrodku, stwierdził, że zgrabna zdrowa dziewczynka:tak::tak: UFFF...........

Witajcie , moja córcia nieziemsko nas nastraszyła- mianowicie gorączkowała i zadnych innych objawów - obstawiałam trzydniówkę , zwłaszcza ,że i miesiac , zabkowanie i syn koleżanki z która mielismy stycznośc właśnie trzydniówkę przechodzili - więc wszystkie znaki na ziemi i niebie własnie te chorobe wskazywały.
Czekałabym gdyby nie wybroczynki które zauważyłam na nóżkach podczas kąpieli. Zaraz pojechaliśmy z malutka do pediatry , a ona ,że nie chce nas straszyc ale to może być sepsa , jeszcze jedną chorobę nam przedstawiła (zespół alergiczno - toksyczny) no i że dziecko generalnie żle wyglada i skierowanie do szpitala wypisała na cito.
Na miekkich nogach tam jechaliśmy - mozecie sobie wyobrazić.Zaraz tego wieczora miała wszystkie badania porobione , wyniki wyszły ok, następnego dnia ją wysypało - czyli jednak trzydniówka, ale w międzyczasie wyszła jej bakteria szpitalna w posiewie moczu, mocz do powtórzenia - okazało się ze potwierdził sie wynik dodatni - no i antybiotyk dożylnie , 10 dni.
Na szczęscie wszystko juz za nami , po leczeniu posiewy ujemne , wiec jestem szczęśliwa. Jeszcze jeden plus przeleczenia mojej córuni to poprawa apetytu - co baaaardzo mnie cieszy ponieważ z jedzeniem mieliśmy niezłe jazdy,co się z tym wiaże waga w miejscu stała ponad 2 miesiące;-)

MamaOlafa - strasznie współczuję przeżyć :-( jednak posiadanie dziecka wiąże się nie tylko z tymi dobrymi chwilami, stresior tez jest ogromny - właśnie o ich zdrowie...
Kasia - fajnie, że uspokoiliście swoje sumienie i że z Laurunią jest wszystko w porządku :tak:

reklama
Ojj MamoOlaawspółczuję Ci takich przezyć i doskonale Cię rozumiem...u mojej małej podejrzewano również sepsę jak miała 5 miesięcy i jak to czytam to aż mnie ściska.. całą noc siedziałam nad nią i czekałam na wyniki.. tylko moja miała wysypkę ale nie miała temp.
Jutro jedziemy zrobić badanka krew i mocz..i oby również było ok:tak:

Do góry