bo.bo Witaj,milo mi ze chcesz posluchac mojej opinni.Cetnie podziele info na temat tego wozka bo wiem jaki to bol kupic fajny i praktyczny a przede wszystkim bezpieczny i komfortowy dla dziecka wozio
Co do Zappa uwazam go za genialny wynalazek w polaczeniu z Maxi Cosi na krotkie wypady,sklepowo,knajpowo kinowe czyli taki przewozowo podrozniczy wozio a nie spacerowy.W terenie wozek nie sprawdza sie prawie wogole no a ilez tez mozna malucha gniesc w foteliku.Mankamentem tego wozka jest miekkie kubelkowe siedzenie bez mozliwosci rozlozenia :-( nawet starsze dziecko (moj Franklin ma prawie 14 miesiecy i zsuwa sie zgarbiony no a plecy w palak wygiete)Jest taki moment kiedy maluch wyrasta z fotelika i zapp idzie na przymusowy 3-4 miesieczny urlop bo dzidzia do spacrowki za mala(oczywiscie sa mamy ktore woza w spacerowce zaposkiej i 5 miesieczne maluszki
no ale coz.....dla chcacego nic trudnego tylko potem sa niestety konsekwencje.......)
Co do Britaxa Verve w rankingu:Quinny Zapp,TFK Buggster,Britax Verve i Mutsy Spider(marny,oj marny to wozio.....:-( ) Verve moim zdaniem jest na pierwszym miejscu.Dlaczego?? po pierwsze usztywniane rozkladane siedzisko,co prawda regulacja dwustopniowa tylko ale zawsze to cos.Siedzisko jest lepiej wyprofilowane niz w zappie i odrobine szersze szerokosc siedziska 35 wysokosc 47.Po drugie palak i kosz na zakupy bardzo przydatne akcesoria
po trzecie jest duzo stabilniejszy niz zapp.po czwarte raczka pelna a nie dwa uchwyty jak w zappie czy buggsterze a to ulatwia obsluge wozka.po piate,kolka sa podbne jak w I,coo Pico
http://www.baby.com.pl/szczegoly.php?przedm=4901502
Ale w Verwe sa z dodatkiem kauczuku i nie hucza tak jak w zapie no i nie sa pelne tzn felgi maja przeswity co tez ma znaczenie podzcas jazdy.
Tapicerka w miare latwa w utrzymaniu cos na wzor Casualplay
http://www.bajkowachatka.pl/index.php?products=product&prod_id=310
po szoste,Verve latwiej sie skada niz Zapp.ogolnie co do kolorystyki tapicerki to oki.No i najwazniejsze wozek jest solidniejszy od zappa.
minusy; po zlozeniu wiekszy niz zapp verve ma 73x33x45 a zapp 69 x 27 x 30
no ale coz cos za cos...Budka nie sklada sie jedna reka czyli nie mozna kuknac podczas jazdy co u malucha no chyba ze nie zapniesz jej na sztywno,jak dla mnie troche raczka za wysoko na 102 cm bez regulacji no i pasy troche nisko jak maluch wysoki to moga uwierac.Brak foli i torby na wozio w zestawie (sa adaptery do romera) No i dla mnie minus brak mozliwosci wpiecia maxi cosi :-(
ogolnie mysle ze to lepszy wybor od Zappa ale decyzja nalezy do Ciebie.Pozdrawiam.Buba.